/ آويشن؟! حتي عطرش هم ميتواند شما را مست کند؛ درباره خواص آويشن چه ميدانيد؟ فرقي نميکند چاي يا دمنوش گياهي آويشن باشد يا حتي خود گياه آن، آويشن براي بيشتر افراد نوستالژي دوران سرماخوردگي با سرفه هاي مکرر آن است که البته انتخاب بدي هم نيست.
يک فنجان دمنوش آويشن به همراه ليمو ميتواند به جنگ عفونت هاي ويروسي بدن شما از جمله سرماخوردگي برود. آويشن گياه زيبايي پوست و موي شما است، بياييد درباره خواص آويشن بيشتر بدانيم.
آويشن چيست؟
آويشن گياهي علفي با ساقه هاي کرکدار و سفيد از خانواده نعناع است که در دشت هاي مرکزي و غربي ايران ميرويد. اين گياه سه نوع عمده با گل هاي صورتي و سفيد دارد؛ سه نوع آويشن شيرازي، کوهي و کاکوتي از همه معروف تر هستند؛ اين گياه تا حدي مفيد است که در طب سنتي از گرده هاي آن عسل طبيعي تهيه ميکنند؛ دلتان ميخواهد از خواص آويشن بيشتر بدانيد؟ با ما همراه باشيد.
خواص آويشن براي زيبايي
خواص آويشن را بهتر بشناسيد. آويشن درمانکننده هزار و يک درد است؛ از زيبايي پوست و مو گرفته تا درمان عفونت هاي ويروسي و … همه از همين گياه خوش عطر و طعم بر ميآيد؛ با ما همچنان همراه باشيد.
خواص آويشن براي پوست
به زيبايي پوست و موي خودتان اهميت ميدهيد؟ آويشن در خدمت شما است؛ همين گياه خوش عطر و طعم علاوه بر سلامتي در زيبايي شما هم تأثيرگذار است؛ ميتوانيد از دمنوش يا روغن اين گياه براي درخشندگي بيشتر پوست و به عنوان يک لوسيون طبيعي استفاده کنيد.
۱. درمان جوش و آکنه
آويشن خاصيت ضد باکتري فوقالعاده اي دارد و با باکتري هايي که باعث جوش هاي سر سياه و آکنه در پوست ميشوند، مبارزه ميکند. اين گياه معمولا در کرم هاي طبيعي ضد جوش و لوسيون ها استفاده ميشود.
۲. شادابي پوست
با مصرف اين گياه ميتوانيد از شر مشکلات پوستي و باکتري ها خلاص شويد. اگر ميخواهيد پوست شادابتري داشته باشيد، روغن آويشن را با آب رقيق و به عنوان يک تونر پوستي از آن استفاده کنيد.
تقويت و زيبايي مو با آويشن
با گياه آويشن ديگر نگران زيبايي مو هاي خود نباشيد، مواد مغذي در اين گياه ميتوانند به رشد مو هاي شما کمک کنند. آويشن جريان خون در کف سر را هموار ميکند؛ براي درخشندگي بيشتر مو ها ميتوانيد مخلوط روغن زيتون و آويشن را روي پوست سر خود بماليد؛ به اين ترتيب، مو هاي سالم و درخشانتري خواهيد داشت.
۱ . درمان ريزش مو
اگر ريزش مو داريد؛ روغن آويشن را امتحان کنيد، استفاده از روغن آويشن به تنهايي يا همراه با مواد ديگر ميتواند مو هاي شما را ضخيم و درخشان کند و از ريزش مو هم جلوگيري کند.
۲. آويشن ؛ گياه ضد شوره
آويشن با خواص ضد باکتريايي که دارد ميتواند پوست سر شما را تميز کند و در درمان شوره سر هم مؤثر باشد. اين گياه اغلب به عنوان يک عنصر در شامپو يا نرمکننده ها استفاده ميشود.
خواص درماني آويشن
آويشن فقط گياه زيبايي نيست! از خواص درماني اين گياه چه ميدانيد؟ با ما همچنان همراه باشيد:
آويشن ؛ گياه ضد سرماخوردگي
سرفه ميکنيد؟ گلو درد داريد؟ سرما خوردهايد؟ يک ليوان دمنوش يا چاي آويشن ميتواند تمام مشکلات شما را حل کند؛ البته ميتوانيد از ادويه هايي مثل دارچين و عسل، نعناع، زنجبيل، پونه، بابونه و حتي ليمو هم در اين ترکيب خوشمزه استفاده کنيد. خواص آنتي سپتيک و آنتي بيوتيک اين گياه يک درمان مؤثر براي مشکلات تنفسي مانند سرفه، برونشيت، عفونت ريه، تنگي نفس و همچنين گلو درد و سر درد است.
آويشن ؛ گياه تقويتکننده اعصاب
فقط گل گاو زبان اعصاب شما را آرام نميکند؛ از اين به بعد ميتوانيد روي آويشن هم حساب کنيد. آويشن مقوي معده و اعصاب است و به علت عطر و طعم مطبوعي که دارد، يک داروي اشتهاآور و هضمکننده غذا است که مانع از ترش شدن غذا در معده ميشود.
سلامت استخوان ها
آويشن سرشار از انواع مختلف ويتامين ها است؛ اين گياه يک منبع غني از ويتامين K، آهن، کلسيم و منگنز است. اين مواد معدني نقش مهمي در سلامت، تراکم استخوان ها و کاهش مشکلات ناشي از کمبود کلسيم مثل پوکي استخوان ايفا ميکنند.
کنترل فشار خون
عصاره گياه آويشن سرشار از پتاسيم است که در کنترل فشار خون و ضربان قلب نقش مهمي دارد؛ اين گياه جريان خون بدن را تنظيم ميکند.
تقويت بينايي
آويشن غني از ويتامين A است؛ اين ويتامين بيماري هاي مربوط به چشم را کنترل و درمان ميکند. همچنين باعث تقويت بينايي ميشود؛ اگر شما چشمان تيزبين مانند عقاب ميخواهيد، آويشن بخوريد.
گياه ضد سرطان
مطالعات ثابت کردهاند که ترکيبات موجود در عصاره آويشن از سرطان روده بزرگ محافظت ميکند. مصرف آويشن کوهي ميتواند بسياري از سرطان هاي شايع در زنان از جمله سرطان سينه را درمان کند.
درمان اسهال و نفخ
آويشن يک گياه ضد نفخ است که باعث حرارت بدن و هضم غذا ميشود، جوشانده اين گياه براي درمان اسهال، دلپيچه يا پيچش روده بسيار مؤثر است.
نظر شما درباره اين گياه پر خاصيت چيست؟ اصلا آويشن در کابينت آشپزخانه شما جايي دارد؟ تا به حال دمنوش و چاي آويشن خوردهايد؟ اگر پاسخ شما خير است؛ بهتر است هر چه زود تر با اين گياه آشتي کنيد.