ايسنا/ يک متخصص داخلي با تاکيد بر اين که کرونا با هيچ کسي شوخي ندارد، هشدار داد: اگر در فصل گرما با شدت بسيار زياد اپيدمي کوويد ۱۹ مواجه باشيم، قطعا در فصل سرد سال و همزماني کرونا و آنفولانزا با مشکلات جديتر و بحران شديدتر و پيچيدهتري نسبت به قبل روبرو خواهيم بود.
دکتر علي پيرصالحي با اشاره به افزايش آمار مبتلايان به کوويد ۱۹، اظهار کرد: با شيوع کرونا از اوايل اسفندماه با موج گسترده اپيدمي اين بيماري مواجه بوديم و در ادامه با اجراي تمهيدات پيشگيرانه و توجه به پروتکلهاي بهداشتي آمار مبتلايان به پايينترين حد خود رسيد.
وي با اشاره به گسترش شيوع کرونا طي روزهاي اخير افزود: در حال حاضر با عادي تلقي کردن شرايط از سوي مردم و مسئولان در بسياري از بخشهاي بيمارستانها شاهد موج گسترده شيوع اين بيماري هستيم.
پيرصالحي ضمن ابراز تاسف از بالا رفتن تعداد مبتلايان و در ادامه افزايش مرگ و ميرهاي ناشي از کرونا خاطرنشان کرد: طولاني و مزمن شدن سير اپيدمي کرونا باعث شده تا مردم نکات ايمني را مورد توجه قرار ندهند.
وي، نتيجه سفر، رفت و آمدهاي غير ضروري و عدم توجه به توصيههاي بهداشتي را مهم ترين عامل افزايش آمار مبتلايان به کوويد ۱۹ دانست و گفت: با گرم شدن هوا و ميل مردم به رفتن به مسافرت و تردد در سطح شهر بسياري از بيمارستانها مملو از بيماران کرونايي شده است.
اين متخصص داخلي اظهار کرد: هر چه از زمان اپيدمي کرونا ميگذرد، علائم بيماري کرونا با شکلهاي مختلف بروز ميکند؛ چرا که ويروس به صورت طبيعي دچار تغييرات ميشود. بنابراين ممکن است علائم بيماري در برخي بيماران شديدتر و در برخي با شدت کمتري نمايان شود. البته بيماري تنفسي همچنان از مهمترين نشانهها و عوارض ابتلا به کروناست.
وي توصيه کرد: با رعايت توصيههاي بهداشتي، سفر نرفتن و کاهش تردد و رفت و آمد ميتوان اپيدمي کرونا را تا ميزان قابل توجهي کنترل کرد.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه همچنين بر پرهيز از تجمعات غيرضروري تاکيد کرد و افزود: عروسي، عزا و مراسمهايي که بصورت اجتماعي برگزار ميشود بايد به طور کلي تا پايان ريشه کني کوويد ۱۹ لغو شود.
وي با اشاره به اين که دولتها و مردم ناگزير هستند براي برطرف کردن احتياجات ضروري زندگي عادي داشته باشند، توضيح داد: در تمام دنيا فعاليتها تقريبا به حالت عادي بازگشته، به هيچ عنوان نميتوان مردم را مجبور کرد که در خانهها حبس شوند، ولي مردم ميتوانند در زمان خروج از منزل با تمهيدات ويژه در اجتماع حضور پيدا کنند.
پيرصالحي در ادامه توجه به اصول بهداشتي و رعايت فاصلهگذاري اجتماعي را راه حل مناسبي براي مبارزه با کرونا دانست و ادامه داد: قطعا يکسال مسافرت نرفتن و رعايت ملاحظات بهداشتي، صدمهاي به فرد وارد نميکند، ولي ناديده گرفتن توصيهها و انجام رفتارهاي مخاطره آميز ميتواند به شدت مردم و جامعه را با بحران روبرو کند.
وي افزود: در بحران کرونا سفر رفتن جز آلودهتر کردن مسير ساير شهرها و استانها آورده ديگري نخواهد داشت.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه، بالا رفتن آمار مبتلايان به کرونا را پيش آگهي خطرناکي براي بحران پيش رو در پاييز و زمستان دانست و ادامه داد: فصل تابستان و گرماي محيطي فرصت مناسبي براي کاهش بحران کروناست.
وي در اين رابطه بر ضرورت غربالگري در محيطهاي کاري براي پيشگيري از کرونا تاکيد کرد.
اين متخصص داخلي با اشاره به اين که کرونا بيماري نوظهوري است، تاکيد کرد: هنوز مطالعات و دانش بشر به قطعيت نميتواند عوارض بعدي کرونا را پس از بهبودي نمايان کند. هنوز هيچ داروي شناخته شدهاي براي درمان کرونا وجود ندارد و تمامي مواردي که براي درمان بيماران مبتلا به کرونا انجام ميشود فقط مطالعه است و هنوز اجماع جهاني براي مقابله با اين ويروس وجود ندارد.
پيرصالحي با بيان اين که کرونا از هيچ قانوني تابعيت نميکند، افزود: کرونا پير و جوان نميشناسد و ميتواند به راحتي هر فردي را با هر سن و سالي درگير کند.
اين متخصص داخلي در خاتمه خاطرنشان کرد: ويروس کرونا در طبيعت وجود دارد و بايد ضمن رعايت توصيهها، پرهيز از رفتارهاي وسواس گونه و ترس بيمورد تلاش کنيم تا زمان کشف واکسن و داروي موثر به اين ويروس مهلک مبتلا نشويم.
بازار