خطر سکته در چه زمانی بیشتر است؟

باشگاه خبرنگاران/ بيشترين تعداد سکته مربوط به اول صبح است. وقتي فردي شام پرچربي بخورد، حدود ۸ ساعت بعد (يعني صبح خيلي زود که هوا هنوز تاريک است) شيرابه غذا از معده، وارد رودهها ميشود و چربي زيادي جذب خون ميشود به اين ترتيب ويسکوزيته (چسبندگي) و غلظت خون بالا ميرود.
زماني که فرد خواب است به طور طبيعي ضربان قلب و ميزان فشار خون کاهش مييابد و چون بدن در زمان خوابيدن در يک راستا و به صورت افقي قرار ميگيرد برخي از اعضاي بدن مخصوصا پاها سرد ميشود و باتوجه به اينکه چربي و غلظت خون هم افزايش پيدا کرده است در نتيجه مقداري قابل توجهي از خون درپاها لخته ميشود.
بعد از اينکه فرد از خواب بيدار شد، بدن به حالت اوليه برميگردد لخته خون ايجاد شده در پا وارد جريان خون ميشود و به سمت ديگر اعضاي بدن حرکت ميکند.
لخته خون ايجاد شده يا وارد کبد شده که در اين حالت، چون کبد به بازسازي خود ميپردازد، دچار مشکل نميشود. بنابراين يا به سمت کليه ميرود که نارسايي و مشکلات کليوي را به همراه دارد و يا به سمت قلب و مغز که موجب بروز سکتههاي قلبي و مغزي ميشود.
۴ گام براي پيشگيري از احتمال ابتلا به سکته
۱) افراد بالاي ۴۰ سال، شام غذاهاي چرب به خصوص در وعده شام نخورند.
۲ ) بعد ميل کردن غذاهاي چرب حتما يک ليوان آب به همراه سرکه يا شاب ليموي طبيعي بخورند.
۳ ) قبل از خواب چند ليوان آب بخورند تا جلوي غلظت خون گرفته شود.
۴ ) در فصل سرما موقع خواب حتما جوراب بپوشند.
راههاي درمان سکته
درمان سکته بسيار سخت است و اغلب منجر به مرگ و در حالت خوش بينانه باعث فلج شدن فرد ميشود که در اين صورت سلامتي فرد بيمار ديگر قابل برگشت نيست، زيرا ضايعههاي مغزي و اعصابي قابل ترميم و درمان نيست.
اما يکي از راههاي درمان، زالو درماني است. اگر فردي که سکته کرده است در ساعات اوليه بروز اين بيماري در پشت گوشها و شقيقه اش زالو انداخته شود، ميتواند سلامت خود را به دست بياورد.
چه افرادي در معرض خطر سکته قرار دارند؟
- افرادي که چربي خون، فشارخون ويا يا غلظت خون بالايي دارد.
- کساني که در مصرف نمک زياده رويي ميکنند.
- افرادي که سابقه سکته در بين افراد خانواده دارند.