ميزان/ مهدي سليمي با اشاره به نحوه عملکرد ويروس کرونا در بدن انسان، گفت: بيماري کوويد-۱۹ ارگانها و قسمتهاي مختلف بدن را درگير ميکند همانند ريه، قلب، عروق، دستگاه گوارش، مغز و درگيريهاي ريوي در اين بيماران بارزتر است.
فوق تخصص ريه دانشگاه علومپزشکي کرمانشاه ادامه داد: در حدود ۲۰ درصد از بيماران دچار درگيري ريوي شديد ميشوند که اين امر ميتواند بصورت تنگي نفس، گاهي سرفه و کاهش سطح اکسيژن خون خودش را نشان دهد و از طرفي نيز درصد کمي وارد فازهاي شديدتر بيماري شده که نياز به دستگاه ونتيلاتور دارند.
وي با بيان اينکه کرونا با مکانيزمهاي مختلف سبب کاهش سطح اکسيژن خون ميشود، افزود: يکي از علل مهم آن نيز ايجاد لختههاي کوچک در عروق ريه که باعث افت اکسيژن و افزايش فشار شريان ريه ميشود.
سليمي ادامه داد: بيماران مبتلا به ويروس کرونا که از ناحيه ريه دچار مشکل شده اند ويژگيهاي خاصي دارند و در مراحل اوليه و گاهي در موارد شديد بدون علائم تنگي نفس، درگيري ريوي شديد و اکسيژنهاي پايين دارند.
فوق تخصص ريه دانشگاه علومپزشکي گفت: درگيري ريوي از روز ششم و هفتم از ابتداي شروع علائم آغاز ميشود و تا روز دهم و يازدهم دچار درگيري ريوي است که توصيه ميکنيم بيماران مبتلا پس از تشخيص ابتلا اقدام به اندازه گيري سطح اکسيژن خود کنند و اگر زير ۹۳ درصد سطح اکسيژن بود بايد بستري شود.
وي تاکيد کرد: درست است که درمان اختصاصي براي مقابله با اين ويروس نداريم، اما در فاز التهابي درمانهاي موثري براي جلوگيري از پيشرفت بيماري وجود دارد.
سليمي با بيان اينکه برخي از بيماران وارد فاز شديدتري از درگيري ريوي ميشوند که نياز به دستگاه ونتيلاتور پيدا ميکنند، افزود: اغلب اين بيماران با درمان بهبود مييابند و در مقابل برخي به درمانهاي طولاني تري نياز دارند.
وي گفت: با توجه به اين موضوع که اين درگيريهاي شديد قابل جبران نيست، بهترين راه رعايت فاصله اجتماعي، استفاده از ماسک و شستشوي دست هاست و همچنين پيگيري افت اکسيژن در روزهاي ششم و هفتم است.
فوق تخصص ريه دانشگاه علومپزشکي در پايان تاکيد کرد: اين فکر که اگر دچار ويروس کرونا شويم و به قرنطينه برويم و اتفاقي نميافتد کاملا غلط است و بايد وضعيت خود را تحت نظر قرار دهيم.
بازار