مهر/ مطالعه جديد نشان مي دهد در بازماندگان حمله قلبي، چربي دور شکمي مي تواند به معناي وقوع حمله قلبي دوم باشد.
مطالعات اوليه نشان داده اند چاقي دور شکمي افراد را در معرض خطر اولين حمله قلبي قرار ميدهد. مطالعه جديد نشان ميدهد چربي دور شکمي احتمال سکته دوم را هم افزايش ميدهد.
دکتر «هانيه محمدي»، پژوهشگر تحقيق از دانشگاه کارولينسکا سوئد، در اين باره ميگويد: «چربي شکمي نه تنها ريسک اولين حمله قلبي يا سکته را افزايش ميدهد، بلکه احتمال وقوع حملات قلبي بعدي را هم در پي دارد.»
وي در ادامه ميافزايد: «حفظ اندازه سالم دورکمر در پيشگيري از حملات قلبي و سکتههاي بعدي مهم است. چاقي دورشکمي با داشتن رژيم غذايي سالم و متعادل و فعاليت فيزيکي منظم، قابل حصول است.»
به گفته محمدي، «چاقي شکمي به دليل ارتباط با مشکلات تسريع کننده روند لختگي خون در عروق نظير فشارخون بالا، قندخون بالا و ديابت و همچنين افزايش ميزان کلسترول خطرناک است.»
به گفته محققان، اين نتايج بيانگر اين مطلب است که مکانيسمهاي منفي زيادي در چاقي دور شکمي نقش دارند که هنوز شناخته شده نيستند.
در اين مطالعه، بيش از ۲۲ هزار نفر در سوئد که دچار اولين حمله قلبي شده بودند بالغ بر ۴ سال تحت نظر بودند. چاقي دورشکمي در قالب اندازه دورکمر ۹۴ سانتيمتر براي مردان و ۸۰ سانتيمتر براي زنان تعريف شد.
محققان در طول مدت مطالعه دريافتند چاقي دورشکمي با حملات قلبي و سکتههاي مرگبار و غيرمرگبار مرتبط است.
همچنين ريسک حمله قلبي دوم مرتبط با چاقي دورشکمي در مردان بيشتر از زنان است.
بازار