نماد آخرین خبر

عوارض مرگبار سقط‌‌‌ های عمدی برای زنان باردار

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
عوارض مرگبار سقط‌‌‌ های عمدی برای زنان باردار

باشگاه خبرنگاران/ يک جراح و متخصص زنان و زايمان از عوارض شديد و حتي مرگبار سقط‌هاي عمدي در زنان باردار خبر داد.
آتوسا کريمي جراح و متخصص زنان و زايمان، فلوشيپ ناباروري و عضو هيئت علمي مرکز درمان ناباروري ابن سينا درباره تعريف سقط جنين اظهار کرد: به پايان حاملگي قبل از هفته بيستم بارداري سقط جنين گفته مي‌شود؛ البته تعاريف سقط جنين متفاوت است، به طوري‌که برخي افراد معتقدند هستند که اگر بارداري وقتي ختم شود که جنين هنوز توانايي زندگي کردن در محيط بيرون را نداشته باشد، حتي در صورتي‌که از هفته بيستم بارداري گذشته باشد، باز هم سقط جنين اتفاق مي‌افتد، ولي بيشتر کتب همان هفته بيستم را مد نظر قرار داده‌اند.

انواع سقط‌
او بيان کرد: به طور کلي سقط‌ها به سه دسته خود به خودي، درماني و عمدي تقسيم‌بندي مي‌شوند. سقط‌هاي درماني وقتي انجام مي‌شوند که بيماري‌ها و ناهنجاري‌هايي بسيار شديد در جنين بر اساس غربالگري‌هاي انجام شده، ديده شود، به طوري‌که جنين نتواند در آينده زندگي سالم داشته باشد و اين ناتواني‌ها بر زندگي جنين در آينده و والدينش اثر منفي بگذارند که ليستي خاص از اين بيماري‌ها و ناهنجاري‌هاي جنيني در سازمان پزشکي قانوني هر کشور موجود است، بنابراين اين سازمان با مشاهده اين موارد، مجوز سقط درماني را صادر مي‌کند همچنين اگر مادر به بيماري‌هايي خاص مبتلا باشد، به طوري‌که ادامه بارداري به حفظ جانش لطمه بزند، در اين صورت هم مادر مي‌تواند با گواهي پزشک خود به سازمان پزشکي قانوني مراجعه کند و پس از بررسي‌ها و معاينات لازم در صورت صلاحديد متخصص پزشکي قانوني، بارداري به طور قانوني ختم مي‌شود.

اين جراح و متخصص زنان و زايمان با اشاره به روش‌هاي مختلف سقط‌هاي عمدي افزود: درباره اين سقط‌ها در کشور‌هاي مختلف با توجه به عقايد مذهبي آنها، نظر‌هايي متفاوت وجود دارند به طوري‌که بسياري از کشورها، سقط‌هاي عمدي را از نظر قوانين اخلاقي و عقايد مذهبي جايز نمي‌دانند و اين کار را غير قانوني مي‌دانند، ولي تعدادي از کشور‌ها به زن باردار اجازه سقط جنين را مي‌دهند و اين عمل را غير اخلاقي نمي‌دانند. در کشور ما هم از نظر ضوابط اخلاقي و عقايد مذهبي سقط عمدي جايز نيست، زيرا با اين کار حق حيات را از مخلوق خدا سلب مي‌کنيم.

عوارض جسمي سقط‌هاي عمدي
کريمي تاکيد کرد: در کشور‌هايي که سقط‌هاي عمدي، غير قانوني هستند، احتمال بروز عوارض جسمي در اين سقط‌ها بيشتر بوده، بنابراين ممکن است افرادي غير تحصيلکرده، دستکاري‌هايي را روي رحم و دستگاه تناسلي زن باردار انجام دهند، از وسايلي غير استريل استفاده کرده که در اين صورت احتمال بروز عفونت در اين خانم افزايش پيدا مي‌کند همچنين گاهي بر اثر مصرف وسايل غير استريل و شرايط نامناسب اتاقي که سقط عمدي در آن انجام مي‌شود، عفونت‌هايي شديد در زن باردار رخ مي‌دهند که اين عفونت‌ها ممکن است حتي مرگ خانم را به همراه داشته باشند.

او افزود: اگر براي انجام سقط‌هاي عمدي از وسايلي غير استاندارد استفاده شود هم اين امکان وجود دارد که پارگي و سوراخ شدن رحم و دستگاه تناسلي زن اتفاق بيفتد حتي در مواردي بر اثر سوراخ شدن رحم و بروز عفونت در آن، انجام عمل هيسترکتومي (برداشتن رحم) ضرورت پيدا مي‌کند.

عوارض رواني سقط‌هاي عمدي
او تصريح کرد: بسياري از زناني که سقط‌هاي عمدي را انجام مي‌دهند، پس از انجام اين کار به شدت پشيمان مي‌شوند، همچنين مواردي از ابتلا به افسردگي در تعدادي از اين زنان ديده شده است که گاهي آنها مجبور شده در بيمارستان زير نظر روانپزشک بستري شوند و تحت درمان قرار بگيرند.

اين جراح و متخصص زنان و زايمان گفت: از ديگر عوارض سقط‌هاي عمدي بر اثر دستکاري‌هاي غير استاندارد انجام شده در رحم، مي‌توان به چسبندگي‌هاي ايجاد شده در رحم اشاره کرد که اين چسبندگي‌هايي که در سطح لايه پوشاننده رحم يا آندومتر (محلي که جنين در ابتدا لانه‌گزيني را از آنجا آغاز مي‌کند) به وجود آمده‌اند، ناباروري را در بارداري‌هاي بعدي موجب مي‌شوند. همچنين عفونت لگني به دنبال استفاده از وسايل غير استاندارد و غير استريل سبب شده است که چسبندگي‌هايي در لوله‌هاي رحمي ايجاد شوند، بنابراين لوله‌هاي رحمي انسداد پيدا کرده يا متورم مي‌شوند و در نهايت ناباروري خانم را در بارداري‌هاي بعدي به همراه دارد.

کريمي يادآوري کرد: زوج‌هايي که بنا به هر دليلي، اکنون آمادگي باردار شدن را ندارند، آگاهانه از روش‌هاي مطمئن جلوگيري از بارداري استفاده کنند، زيرا هر يک از راه‌هاي سقط جنين عمدي، عوارض منحصر به فرد خود را دارد. براي مثال در سقط‌هاي عمدي که از طريق مصرف دارو‌هايي خاص انجام مي‌شوند، اين احتمال وجود دارد که خانم بر اثر خونريزي‌هاي شديد به کم‌خوني زياد و در نهايت شوک دچار شود همچنين اگر سقط جنين به کمک وسايلي غير استريل يا در محيطي غير بهداشتي صورت بگيرد، احتمال بروز عفونت، چسبندگي و ناباروري در بارداري‌هاي بعدي و حتي مرگ وجود دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره