بهداشت نيوز/ به گفته مرکز کنترل و پيشگيري بيماريهاي ايالات متحده، تا به حال هيچ شواهدي از اثربخشي نمک، سرکه يا آبليمو براي ضدعفوني کردن مواد غذايي تازه به دست نيامده است. به توصيه اين مرکز و همينطور سازمان بهداشت جهاني براي شستن ميوهها و سبزيجات، شستوشوي آنها زير آب روان و تميز کافي است.
همچنين براي شستوشوي سطح برخي سبزيجاتي که پوستهاي ناهموار و آلودهتري دارند مانند سيبزميني، بهتر است از برسهاي شستوشو کمک گرفته شود.سازمان بهداشت جهاني تأکيد دارد که به هيچ عنوان از مواد شوينده و شيميايي براي شستوشوي ميوهها و سبزيهاي تازه نبايد استفاده کرد. اما اگر همچنان نگران هستيد بهتر است از محلولهاي مخصوص براي اين کار استفاده کنيد و از استفاده از ساير مواد شوينده بپرهيزيد.
نگران غذاي رستورانها نباشيداگرچه برخي از کارکنان مراکز تهيه مواد غذايي و رستورانها در اين دوران به کوويد-۱۹ مبتلا شدهاند ولي تاکنون شواهدي مبني بر انتقال ويروس از سوي کارکنان اين مراکز به مشتريان ازطريق لوازم و مواد خوراکي که اين افراد لمس کرده بودند گزارش نشده است. با اين وجود به توصيه سازمان بهداشت جهاني و همچنين ستاد ملي مبارزه با کرونا، کارکنان چنين مراکزي حتما بايد از ماسک تنفسي استفاده کنند.
بنابراين اگر قصد داريد در رستوران غذا ميل کنيد در صورتي که نکات بهداشت فردي در رستوران بهخوبي رعايت شود، ميتوان گفت جاي نگراني وجود ندارد.انتقال با آب آشاميدني ممکن است؟يکي ديگر از نگرانيهايي که شايد در ذهن برخي از ما به وجود آمده باشد اين که آيا ممکن است منابع آب شهري به اين ويروس آلوده شوند و از طرق آشاميدن آب به کوويد-۱۹ مبتلا شويم؟ در پاسخ بايد گفت تاکنون هيچ ويروس کرونايي در منابع آب آشاميدني گزارش نشده است. مراکز تصفيه آب آزمايشهاي متعددي روي منابع آبي انجام ميدهند تا آبي گوارا و عاري از عوامل بيماريزا به دست شهروندان برسد.
بازار