
خوراکیهایی که تأثیرات عجیبی بر ذهن ما دارند
روزياتو
بروزرسانی

روزياتو/ استفاده از مواد غذايي سالم بيش از پيش رواج پيدا کرده است. با نگاهي به فهرست بلند بالاي مواد تشکيل دهنده ي خوراکي ها به راحتي مي توانيم متوجه شويم فايده و ضرر کدام يک از اين مواد غذايي براي سلامتي ما بيشتر است. اما تحقيقات علمي نشان داده تشخيص اينکه کدام ماده ي غذايي براي سلامت ما حقيقتاً مفيد است و کدام نيست، اصلاً کار ساده اي نيست چون بسياري از مواد غذايي حاوي عناصر مختلف و زيادي هستند که حتي از وجودشان خبر نداريم. در ادامه به مواد غذايي اي مي پردازيم که مي توانند هم تأثيري مثبت و هم تأثيري منفي بر روي ذهن و روان ما داشته باشند.
برنج حاوي کربوهيدرات هاي زود هضمي است که مولکول هاي گلوکز را به سرعت وارد خون مي کنند. به دنبال اين اتفاق، سطح قند خون مي تواند به طور چشمگيري تغيير کند، مسأله اي که مي تواند تأثيري منفي روي سلامت مغز و دستگاه عصبي داشته باشد.
پاپ کورن حاوي پروتئين، فسفر، آهن، سيليکون و منيزيم است که اين مواد به دستگاه عصبي بدن کمک مي کنند عملکرد مناسبي داشته باشد. به علاوه، ويتامين B موجود در پاپ کورن به مقابله با افسردگي و اضطراب کمک مي کند.
ماهي تن، حاوي مقادير زيادي جيوه است. جيوه ي زياد در بدن مي تواند منجر به اختلال در حافظه شود. ماهي تن همچنين حاوي بيفنيل پلي کلر شده است که نوعي ماده ي شيميايي ترکيبي است و مي تواند روي هورمون ها تأثير بگذارد و عملکرد دستگاه عصبي بدن را مختل کند.
دانه هاي لوبيا حاوي ماده اي به نام تانيک اسيد هستند. ازدياد اين اسيد در بدن در کار تجزيه ي مواد معدني اي مثل آهن اختلال ايجاد مي کند. اين مسأله مي تواند منجر به بروز مشکل در خون رساني به مغز و ابتلا به بيماري کم خوني شود.
کورکومين که ماده ي اصلي ادويه ي کاري است، آنتي اکسيدان زيادي دارد و با پيري مغز مقابله مي کند. اين آنتي اکسيدان ها از آن دسته توانايي هاي شناختي ما مراقبت مي کنند که معمولا با بالا رفتن سن تحليل مي روند.
زعفران حاوي مواد معدني فراوان و ويتامين هاي B و C است. اين ماده ي غذايي، عملکرد مغز را بهبود مي بخشد و حتي بعضي اختلالات را درمان مي کند.
دارچين، مغز را فعال تر مي کند چون حاوي دو ماده ي بسيار مهم به نام هاي سيناميل الکل و سينامالدهيد است. بوي دارچين به ما در حل مسائلي کمک مي کند که به تمرکز بالا، حافظه ي تصويري و عکس العمل سريع نياز دارند.
غلات حاوي ماده ي گلوتن هستند که براي رشد خود به آن نياز دارند. عناصر آنتي بادي موجود در گلوتن (ترکيبات پروتئيني اي که از تکثير ميکرو ارگانيسم ها جلوگيري مي کنند و مواد سمي اي که از آن ها توليد مي شوند را از بين مي برند) مي توانند به مواد شيميايي اي که براي سلامت ما اهميت زيادي دارند هم حمله ببرند. کمبود اين مواد شيميايي مي تواند منجر به حمله هاي پنيک و افسردگي شود.
شکلات تلخ حاوي موادي به نام فلاونوئيد است که مسئوليت فعال سازي سلول هلي مغزي را برعهده دارند. اين ماده ي غذايي رگ هاي خوني را عريض تر مي کند، عملکرد مغز را بهبود مي بخشد و به آن اکسيژن مي رساند.
پنير جامد حاوي ماده اي به نام تيرامين است که هنگام تجزيه ي پروتئين توليد مي شود. ماده ي تيرامين مي تواند فشار خون را به ميزان قابل توجهي افزايش دهد و باعث بروز ميگرن شود.
سيب زميني پخته سرشار از پتاسيم است، ماده اي که به مغز اکسيژن مي رساند. اين ماده ي غذايي همچنين حاوي گلوکز، ويتامين B و اسيدهاي آمينه است که همگي باعث افزايش خون رساني به مغز مي شوند تا مغز تمام انرژي اي که براي عملکرد مناسب خود به آن نياز دارد را دريافت کند.