ايسنا/ حدود پنج ماه از ورود ويروس کرونا به کشور ميگذرد؛ ويروسي که علاوه بر آنکه توانسته عده زيادي را مبتلا کرده و به کام مرگ بکشاند، سبب تغيير روال عادي زندگي مردم و وارد شدن استرسها و فشارهاي رواني به آنها شده است. بر اساس اعلام متخصصان اين ويروس حداقل تا يک سال آينده با ما زندگي خواهد کرد، اما چگونه ميتوان بر فشارهاي رواني ناشي از آن فائق آمد؟
طب سنتي راههاي گوناگوني دارد که با عمل به آنها ميتوان تا حدودي بر اين مشکلات فائق آمد. استفاده از روغنهاي گياهي به شکل موضعي و گوش سپردن به اصوات ملايم ميتواند در بهبود تابآوري جسمي و رواني و همچنين حفظ آرامش در بحران کرونا موثر باشد.
کدام روغنهاي موضعي سبب حفظ آرامش ميشوند؟
ميتوانيد پيش از خواب، روغن بادام شيرين يا روغن گل محمدي در پايە روغن بادام شيرين را به طور موضعي در شش موضع سر شامل شقيقهها، پشت گوشها و ملاجها بماليد.
همچنين ميتوانيد اگر ممکن است روزانه عضلات اطراف گردن، شانه، طرفين ستون فقرات، و پشت ساق را با روغن بادام شيرين، يا روغن گل محمدي در پايە روغن بادام شيرين يا روغن بابونه و يا روغن کنجد ماساژ دهيد.
شيوه درست گوش کردن به موسيقيها
تدابير ديگري که ميتوان در اين رابطه انديشيد، گوش کردن به موسيقي و اصوات است. اصوات نيکو و نغمات شايگان و فاخر ميتوانند تندرستي را برافروزند، و اصوات ناسازگار و نغمات نامعتدل تن و جان را به ناخوشي ميکشانند. درباره آثار زيستي _ روانيِ موسيقي، دست کم اين نکات را بايد گوشزد کرد:
_ شدت صوت در هنگام شنيدن موسيقي نبايد به اندازهاي باشد که صداهاي محيط به گوش نرسد. فرا رفتن از آستانە متعادل شدت صوت، اثرات ويرانگر تني و رواني بر جاي ميگذارد.
_ گوش سپردن به موسيقي نبايد بسيار تند يا بسيار کند باشد. به طور کلي سرعت اجراي قطعه موسيقي با تمپويي بسيار تندتر از ضربان قلب پايە هر فرد، ميتواند پيامدهاي ناهنجار عصبي، حرکتي و شناختي ايجاد کند مانند افزايش ضربان قلب، تندي رفلکسهاي عصبي، کاهش کنترل پذيري حرکات، بيقراري و آشفتگيهاي ادراکي ناخواسته. سنجه و معيار مناسب براي هر فرد اين است که پس از شنيدن يک قطعە موسيقي با ميزان بلندي نرمال، ضربان قلب خود را ناگهان دچار تپش و کوبش ناخوشايند حس نکند.
_ فرکانسهاي بسيار زير يا بسيار بم نبايد به طور ناخوشايند و گوش خراش در ساختار صوتي يک قطعە موسيقي غالب شوند.
_ شنيدن قطعات موسيقي آکنده از صداهاي دفرمه و ليزري شده و افکتهاي صوتي، اعتدال ذهني و رواني را مختل ميکنند و نبايد گوش را به شنيدن آنها عادت داد.
صداهاي طبيعي ميتواند براي آرامش ذهني و رواني بسيار موثر باشند. صداي آواز پرندگان که تداعي کنندە اعتدال هوا، آسايش، امنيت، وفور غذا و آب است، صداي برگ درختان در وزش نسيم، صداي آب روان، صداي بارش باران، صداي امواج ملايم و کم دامنه دريا و... همگي از اين اصوات خوشي هستند که در حفظ و بازيابي آرامش به شما کمک ميکنند.
بازار