ايرنا/ محققان دريافتند با استفاده از
رژيم غذايي صحيح و فعاليت بدني ميتوان فرآيند بيماري ديابت نوع دو را ظرف مدت يک سال معکوس کرد.
اين تحقيقات با کمک ۱۵۰ داوطلب با ميانگين سني ۴۲ سال انجام گرفت که تمام آنها کمتر از سه سال قبل از شروع تحقيقات دچار بيماري ديابت نوع ۲ شده بودند. اين داوطلبان به صورت تصادفي در دو گروه قرار گرفتند. گروه کنترل، رسيدگيها و مراقبتهاي متداول را دريافت کرد، اما گروه تحت آزمايش با استفاده از يک برنامه غذايي خاص و فعاليتهاي فيزيکي منظم تحت درمان قرار گرفت.
برنامه گروه تحت آزمايش شامل ۱۲ هفته مصرف غذاي کم کالري بود که با عنوان برنامه کاهش وزن کمبريج شناخته ميشود. سپس برنامه غذايي اين گروه به مدت ۱۲ هفته بهگونهاي تغيير کرد که يک رژيم غذايي سالم را براي آنها فراهم کند. البته در اين مدت نيز ميزان کالري مصرفي داوطلبان تحت کنترل قرار گرفت. همچنين اعضاي اين گروه به انجام فعاليتهاي ورزشي به مدت حداقل ۱۵۰ دقيقه در هفته وادار شدند. علاوه بر اين، هريک از آنها روزانه حداقل ۱۰ هزار قدم پيادهروي کردند.
پس از ۱۲ ماه، وضعيت سلامت تمام ۱۵۰ داوطلب مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد گروه تحت آزمايش به طور متوسط ۱۲ کيلوگرم کاهش وزن داشته است، اما ميانگين کاهش وزن گروه کنترل تنها ۴ کيلوگرم بود. همچنين در ۶۱ درصد از اعضاي گروه تحت آزمايش، ديابت نوع ۲ به کلي از بين رفته بود، در حالي که تنها ۱۲ درصد از اعضاي گروه کنترل از اين بيماري بهبود يافته بودند.
ديابت به علت ناتواني بدن در توليد يا مصرف انسولين بوجود ميآيد. انسولين مادهاي است که توسط لوزالمعده توليد ميشود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظيمترين منبع انرژي بدن است. قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگانهاي بدن تاثير ميگذارد و منجر به بيماريهاي قلبي، سکته مغزي، نارسايي کليه، نابينايي، ناتواني جنسي و عفونتهاي منتهي به نقص عضو ميشود.
نتايج اين تحقيقات مانند بسياري از تحقيقاتي که پيش از اين انجام شده است،
نشان ميدهد رژيم غذايي مناسب در کنار مقدار قابل توجه فعاليت بدني و کاهش وزن، تاثير قابل توجهي در بهبود بيماران مبتلا به ديابت نوع ۲ دارد.
در قاره آسيا بيش از ۲۳۰ ميليون نفر به ديابت مبتلا هستند. با توجه به شيوع چاقي و سازگاري سريع با سبک زندگي غربي در آسيا پيشبيني ميشود تعداد افراد مبتلا به ديابت تا سال ۲۰۴۰ ميلادي به بيش از ۳۵۵ ميليون نفر برسد.
گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شده است.
بازار