تبيان/ در اثر انسداد مجاري غدد عرق در پوست، ضايعات خارش داري پديد مي آيند که نماي التهاب به خود مي گيرند. در طي اين عارضه، راش هاي قرمزرنگ و يا تاول هاي پوستي پر از مايع روي پوست ظاهر مي شوند که در برخي قسمت هاي بدن بيشتر هستند، مانند چين آرنج، کشاله ران، قسمت بالاي قفسه سينه و يا گردن.
افرادي که عرق سوز مي شوند، مي توانند توصيه هاي زير را به کار گيرند:
۱- به آرامي، نواحي عرق سوز شده را توسط آب و صابون بشوييد تا هر گونه گردوخاک و عرق از سطح پوست پاک شود. سپس وارد وان حمام يا لگن آبي که به طريق زير آماده کرده ايد، شويد:
وان حمام يا لگن را پر از آب سرد کنيد و به آن آرد ذرت و يا بلغور جوي دو سر اضافه کنيد. سپس وارد آن شويد. پس از مدتي از وان خارج شويد و خود را با حوله تميزي خشک کنيد.
۲- مي توانيد براي کاهش التهاب و خارش نواحي عرق سوز شده، از کرم هيدروکورتيزون استفاده کنيد. کرم را به آرامي روي پوست خود بماليد تا کاملا جذب پوست شود.
۳- از محصولاتي که محتوي اسيد ساليسيليک هستند، استفاده کنيد، زيرا سبب خشک شدن بثورات پوستي و مسدود شدن منافذ پوستي خواهند شد.
براي کاهش التهاب و خارش نواحي عرق سوز شده، سعي کنيد هر چند ساعت يک بار، مراحل گفته شده در بالا را تکرار کنيد.
۴- داشتن برنامه غذايي مناسب براي کساني که عرق سوز مي شوند، توصيه مي گردد. استفاده از ميوه ها و سبزيجات خام و تازه براي اين افراد توصيه مي شود.
۵- ميزان آب مصرفي بايد افزايش پيدا کند و روزي حداقل ۸ تا ۱۲ ليوان آب و مايعات نوشيد .
۶- ميزان مصرف ويتامين E بايد افزايش پيدا کند و به روزي حداقل ۵۰۰ ميلي گرم برسد (از طريق مواد غذايي) .مصرف مکمل ويتامين E بايد تحت نظر پزشک باشد.
۷- براي پيشگيري از عرق سوز شدن، از بودن در محيط هاي گرم دوري کنيد و به جاهاي داراي سايه و تهويه مناسب، پناه ببريد.
۸- توصيه مي شود در ساعات اوج گرما حدود ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر، از قرار گرفتن در معرض گرماي شديد خودداري کنيد تا کمتر دچار عرق سوز شويد.
۹- از آنجا که عرق سوز در آبوهواي گرم و مرطوب ايجاد مي شود، به افرادي که در اين مناطق زندگي مي کنند توصيه مي شود که در محيط هاي گرم، نشاسته آرد ذرت را روي پوست خود بپاشند تا از عرق سوز شدن پيشگيري کنند.
۱۰- از صابون هايي که پوست را خشک مي کنند، براي تميزکردن نواحي عرق سوز شده استفاده نکنيد، زيرا عرق سوز آن مناطق را بدتر مي کند.
۱۱- از پوشيدن لباس هايي از جنس نايلون يا پلاستيک، در آب و هواي گرم و يا هنگام ورزش خودداري کنيد، زيرا احتمال عرق سوز را افزايش مي دهند .
۱۲- دوش گرفتن با آب سرد مي تواند تا حدي ناراحتي ناشي از عرق سوز را کاهش دهد.
۱۳- استفاده از کمپرس آب سرد (مثل حوله خيس شده در آب سرد) را فراموش نکنيد، زيرا خارش و سوزش ناشي از عرق سوز را تا حد زيادي کاهش مي دهد.
۱۴- از لباس هاي نخي و نازک در هواي گرم استفاده کنيد تا هوا به خوبي در بدن جريان داشته باشد.
۱۵- پوست عرق سوز شده را باز نگه داريد و روي آن را کاملا نپوشانيد.
۱۶- از پوشيدن لباس هاي تنگ که سبب آزار منطقه عرق سوز مي شود، جدا خودداري کنيد. لباس هاي گشاد و آزاد انتخاب کنيد تا هواي کافي به آن مناطق برسد و سريع تر بهبود پيدا کند.
۱۷- استحمام صبحگاهي يکي از مهم ترين راه هاي پيشگيري از عرقسوزشدن در فصل تابستان است، زيرا موجب بازشدن منافذ پوست و دير بسته شدن آنها، تعريق کمتر ميشود.
۱۸- هرگز مناطق عرق سوز شده را نخارانيد، زيرا خاراندن آنها سبب عفونت مي شود و ممکن است پزشک، براي از بين بردن عفونت مجبور به تجويز آنتي بيوتيک شود.
۱۹- دم کرده نعنا تهيه کنيد و پارچه اي تميز را با آن خيس کنيد و روي نواحي عرق سوز شده قرار دهيد. همچنين مي توانيد دم کرده نعناع را به طور مستقيم، روي پوست عرق سوز شده بريزيد تا تاثير مطلوب خود را بگذارد.
۲۰- يک عدد خيار را قطعه قطعه کنيد. دو قاشق غذاخوري آب ليمو ترش را در يک ليوان آب حل کنيد. سپس چند قطعه از خيارها را درون محلول آب و ليمو قرار دهيد و پس از چند دقيقه، خيارها را خارج کرده و مدت ۱۰ تا ۱۵ دقيقه روي مناطقي از پوست که عرق سوز شده، قرار دهيد. سعي کنيد اين کار را حدود ۲ تا ۳ بار در طول روز تکرار کنيد تا تاثير مطلوبش را روي بهبودي پوست بگذارد.
بازار