
آیا مصرف قند و شکر باعث افزایش فشارخون میشود؟
سلامانه
بروزرسانی

سلامانه/ همه درباره اينکه مصرف نمک و موادغذايي شور ميتواند باعث پرفشاري خون شود، شنيديم و به همين خاطر بيماران فشارخوني از خوردن نمک منع ميشوند اما آيا مصرف قند و شکر هم ميتواند باعث افزايش فشارخون شود. پاسخ ما به شما بله است.
دکتر ميترا زراتي، متخصص تغذيه در اين باره در گفت: همانطور که مواد غذايي پرنمک سبب پرفشاري خون ميشود، مواد غذايي شيرين صنعتي نظير نبات، مربا، قند و شکر، نقل، انواع شيريني، سوهان، گز، کيک و کلوچه نيز به دليل تحريک ترشح انسولين و در نتيجه محبوس شدن آب در بدن، فشار خون را بالا ميبرد.
وي ادامه داد: طبق مشاهدات محققان دانشگاه تورنتو، ارتباط مثبتي بين نوشيدنيهاي شيرين شده با شکر و پرفشاري خون (افزايش 10درصدي) وجود دارد اما چنين ارتباطي بين غذاهاي سالمي که حاوي مقداري قند هستند نظير ميوه جات مشاهده نشده است.
وي با تايد بر اينکه افزايش فشارخون با موادقندي و شيرين، بستگي به اين دارد که از طريق چه منبع غذايي قند وارد بدن شود، گفت: يافتهها نشان ميدهد شربت شيرينشده با شکر مضر بوده اما اين گفته در مورد ميوهها، آبميوههاي طبيعي، لبنيات و غلات سبوسدار صدق نميکند. در بيماران مبتلا به پرفشاري خون، رژيمي که سرشار از ميوهها، سبزيها، غلات کامل، لبنيات کم چرب، حبوبات، مغزها، و گوشتهاي سفيد و کم چرب بوده، به طور قابل توجهي سبب بهبود پرفشاري خون ميشود.
دکتر زراتي همچنين يادآور شد: اگر چه ممکن است بين مصرف شکر با بيماري هاي قلبي، چاقي، ديابت نيز ارتباطاتي وجود داشته باشد اما طبق تجزيه تحليلهاي دقيقتر ارتباط شکر با پرفشاري خون تا به امروز قويتر بوده است .
وي همچنين گفت: نتايج حاصل از برخي از مطالعات هم نشان ميدهد نوشيدنيهاي شيرين شده خطر ابتلا به نقرس را افزايش مي دهد و با توجه به اينها، توصيه ميشود افراد مبتلا به پرفشاري خون مصرف شبرينيجات را محدود کنند.
دکتر زراتي با توصيه بر اينکه در اين روزها بهتر است نوسانات فشار خون جدي گرفته شود، گفت: اگر فردي داروي کاهنده فشار خون مصرف ميکند، بايد مراقب باشد با توجه به تغيير ساعات خواب و خوردن تنقلات حين روز، دچار نوسانات فشار خون نشود.