بهداشت نيوز/ مرضيه السادات ناصري روز دوشنبه افزود: سيگار داراي ترکيبات مواد شيميايي است که جذب بدن شده و سلامت زنان را به خطر مي اندازد.
وي با بيان اينکه استفاده از هورمون درماني (به عنوان براي مشکلات يائسگي) باعث بروز سرطان سينه مي شود، اظهار داشت: در حالي که هورمون درماني براي سلامت استخوان ها خوب است نبايد در اين نوع درمان زياده روي شود و نوشيدن الکل ممکن است ميزان هورمون هاي زنانه را تغيير دهد و باعث بروز سرطان سينه شود.
ناصري با اشاره به رشد ۶ درصدي سرطان سينه طي سال گذشته در کشور ادامه داد: آگاه سازي درباره عوامل ايجاد و ابعاد مختلف سرطان سينه و پيشگيري از ابتلا به آن امري مهم است زيرا مصرف سيگار و يا ساير عوامل محيطي غير از وراثت که حدود ۵ تا ۱۰ درصد از اين سرطان با جهش هاي ژن منتقل شده از نسل هاي يک خانواده مرتبط هستند، سلامت زنان ايراني را به خطر انداخته است.
اين پزشک تصريح کرد: سرطان سينه شايعترين سرطان بين زنان ايراني است و شايعترين مرگ ناشي از سرطان، مربوط به اين نوع سرطان است به همين خاطر بايد نسبت به آن حساسيت ويژهاي داشته باشيم اکنون از هر هشت زن، يک نفر به اين بيماري در دنيا مبتلا ميشود به همين دليل توصيه ميشود اگر براي کسي مشکلي در اين خصوص پيش آمد به کساني مراجعه کند که علم مربوط به آن را دارند.
به گفته ناصري، استفاده از رژيم غذايي ناسالم، مشروبات الکلي، سيگار، استفاده زياد از غذاهاي چرب، چاقي، برخورد با اشعه، زناني که در کارخانجات شيميايي و آرايشي و بهداشتي کار مي کنند، افزايش سن، ژنتيک و داشتن سابقه اين بيماري در خانواده بيشتر در معرض سرطان سينه هستند.
وي افزود: در گذشته سرطان سينه در زناني مشاهده ميشد که ۵۰ سال و بالاتر داشتند ولي امروزه با توجه به افزايش مصرف سيگار و سبک زندگي نادرست اين بيماري در زنان جوان بيشتر مشاهده مي شود.
اين استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: انجام معاينات دوره اي از ۳۵ سالگي به بعد براي همه زنان ضروري است و استفاده از مواد غذايي مفيد، ميوه و سبزيجات بطور مداوم و پياده روي حدود پنج ساعت در هفته سلامت بدن را در مقابل سرطان سينه محافظت مي کند.
بازار