ايسنا/ قرص MDMA که به قرص عشق معروف است جزء مواد روانگردان جديد محسوب ميشود که فرد پس از مصرف آن احساس ميکند در مدت زمان کوتاه و به صورت موقتي به افرادي که در اطراف او هستند علاقهمند شده، اين درحاليست که مصرف اين قرص موجب افزايش فشار خون، تپش قلب و درنهايت افزايش شديد دماي بدن و تشنج شده و مصرف بالاي آن نيز منجر به مرگ ميشود.
منصور براتي- معاون موسسه کادراس درباره ساختار تشکيلدهنده قرص MDMA گفت: قرص MDMA جزء NPSها يا مواد روانگردان جديد هستند که از ترکيب مواد فنيلاتيلآمين و آمفتامين تشکيل شدهاند و به قرص M يا قرص عشق معروفاند؛ مشخصه اصلي آن اين است که اغلب کلمه M يا LOVE بر روي آن حک و يا نماد قلب بر روي آن کشيده شده و از قرصهاي رايج در مهمانيهاست.
وي درباره علت نامگذاري اين قرص تحت عنوان «عشق» اينطور توضيح داد: مصرف قرص MDMA موجب آزادسازي سراتونين، دوپامين و نورآدرنالين در ذهن ميشود، در اين حالت فرد احساس شادي کرده و اگر دچار اضطراب باشد، اضطراب او از بين ميرود. اغلب اين قرص در مهمانيها و ميان جوانان استفاده ميشود و فرد پس از مصرف احساس ميکند که در مدت زمان کوتاه و به صورت موقت به افرادي که در اطراف او هستند علاقهمند شده، به همين دليل اين قرص به «عشق» معروف است.
معاون موسسه کادراس در ادامه نسبت به مصرف اين قرص هشدار ميدهد و درباره عوارض آن بيان کرد:
مصرف اين قرص موجب افزايش فشار خون، تپش قلب و در نهايت افزايش شديد دماي بدن و تشنج ميشود. تعريق و تبخير آب بدن نيز از ديگر عوارض مشهود آن است که مصرف بالاي آن موجب مرگ نيز خواهد شد. در مصارف اوليه احتمال مرگ بالا نيست، اما عواملي که در قرصهاي اکس خطرات بسيار بالايي دارد اين است که افراد براي دريافت انرژي بيشتر، اغلب بيش از يک قرص را در يک زمان مصرف ميکنند و از آنجايي که ساختار شيميايي برخي قرصها با يکديگر همخواني ندارد يا دوز آنها بسيار بالاست، مصرف آن به مرگ ختم ميشود.
وي افزود:
همچنين مصرف برخي قرصهاي اکستازي مانند قرص عشق به همراه مشروبات الکلي سازگار نيست و به دليل افزايش فشار خون در نهايت منجر به سکته قلبي ميشود.
براتي با تاکيد بر اينکه قرصهاي عشق بسيار اعتيادآور است، تصريح کرد:
زماني که فرد براي اولين بار قرص عشق را مصرف ميکند سطح تحرک و انرژي که در ذهن او رها ميشود باعث تپش قلب خواهد شد و براي اينکه دوباره آن لذت را تجربه کند، مجددا آن را مصرف ميکند. درنهايت پس از چندبار مصرف، واکنش بدن نسبت به آن کاهش يافته و مقاومت بدن افزايش مييابد، پس براي آنکه به آن سطح از لذت موردنظر دست يابد، ميزان مصرف خود را بيشتر کرده و درنهايت بدن نسبت به قرص عشق وابسته ميشود. همچنين مصرف مکرر اين قرص و در زماني که فرد نسبت به آن اعتياد پيدا کند موجب افسردگي و اضطراب شده و حتي در مواردي فرد را به سمت خودکشي سوق ميدهد.
معاون موسسه کادراس با اشاره به اينکه عمده قرصهاي اکستازي در اروپا ساخته ميشوند، گفت: ممکن است اين قرصها توسط کشورهاي ديگر نيز توليد شود، اما ريشه همه قرصها اروپاست. بررسيهاي گزارشات موجود از قرص MDMA نيز حاکي از آن است که اين قرص در ايران نيز کشف و ضبط شده، اما مرکز استفاده آن اغلب آمريکاي شمالي است و چندان نميتوان آن را قرص اروپايي دانست.
بازار