ايسنا/ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي گفت: رتينوپاتي در نوزادان نارس، احتمال کوري را افزايش ميدهد.
دکتر علي نظري افزود: رتينوپاتي، بيماري عروق شبکيه در نوزادان نارس است و ميتواند منجر به اختلالات بينايي از جمله نقايص جزئي قابل اصلاح تا جدا شدن شبکيه و کوري شود.
وي ادامه داد: رتينوپاتي يا آسيب شبکيه در نوزادان نارس، يکي از اختلالات مربوط به چشم است که بر اثر عدم تکامل طبيعي عروق خوني شبکيه و در شرايطي که اکسيژن کافي به شبکيه نميرسد، اتفاق ميافتد.
وي با بيان اينکه اين بيماري در گذشته ناشي از استفاده از مقادير زياد اکسيژن در دستگاههايي بود که نوزادان نارس در آنها نگهداري ميشدند، خاطرنشان کرد: امروزه با پيشرفت در روشهاي نگهداري از نوزادان نارس، بروز اين بيماري کمتر شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي گفت: عواملي که نوزاد را در معرض خطر بيشتري براي ابتلاء به رتينوپاتي قرار ميدهد، کم بودن وزن هنگام تولد (کمتر از ۱.۵ کيلوگرم) و زايمان زودرس (هفته ۲۶ تا ۲۸) است.
نظري افزود: در کودکان نارس رشد و تکامل عروق خوني شبکيه دچار اشکال بوده و عروق خوني غير طبيعي شروع به رشد ميکنند. مشکل رشد عروق غير طبيعي که به آن نئوواسکولاريزاسيون نيز ميگويند اين است که اکسيژن کافي به شبکيه نميرسد.
وي با بيان اينکه تا پيش از اين نوزادان جهت انجام آزمايش به شهرهاي بزرگتر اعزام ميشدند، تصريح کرد: با پيگيريهاي صورت گرفته از سوي دانشگاه و معاونت درمان، اينک امکان اين معاينه و تست در خراسان شمالي در بيمارستان بنت الهدي بجنورد فراهم شده است.
بازار