چند توصیه برای بهداشت مواد غذایی در زمان کرونایی

ايرنا/ رعايت اصول بهداشتي در زمان تهيه و پخت مواد غذايي براي پيشگيري از ابتلا به کرونا و بيماريهاي با منشاء غذايي ضروري است.
عباس قاضياني کارشناس بهداشت محيط روز چهارشنبه افزود: با وجود اين که تاکنون هيچ مدرکي دال بر ارتباط غذا يا بستههاي غذايي با انتقال ويروس کرونا يافت نشده، اين احتمال وجود دارد که افراد در تماس با سطوح يا اشياء آلوده به ويروس و سپس لمس صورتشان، به ويروس مبتلا شوند.
وي اظهار داشت: افراد در تماس با سطوح يا اشياء آلوده به ويروس کرونا، به ويروس مبتلا مي شوند و اين خطر زماني بيشتر مي شود که افراد در تماس نزديک با افراد ديگر در هنگام خريد اقلام مورد نياز و يا دريافت مواد غذايي ارسالي توسط پيک قرار ميگيرند. به همين دليل به منظور پيشگيري از بيماريهاي با منشاء غذايي، رعايت نکات بهداشتي در زمان تهيه و پخت مواد غذايي همواره ضروري است.
قاضياني ادامه داد: بعد از خريد اقلام غذايي، پاکت و يا کارتن غير ضروري آنها را جدا و درسطل زباله دردار بريزيد. ظرف کنسرو مواد غذايي را ميتوانيد قبل از بازکردن يا ذخيره کردن آنها ضد عفوني کنيد. سپس، دستها را با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانيه بشوييد يا بلافاصله بعد از تماس با سطوح يا ظروف آلوده آنها را با محلول يا ژل بر پايه الکل ضد عفوني کنيد. وي با بيان اينکه محصولات بسته بندي نشده مانند سبزيها و ميوهها را ميتوان بطور کامل با آب روان شست و سپس ضدعفوني کرد، گفت: قبل از تهيه هر گونه غذا دستها را بطور کامل با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانيه بشوييد، در هنگام تهيه گوشت و ماهي پخته نشده از تخته آشپزي جداگانه استفاده کنيد و مواد غذايي را تا درجه حرارت توصيه شده بپزيد.
اين کارشناس بهداشت محيط ادامه داد: در صورت امکان، مواد غذايي فاسد شدني را در يخچال يا فريز نگهداري کنيد و به تاريخ انقضاء مواد غذايي توجه کرده و سعي کنيد باقيمانده مواد غذايي را بازيافت و يا به شيوه مناسب و بهداشتي بستهبندي کرده و سپس دور بريزيد و از انباشته کردن باقيمانده مواد غذايي در محيط آزاد که ميتواند جاذب حشرات باشد، پرهيز کنيد.
قاضياني افزود: هميشه از بشقاب و ظروف تميز استفاده کنيد.