میوه ای برای رفع تشنگی و کاهش دمای بدن

بهداشت نيوز/ تمر هندي (Tamarindus indica) درختي گرم سيري از تيرهٔ پروانه داران و زيرخانوادهٔ ارغوانيان است. خاستگاه اين گياه مناطق استوايي قارهٔ آفريقا است. ميوهٔ اين درخت به صورت لوبيايي درشت و قهوه اي و ترش مزه و مملو از قند است. تمر هندي در بين ساکنان ماداگاسکار درختي مقدس و پادشاه درختان به شمارمي رود .
تمر هندي درختي است بلند و مرتفع که اول در هندوستان و آفريقاي شمالي رشد داشته است ولي امروزه به دليل موردهاي استفاده زياد در اغلب مناطق گرم هم کشت ميشود . درخت تمبر هندي بسيار اهسته رشد ميکند و عمر زيادي دارد.
اين گياه بعنوان گياه بي نياز از پروتئين و اسيدهاي آمينه ضروري بدن، مخصوصا غلات و همچنين کربوهيدرات براي انرژي و مواد معدني مانند پتاسيم، فسفر، کلسيم، ويتامين C، ويتامين A و آهن در صنعت دارويي و غذايي جايگاه ويژه اي پيدا نموده است .
ويتامين هاي موجود در تمر هندي
– منيزيم
– پتاسيم
– آهن
– کلسيم
– فسفر
– ويتامين b1( تيامين)
– ويتامين b2
– ويتامين b3( نياسين)
به غير از موراد بالا، ماده هاي مقوي ديگري زيرا ويتامين c، ويتامين k، ويتامين b6، فولات، ويتامين ب ۵، مس و سلنيوم در اين ميوه موجود است .
برخي از برترين فوايد تمبر هندي، کاهش وزن، مراقبت در برابر سرطان و افزايش سلامت دستگاه گوارش هستند. تمر هندي با داشتن ويتامين هايي مثل ويتامين ث؛ آنتي اکسيدان هايي مثل کاروتن؛ و مواد معدني مثل منيزيم و پتاسيم، معدني از مواد مقوي است.
در طب قديم ايران تمر هندي داراي طبع سرد و خشک شناخته شده و معتقد بودند خوردن تمر هندي سبب پائين امدن تب شده و به هضم غذا کمک ميکند . همچنين ، تمر هندي خنک کننده بدن بوده و براي برطرف کردن تشنگي هم موثر است.
تمر هندي فشار خون را کاهش ميدهد و رقيق کننده خون است
اين گياه داراي خواص ضد درد، ضد باکتريايي و ضد ويروسي است و براي نابود کردن انگل ها و کرم هاي بدن مفيد است.در بررسي هاي فيتو شيميايي نشان داده شده است که حضور بسياري از ترکيبات فعال مثل ترکيبات فنلي همچنين اسيد هاي چرب ضروري مثل آلفا لينولنيک اسيد و لينولئيک اسيد در دانه، ريشه و حتي برگ اين درخت به علت خواص درماني باليني که دارد مورد توجه است.
برخي از بهترين خواص تمر هندي ، کاهش وزن، مراقبت در برابر سرطان و افزايش سلامت گوارشي هستند. اين ميوه خمير مانند با داشتن ويتامين هايي مثل ويتامين ث؛ آنتي اکسيدان هايي مثل کاروتن؛ و مواد معدني مثل منيزيم و پتاسيم، معدني از مواد مقوي است.
ايسکمي مغزي، با توليد راديکال هاي ازاد اکسيژن و نيتروژن، باعث تشديد اسيب سلولي ميشود . تمر هندي از طريق کاهش حجم سکته مغزي و نقص هاي نورولوژيک اثر حفاظتي در برابر ايسکمي مغزي اعمال کرده و باعث ايجاد پديده تحمل به ايسکمي ميشود .
احتملا اين اثر حفاظتي به واسطه حضور ترکيبات آنتي اکسيداني مثل ويتامين C و فنلي موجود در شيره تمر هندي است که باعث کاهش راديکال هاي ازاد توليد شده حين ايسکمي مغزي ميشود .
نکته پاياني
تنها نگراني که در خصوص استفاده تمر هندي موجود است اين است که اين ميوه، فشار خون را کاهش ميدهد و رقيق کننده خون است. در صورت استفاده اين ميوه و بعد وقوع حادثه اي که منجر به خون ريزي شود، بند آوردن خون ريزي کار سختي است. همچنين درصورتي که آسپرين يا داروهاي رقيق کننده ٔ خون استفاده مي کنيد، از استفاده بيش از حد تمر هندي جلوگيري کنيد.