باشگاه خبرنگاران/ محسن پويان، محقق وپژوهشگر طب سنتي اظهار کرد: افرادي که دچار استرس و اضطراب هستند، مي توانند با مصرف مواد غذايي مناسب تا حد زيادي از اين مشکلات را کاهش دهند.
مرکبات
او ادامه داد: ليمو، ليموترش، پرتغال، روغن گريپفورت، ترنج، نارنگي و نارنج در رژيمهاي ضد استرس استفاده ميشود، همچنين ثابت شده است که مرکبات تأثيرات قابل توجهي بر افسردگي و اضطراب در موشها و ميمونها داشته است بنابر اين ميتوان همين نتايج را براي انسانها پيش بيني کرد.
عسل
او تصريح کرد: عسل با داشتن ۲۰۰ فاکتور مغذي مهم مانند فروکتوز، گلوکز، آمينواسيدهاي مختلف، ويتامينها و مواد معدني نقش مهمي در تغيير خلق و خوي افراد دارد. کرايسين که يک فلاوونوئيد هست، به عنوان يکي آنتي اکسيدان مهم و همچنين ضد اضطراب در عسل وجود دارد.
داروهاي گياهي
اين محقق و پژوهشکر طب سنتي گفت: کاوا، بادرنجوبه، التينين (ماده موجود در چاي سبز)، ريشه والرين از جمله گياهان دارويي هستند که خاصيت ضد اضطرابي دارند البته افراد قبل از مصرف اين گياهان حتما با پزشک خود در خصوص استفاده و مقدار آن مشورت کنند.
ويتامينها
پويان بيان کرد: در پژوهشي، به گروهي مدت ۲ ماه ۵۰ ميلي گرم مکمل غذايي B۱ و به گروهي دارونما دادند، ارزيابي تخصصي وضعيت روحي افراد قبل و بعد از مصرف B۱ نشان داد آنها احساس آرامش و اعتماد به نفس بهتري دارند، در نتيجه ويتامين B۱ ميتواند در بالا بودن سطح روحيه فرد تأثيرگذار باشد.
او ادامه داد: ويتامين B۶، پيريدوکسين در صدها واکنش متابوليکي مهم بدن دخيل است که از جمله اين واکنشها مي توان به واکنشهاي مربوط به ساخت انتقال دهندههاي عصبي مانند سروتونين و گابا اشاره کرد.
پويان بيان کرد: ويتامين B۶ بر اضطراب تأثيرگذار است، اما بيش از اضطراب تأثير خود را بر مشکلات ثانوي ناشي از اضطراب مانند خستگي و افسردگي ميگذارد.
ويتامين D
اين محقق و پژوهشکر طب سنتي گفت: در مطالعات مشخص شده افراد با سطح افسردگي و اضطراب بالا با کمبود ويتامين D مواجه هستند، توصيه مي شود، پوست دست و پاي خود را روزانه به طو مستقيم به مدت ۳۰ دقيقه در مقابل آفتاب قرار داده شود.
ليزين
پويان ادامه داد: مشاهده شده رژيمي که در آن ليزين اندک است، مي تواند سطح استرس را در حيوانات را بالا ببرد همچنين افرادي که گندم غني شده يا ليزين مصرف مي کنند، استرس کمتري دارند و بايد به مقدار کافي لبنيات و غذاهاي دريايي مصرف کنند.
تريپتوفان
او بيان کرد: افراد با اضطراب بالا بهتر است روز خود را با منابع غني تريپتوفان مانند تخممرغ، بوقلمون، توفو، ماهي غزلآلا، حبوبات، آجيل، دانهها، شير و پنير شروع کنند. همچنين تريپتوفان سروتونين خون را که يک هورمون شادي بخش است، افزايش مي دهد و اضطراب را کم مي کند.
آب
او دامه داد: افراد اگر به دنبال راهي راحت براي کنترل اضطراب خود هستند، مي توانند آب بيشتر مصرف کنند چرا که همه اندامهاي بدن از جمله مغز براي عملکرد درست نيازمند آب کافي است، يافتهها نشان داده است که کمبود آب حتي به صورت خفيف بيقراري و استرس را افزايش مي دهد.
اسيد چرب
پويان گفت: افراد مصرف حداقل سه وعده از ماهيهاي روغني (سالمون، غزلآلا، تن، ساردين) را در برنامه غذايي هفتگي خود بگنجاند زيرا اين مواد غذايي اسيد چرب مورد نياز بدن را برطرف مي کند چرا که اسيد چرب براي سلامت مغز لازم است.
بازار