ايرنا/ محققان دانشگاه هاروارد دريافتند تجمع بيش از اندازه چربي در شکم و رانها با ابتلا به سرطات تهاجمي پروستات ارتباط دارد.
محققان به مدت ۱۳ سال از تصويربرداي CT به منظور تجزيه و تحليل توزيع چربي در اندامهاي مرتبط با سرطان پروستات در گروهي متشکل از ۱۸۰۰ داوطلب مرد در ايسلند استفاده کردند. از بين اين افراد، ۱۷۲ نفر به سرطان پروستات مبتلا شدند و ۳۱ نفر از آنها در اثر اين بيماري جان خود را از دست دادند.
در اين تحقيقات با تجزيه و تحليل اطلاعات مربوط به شاخص توده بدن و اندازه دور شکم افراد مشخص شد در افرادي که داراي شاخص توده بدن کمتري هستند، رابطه بين ابتلا به به سرطان پروستات پيشرفته و مرگبار با چربي احشايي که درون شکم و دور بافتها تجمع ميکند، قويتر است. با وجود اينکه اطلاعات به دست آمده در اين بررسيها محدود به گروهي است که در اين تحقيقات داوطلب شدند، اين اطلاعات نشانه مهمي است که بايد در تحقيقات بعدي مورد توجه قرار گيرد.
به اعتقاد محققان رعايت رژيم غذايي مناسب و کاهش چربي ميتواند موجب کاهش ريسک ابتلا به سرطان پروستات شود.
** حقايقي در مورد سرطان پروستات
- مردان از پنجاه سالگي به بالا، بيشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند.
- داشتن پدر، برادر يا پسر مبتلا به سرطان پروستات، احتمال ابتلا به بيماري را افزايش ميدهد.
- به گزارش انجمن سرطان آمريکا (ACS) سرطان پروستات دومين سرطان شايع در ميان مردان است.
- از ميان هر هفت مرد آمريکايي، يک نفر به اين عارضه مبتلا ميشود.
- در انگليس نيز سالانه حدود ۴۱ هزار نفر به اين بيماري مبتلا ميشوند.
- گرچه ميانگين سني ابتلا بيش از ۶۰ سال است؛ ولي بروز آن در سنين قبل از ۴۰ سالگي نيز ديده شده است؛ بنابراين پزشکان معتقدند که مردان بالاي ۴۰ سال بايد سالي دو بار تحت غربالگري سرطان قرار گيرند.
- نژاد، محيط زندگي، عوامل ژنتيکي و شيوه زندگي مهمترين علل بروز اين بيماري هستند.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Cancer منتشر شده است.
بازار