باشگاه خبرنگاران/ مريم زارعي کارشناس برنامه تغذيه نوجوانان در دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، با اشاره به لزوم استفاده از ميان وعدههاي غذايي با ارزش مانند انواع ميوهها و سبزيهاي تازه براي کودکان زير پنج سال، اظهار کرد: براي کودکان زير پنج سال مواد غذايي مانند توت فرنگي، زرد آلو، طالبي، موز، انبه، گريپ فروت، هندوانه، مرکبات، کيوي، هويج، کدو حلوايي و همچنين سبزيهاي برگ سبز مانند اسفناج وکاهو مناسب است.
او ادامه داد: در حال حاضر و با شيوع بيماري کرونا استفاده از انواع سبزيها و ميوههاي متنوع، رنگارنگ و معطر در وعدههاي غذايي اصلي و ميان وعدههاي غذايي مانند انواع سالادها، خورشت ها، سوپها، خوراک سبزيجات، ميوههاي تازه موثر است.
بهترين نوشيدني براي کودکان آب است
زارعي با اشاره به اينکه استفاده از آب آشاميدني سالم به عنوان بهترين نوشيدني براي رفع تشنگي کودک و تامين مايعات مورد نياز بدن او است، بيان کرد: استفاده از پوره ميوه براي کودکان ۱۲-۷ ماهه به جاي آب ميوه طبيعي و استفاده از آب ميوه طبيعي براي کودکان بالاي يک سال به ميزان ۱۸۰-۱۲۰ سي سي در روز مفيد است. همچنين براي کودکان بايد دوغ کم نمک و بدون گاز و شربتهاي خانگي با شيريني کم به جاي نوشيدنيهاي شيرين استفاده شود.
او افزود: مصرف انواع نوشيدنيهاي شيرين، بيسکويتها و کيک هاي خامهاي و شکلاتي، انواع شکلاتها و شيرينيها باعث اضافه وزن و چاقي، پوسيدگي دندان و کاهش دريافت مواد مغذي و تضعيف سيستم ايمني بدن در کودکان مي شود.
کارشناس برنامه تغذيه نوجوانان در دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت ادامه داد: استفاده از گوشتهاي فرآوري شده مثل سوسيس، کالباس و همبرگر به دليل داشتن مقادير زياد نمک و چربي از نوع اشباع و ترانس بايد در برنامه غذايي کودکان محدود شود. همچنني مصرف انواع فست فودها و غذاهاي آماده پرچرب و شور محدود شده و غذاهاي سنتي با ارزش تغذيهاي مناسب جايگزين آنها شود.
او با بيان اينکه تهيه پيتزاي خانگي با استفاده از انواع سبزيها، آرد سبوس دار و حداقل مصرف سس به جاي خريد پيتزاهاي آماده براي کودکان موثر است، گفت: والدين بايد کودکان را به خوردن صبحانه سالم با ارزش غذايي مناسب مانند تخم مرغ، شير کم چرب، نان سبوس دار و پنير کم نمک همراه با خيار يا گوجه فرنگي تشويق کنند.
بازار