نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

اگر این مشکلات را دارید، سیر مصرف کنید!

منبع
الو دکتر
بروزرسانی
اگر این مشکلات را دارید، سیر مصرف کنید!

الو دکتر/ سير از گياهان بسيار مغزي و سرشار از مواد معدني و آنتي اکسيدان ها است که از گذشته تا کنون از آن در مصارف غذايي و دارويي استفاده شده است. در ادامه به خواص دارويي سير و مزاياي آن در رفع بيماري ها اشاره شده است.
“اجازه دهيد غذا دارو باشد، و دارو غذاي شما”
اين جملات، صحبت هاي پزشک مصري به نام هيپوکراتس هستند که به عنوان پدر طب غربي شناخته مي شود. او اغلب از خواص سير براي درمان مشکلات پزشکي استفاده مي کرد که اکنون علم جديد بسياري ار آن ها را اثبات کرده است. در ادامه به تعدادي از خواص درماني سير اشاره شده است.

سير حاوي ترکيباتي با خواص دارويي قوي است
سير گياهي از خانواده پياز است و به موسير و تره پياز بسيار شباهت دارد و هر کله سير داراي 10 تا 20 حبه مي باشد. سير در مناطق بسياري از جهان رشد مي کند و به دليل بوي تند و طعم خوشمزه، در غداهاي بسياري استفاده مي شود. با اين حال در طول تاريخ و در تمدن هاي مهمي از جمله، مصري ها، بابلي ها، يوناني ها، رومي ها و چيني ها، از سير بيشتر به عنوان دارو و براي سلامتي استفاده شده است. امروزه دانشمندان به اين واقعيت که، بيشتر خواص سير از ترکيبات گوگردي موجود در آن به دست مي آيد، پي برده اند. معروف ترين اين ترکيبات به عنوان آليسين شناخته مي شود، که بسيار ناپايدار است و در سير تازه خرد شده يا برش خورده وجود دارد. از جمله ترکيبات مفيد ديگر سير که مي تواند در سلامتي تاثيرگذار باشد مي توان به، دياليد دي سولفيد و سيتل آلين اشاره کرد.


سير به شدت مغذي و در عين حال کم کالري است
28 گرم سير، شامل مقادير مشخص شده از مواد مغذي نام برده در زير مي باشد:
کالري: 42
پروتئين: 1.8 گرم
کربوهيدرات: 9 گرم
منگنز: 23 درصد از نياز روزانه
ويتامين B6: 17 درصد از نياز روزانه
ويتامين C: 15 درصد از نياز روزانه
سلنيم: 6 درصد از نياز روزانه
فيبر: 0.6 گرم
مقادير کمي از کلسيم، مس، پتاسيم، فسفر، آهن و ويتامين B1
همچنين سير مي تواند با بيماري هايي مانند سرماخوردگي مقابله کند و به عنوان دارو براي درمان اين بيماري ها استفاده شود.

سير به عنوان تقويت کننده سيستم ايمني شناخته مي شود
تحقيقات نشان مي دهد که مصرف روزانه سير، ابتلا به سرما خوردگي را 63 درصد و ميانگين دوره آن را نيز 70 درصد کاهش مي دهد. مطالعه ديگري نشان داده که مصرف روزانه 2.56 گرم سير خطر ابتلا به سرماخوردگي و آنفولانزا را تا 61 درصد کاهش مي دهد.

ترکيبات فعال درون سير سبب کاهش فشار خون مي شود
بيماري هاي قلبي و عروقي از بزرگترين عوامل مرگ و مير در جهان هستند و در اين ميان فشارخون بالا از مهمترين بيماري هاي کشنده اين گروه مي باشد. مطالعات انساني بسياري، نشان دهنده تاثير قابل توجه مصرف سير بر روي کاهش فشار خون هستند. بر طبق تحقيقات انجام شده، مصرف 600 تا 1500 ميلي گرم عصاره سير به اندازه مصرف يک دوره 24 هفته اي از قرص آتنول در کاهش فشار خون تاثير گذار است. براي رسيدن به نتايج دلخواه بر کاهش فشار خون، بايد سير در دزهاي بالا يعني 4 حبه در روز مصرف شود.

سير سطح کلسترول خون را پايين مي آورد
سير با کاهش سطح کلسترول بد(LDL ) باعث کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي مي شود. در افرادي که مبتلا به کلسترول خون بالا هستند، مصرف سير مي تواند سطح کلستول LDL خونشان را 10 تا 15 درصد کاهش دهد. اگرچه تاثير مصرف سير بر سطح کلسترول بد( LDL ) قابل توجه است، اما تاثيري بر ميزان سطح کلسترول خوب( HDL ) مشاهده نشده است.

سير حاوي آنتي اکسيدان است و در پيشگيري ار آلزايمر و جنون موثر است
آسيب اکسيداتيو ناشي از راديکال هاي آزاد به روند پيري کمک مي کند. سير داراي آنتي اکسيدان هايي است که از مکانيسم دفاعي بدن در برابر آسيب هاي اکسيداتيو محافظت مي کند. ترکيب خاصيت هاي ضد کلسترولي و کاهش فشار خون همراه با آنتي اکسيدان ها، به کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي مغزي مانند آلزايمر کمک مي کند.

عملکرد ورزشي با مصرف سير بهبود پيدا مي کند
سير يکي از اولين مواد افزايش عملکرد است. در فرهنگ هاي باستاني براي کاهش خستگي و افزايش کار در کارگران از سير استفاده مي کردند و حتي به ورزشکاران المپيک در يوان باستان نيز، سير داده مي شد. افرادي که مبتلا به بيماري هاي قلبي هستند، در يک دوره 6 هفته اي مصرف سير در رژيم غذايي، کاهش 12 درصدي ضربان قلب و بهبود عملکرد بدني را قابل مشاهده است. با اين حال در مطالعه اي که بر روي ورزشکاران رشته دوچرخه سواري انجام شد، هيچ بهبود عملکردي با مصرف سير مشاهده نشده است.

مصرف سير ممکن است باعث دفع فلزات سنگين از بدن شود
محافظت از بدن در برابر مسموميت فلزات سنگين در مصرف دزهاي بالا از سير مشاهده شده است. يک مطالعه 4 هفته اي بر روي کارگران يک کارخانه ساخت باتري خودرو، کاهش 19 درصدي فلز سرب را در بدن کارگران نشان داد، و همچنين باعث کاهش علايم ناشي از مسموميت بر اثر اين فلز مانند سردرد و فشارخون شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره