نماد آخرین خبر

بیماران کرونایی چه بخورند؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بیماران کرونایی چه بخورند؟

ايسنا/ کارشناس ارشد گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر گفت: با توجه به اينکه در دوره بيماري کوويد ۱۹ معمولاً اشتهاي بيمار کاهش مي‌يابد، احتمال سوءتغذيه در وي بيشتر است. 

نگار چاهي‌بخش با بيان اينکه لازم است کليه افراد بهبوديافته تحت مشاوره تغذيه قرار بگيرند، اظهار کرد: به خصوص گروه‌هاي آسيب‌پذير مانند (سالمندان، زنان باردار، کودکان و بيماران مبتلا به بيماري‌هاي مزمن) تحت يک مشاوره تغذيه قرار بگيرند؛ البته کاهش اشتها موقت بوده و در دوره نقاهت اشتهاي فرد بهبود مي‌يابد.

وي با بيان اينکه بايد دقت شود که در دريافت مواد غذايي و تنوع مواد غذايي تعادل رعايت شود، افزود:‌ افراد بستري در منزل بايد رژيم غذايي حاوي ميوه، سبزي، نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات و همچنين ماهي و مرغ استفاده کنند.

اين کارشناس اضافه کرد: مطابق با راهنمايي‌هاي کشوري در کودکان زير دو سال، زنان باردار، شيرده، نوجوانان و سالمندان، ادامه مصرف مکمل‌هاي تغذيه‌اي توصيه مي‌شود.

وي مصرف زياد مايعات را براي رقيق کردن ترشحات مجاري هوايي در بيمار را مفيد دانست و گفت: مصرف، آب‌ميوه‌هاي تازه و طبيعي مانند آب پرتغال، آب سيب، آب هندوانه و آب سبزي‌هاي تازه مثل آب کرفس، آب هويج، آب گوجه‌فرنگي، چاي کمرنگ، آب‌گوشت يا آب مرغ به ميزان حداقل هشت ليوان در روز توصيه مي‌شود.

چاهي بخش تغذيه با توصيه به مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزي‌ها، سوپ جو، سوپ بلغور، جو دو سر و آش‌هاي سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزي‌ها، اظهار کرد: به منظور حفظ سلامت و يکپارچگي مخاط تنفسي توصيه مي‌شود که منابع غذايي سرشار از ويتامين A مانند زرده تخم‌مرغ، گوشت قرمز، مرغ، ماهي، جگر، ميوه‌ها و سبزي‌هاي زرد و نارنجي‌رنگ همچون هويج، کدو حلوايي، فلفل دلمه‌اي زرد و نارنجي، سبزي‌ها با برگ‌هاي تيره رنگ مانند کاهو، اسفناج در برنامه غذايي روزانه توسط بيمار استفاده شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر مصرف عسل را براي مهار سرفه بيمار مناسب دانست و گفت:‌ مصرف دمنوش که به صورت مخلوطي از ليموترش تازه، عسل، زنجبيل تازه و آب داغ تهيه‌شده باشد براي بهبود حالت تهوع، کاهش سرفه و بهبود سيستم ايمني بيمار بسيار مفيد است؛ البته بايد دقت گردد که در مصرف زنجبيل زياده‌روي نشود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر اضافه کرد: استفاده از منابع غذايي حاوي کربوهيدرات مانند برنج، سيب‌زميني و نان سبوس‌دار حداقل در يکي از وعده‌هاي غذايي روزانه براي تأمين انرژي کافي براي بيمار مفيد است.

وي بابيان اينکه به دليل ايجاد خشکي و تحريک دستگاه تنفس، بايد از مصرف انواع ترشي و سرکه خودداري شود افزود: دقت شود در اين دوران از مصرف غذاهاي سنگين مانند آش گوشت غليظ، ماکاروني، فست فودها و غذاهاي آماده و غذاهاي چرب و سرخ‌شده خودداري گردد و همچنين محدوديت مصرف نمک و غذاهاي کنسروي حاوي نمک زياد، مواد شيرين و قند الزامي است.

اين کارشناس ارشد تغذيه گفت: مصرف شير و لبنيات را در اين دوران که سبب ايجاد موکوس در دستگاه تنفسي مي‌شود را بايد محدود کرد لذا اين گروه نيز مگر اينکه از نوع محصولات پروبيوتيک باشد.

چاهي‌بخش افزود: بر اساس آخرين دستور عمل ارسال‌شده از سوي دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت مصرف نوشيدني‌ها و خوراکي‌هاي محرک مانند چاي غليظ، قهوه، نسکافه يا شکلات تلخ در دوران نقاهت مي‌بايست محدود گردد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر خاطرنشان کرد: در افراد داراي بيماري‌هاي زمينه‌اي مانند ديابت، فشارخون بالا، چربي خون بالا و ... محدوديت‌ها و رژيم غذايي ويژه که توسط متخصص تغذيه تهيه و ارائه‌شده است مي‌بايست تداوم يابد.