ايسنا/ مديرگروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با بيان اينکه پس از حمله ويروس کرونا، واکنشهاي ايمني بدن هر فرد باعث ايجاد اختلالات مختلف و متفاوتي ميشود، گفت: عوارض کميابي مثل بروز التهاب در ديواره عروق و به دنبال آن ايجاد مشکلات انعقادي و تشکيل لخته داخل رگ برخي از اين عوارض است که گاها منجر به انسداد رگ و بروز سکته ميشود.
دکتر کوروش قره گزلي همچنين با اشاره به بروز عوارض عروقي کروناويروس در برخي مبتلايان بيماري کوويد ۱۹، با تاکيد بر اينکه بروز سکته مغزي در بيماران کرونايي نادر و محدود است، اظهار کرد:
با اين حال پس از حمله ويروس، واکنشهاي ايمني بدن هر فرد باعث ايجاد اختلالات مختلف و متفاوتي ميشود که عوارض کميابي مثل بروز التهاب در ديواره عروق و به دنبال آن ايجاد مشکلات انعقادي و تشکيل لخته داخل رگ برخي از اين عوارض است که گاها منجر به انسداد رگ و بروز سکته ميشود.
وي توضيح داد: با حمله ويروس و بروز بيماري، سيستم ايمني بدن افراد پاسخهاي متفاوتي ميدهد که در رابطه با کروناويروس در برخي افراد و جوانان منجر به ايجاد التهابات عروقي و انعقاد رگها و در نهايت بروز سکته ميشود. البته وقوع اين مساله قابل پيش بيني نبوده و به نوع واکنش سيستم ايمني افراد بستگي دارد. البته واکنش سيستم ايمني بدن يک فرايند زنجيرهاي بوده که با ورود ويروس آغاز ميشود و گاهي منجر به بروز عوارضي شديدتر همچون التهابات عروقي ميشود.
وي با بيان اينکه کوويد ۱۹ با منشاء ويروس باعث ايجاد اختلالال در سيستم ايمني بدن ميشود، گفت: ويروس در اولين مرحله وارد سيستم تنفسي شده و منجر به ايجاد مشکلات و عوارض تنفسي و به همراه آن گاها تب، تنگي نفس، سرفه و يا عوارض گوارشي، اشکالات بويايي و چشايي و در برخي افراد منجر به اختلالات و التهابات عروقي ميشود.
اين متخصص مغز و اعصاب با بيان اينکه حدود يک ماه و نيم قبل براي اولين بار بروز سکته مغزي و قلبي در برخي جوانان مبتلا به کوويد ۱۹ گزارش شد، عنوان کرد: پس از بررسي گزارشات پاتولوژي اين بيماران مشخص شد که اين افراد پس از ابتلابه کروناويروس دچار شرايط التهابي عروقي و به دنبال آن اختلالات انعقادي در عروق مغزي و محيطي و در نهايت بسته شدن رگها و عوارضي مانند سکته قلبي و مغزي ميشوند.
۷ نشانه وقتي کرونا به مغز ميزند!
وي شناسايي تدريجي عوارض جديد اين بيماري نوپديد و جديد را مسالهاي طبيعي دانست و گفت: گذشت زمان و پيشرفتهاي علمي و تحقيقاتي در مسير شناخت بيشتر بيماري و عوارض و اختلالات ناشي از آن منجر به شناسايي سريعتر و دقيقتر بيماران و همچنين گشايش راهکارهاي درماني جديد براي اين بيماري ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه با اشاره به پروسه تاثير و عوارض ورود کروناويروس جديد در بدن بيماران، تصريح کرد: پس از حمله ويروس به بدن، واکنشهاي ايمني بدن هر فرد باعث ايجاد اختلالات مختلفي ميشود که ميتواند در هر فردي متفاوت و از عوارض بسيار ناچيز تا ايجاد اختلالات در عروق و سيستم تنفسي متغير باشد.
وي با بيان اينکه نوع ويروس تغييري نکرده و با توجه به سيستم ايمني بدن عوارض متفاوت ايجاد ميکند، گفت: گزارش بروز سکته مغزي به دنبال کرونا ويروس، اولين بار در بين جوانان ۳۰ تا ۵۰ ساله و به دليل بازخورد و واکنش شديد سيستم ايمني افراد گزارش شد. به عبارت ديگر گاهي سيستم ايمني افراد به ورود ويروس واکنش شديد و قويتري نشان داده و باعث ايجاد دردسر و اختلال در بدن افراد ميشود.
وي با بيان اينکه عارضه سکته مغزي به دنبال ابتلا به کروناويروس بسيار نادر است، گفت: اختلالات عروقي از التهاب ديواره عروق ناشي ميشود و به واکنش سيستم ايمني بدن افراد بستگي دارد، گاهي اوقات واکنشها به حدي قوي است که ديواره عروقي تمام بدن را ملتهب کرده و به بروز سکته قلبي و مغزي منجر ميشود و گاهي بسيار ضعيف بوده و به راحتي ميگذرد.
مديرگروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در ادامه عنوان کرد که بيماريزايي ويروس کوويد ۱۹ طي گذشت زمان و نسبت به روزهاي اول ضعيفتر شده است، خوشبختانه ميزان اختلالات و عوارض شديد ويروس در بيماران کمتر شده و همچنين با توجه به توسعه ابزار آزمايشگاهي و کيتهاي تشخيصي شناخت و شناسايي بيماران با عوارض خفيف نيز تسهيل شده است.
وي با اشاره به اعلام آمار ابتلاي کرونا در کشور، گفت: در حال حاضر به دنبال افزايش امکانات و کيتهاي تشخيص، نسبت به روزهاي اول ورود بيماري به کشور، عدد و رقم دقيقتري از افراد مبتلا شناسايي ميشوند. به عبارت ديگر در روزهاي اول عدد و رقم چندان دقيقي اعلام نميشد و تعداد مبتلايان بسيار بالاتر بود ولي به دليل نبود امکانات تشخيصي شناسايي نميشدند.
قرهگزلي با اشاره به دلايلي مبني بر ضعيف شدن ويروس کوويد ۱۹، تصريح کرد: بنظر ميرسد با هر بار انتقال ويروس کوويد ۱۹ ميزان بيماري زايي آن کمتر ميشود، بنابراين خوشبختانه ميتوان انتظار داشت که مرگ و مير ناشي از اين پاندمي کمتر و خفيفتر شود و ميتوانيم اميدوار باشيم که بطور کلي حمله اين ويروس به انسانها آرام آرام شدت کمتري داشته باشد. اگرچه احتمال قويتر شدن ويروس نيز وجود دارد، ولي در حال حاضر کرونا ويروس بيشتر به سمت ضعيفتر شدن حرکت ميکند.
وي ادامه داد: طبيعتا اگر ويروس چندصد بار به بيماران جديد منتقل شود، قدرت و توانايي آن براي ايجاد اختلال در سيستم ايمني کمتر شده و علايم خفيفتري در بيماران بروز ميکند. به عبارت ديگر با گذشت زمان تعداد بيماران داراي علايم خفيفتر بيشتر و بيماران داراي علايم شديد کمتر ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه در خاتمه با بيان اينکه آمارهاي بيمارستاني نيز اين مساله يعني ضعيف شدن ويروس را تاييد ميکند، در عين حال تاکيد کرد: البته اين بيماري هنوز تمام نشده و هنوز درصد بالايي از افراد جامعه را مبتلا ميکند، همچنين عوارض آن همچنان براي افراد داراي ريسک و بيماريهاي زمينهاي و به خصوص ديابتيها خطرناک و شديد است، بنابراين طبيعتا افراد جامعه بايد کماکان رفتارهاي ايمني و بهداشتي و فاصلهگذاريهاي اجتماعي را سختگيرانه دنبال کنند.
بازار