ايسنا/ آزمايشات جديد نشان ميدهد يک نوع داروي ايمني درماني ميتواند شروع ديابت نوع يک را به طور ميانگين در افراد پرخطر حدود دو سال به تاخير بياندازد.
در اين بررسي آمده است: داروي ايمني درماني تپليزوماب (teplizumab) ميتواند شروع بيماري ديابت نوع يک را در افراد پر خطر حدود دو سال به تعويق اندازد.
ديابت نوع يک بيماري خود ايمني است که برخي از افراد بيشتر در معرض ابتلا به آن قرار دارند. سن بر خطر ابتلا به اين بيماري تاثير دارد؛ اين بيماري يکي از مزمنترين بيماريهايي است که در دوران کودکي ظاهر ميشود. همچنين مردان بيش از زنان احتمال دارد به اين بيماري دچار شوند و سابقه خانوادگي در افزايش احتمال ابتلا به آن موثر است.
علاوه بر اين، جغرافيا هم در خطر ابتلا به ديابت نوع يک نقش دارد. به طور مثال شيوع اين بيماري در سوئد، فنلاند، نروژ، انگليس و جزيره ساردينيا بيشتر و در چين و کشورهاي آمريکاي جنوبي کمتر است.
محققان آمريکايي در بررسيهاي جديد خود دريافتند داروي موسوم به تپليزوماب ميتواند شروع بيماري ديابت نوع يک را در افراد پر خطر به تاخير اندازد. اين دارو پادتن مونوکلونال است و با هدف قرار دادن نوعي سلول ايمني، سيستم ايمني را تحت تاثير قرار ميدهد. اين سلول ايمني در مبتلايان به ديابت نوع يک، سلولهاي بتا توليد کننده انسولين را تخريب ميکند.
در اين بررسي تاثير دارو روي ۷۶ فرد ۸ تا ۴۹ ساله که اعضاي خانوادهشان به ديابت نوع يک مبتلا بوده و از دو نوع اتوآنتيبادي مرتبط با ديابت برخوردار بودند مورد آزمايش قرار گرفت. آنان به دو گروه تقسيم شدند. يکي از اين دو گروه داروي تپليزوماب را براي مدت ۱۴ روز و گروه ديگر داروي مشابه دريافت کردند. همچنين در مدت زمان انجام مطالعه تحمل گلوکز اين افراد به طور مرتب اندازهگيري شد.
محققان مشاهده کردند در پايان آزمايشات ۷۲ درصد از افراد گروهي که داروي مشابه دريافت کرده بودند به ديابت نوع يک مبتلا شدند درحاليکه اين رقم در گروهي که از داروي تپليزوماب مصرف کرده بودند تنها ۴۳ درصد بوده است.
بازار