نماد آخرین خبر

چاقی را با معیار سلامتی تعریف کنیم نه وزن

منبع
ايسنا
بروزرسانی
چاقی را با معیار سلامتی تعریف کنیم نه وزن

ايسنا/ يک راهنماي کلينيکي در کانادا مي‌گويد که چاقي را بايد براساس سلامت افراد تعريف کرد نه فقط وزن آنها.
 اين راهنما همچنين به پزشکان توصيه مي کند در زمينه مقابله با چاقي صرفا از تجويز رژيم غذايي و ورزش فراتر روند و در عوض بر دلايل ريشه اي افزايش وزن تمرکز کنند و رويکردي جامع تر به سلامتي داشته باشند.
اين راهنما که روز سه شنبه در نشريه انجمن پزشکي کانادا منتشر شد به ويژه زدن برچسب هاي منفي مرتبط با چاقي به مراجعه کنندگان به نظام بهداشتي را ملامت مي کند.
اين راهنما که قرار است مورد استفاده پزشکان عمومي در تشخيص و درمان چاقي قرار گيرد مي گويد: روايت فرهنگي غالب در مورد چاقي به فرضياتي درباره بي مسئوليتي فردي و فقدان اراده دامن مي زند و کساني که با چاقي زندگي مي‌کنند را مقصر مي‌شناسد و سرافکنده مي‌کند.

شيمنا راموس-سالاس، مدير تحقيقات و سياستگذاري در "اوبيسيتي کانادا" و يکي از نويسندگان اين راهنما گفت که تحقيقات نشان مي دهد بسياري از پزشکان عليه بيماران چاق تبعيض قائل مي‌شوند و اين مي‌تواند صرفنظر از وزن مريض به نتايج بهداشتي بدتري منجر شود.

به گفته سازمان آمار کانادا، ميزان چاقي در سه دهه اخير در اين کشور سه برابر شده و اکنون يک چهارم مردم دچار اضافه وزن بيش از حد هستند.
اين راهنما از سال ۲۰۰۶ اصلاح نشده بود. نسخه تازه با کمک "اوبيسيتي کانادا"، انجمن پزشکان و جراحان متخصص چاقي کانادا و موسسه تحقيقات بهداشتي کانادا انجام شد.
هرچند توصيه هاي تازه هنوز شامل معيارهاي شناسايي مثل شاخص توده بدني (بي ام آي) و اندازه دور کمر مي شود، اما به محدوديت هاي کلينيکي اين روش ها اذعان مي کند و مي گويد که پزشکان بايد بيشتر بر چگونگي تاثير وزن بر سلامتي شخص تمرکز کنند.

اين راهنما همچنين مي گويد کاهش اندک وزن، يعني حدود ۳.۵ درصد، مي تواند به بهبود وضع سلامتي منجر شود و "بهترين وزن" براي فرد چاق احتمالا "وزن ايدآلي" که شاخص وزن بدن ارائه مي کند نيست.
اين راهنما تاکيد مي کند که چاقي يک مشکل مزمن و پيچيده است که نيازمند مديريت در دراز مدت است.
راهنماي تازه به جاي توصيه صرف به "کمتر بخوريد، بيشتر ورزش کنيد" پزشکان را تشويق مي کند روان درماني، کمک هاي پزشکي و عمل جراحي چاقي مثل عمل باي‌پس معده را مد نظر قرار دهند.
هرچند اين راهنما توصيه هاي رايج در مورد شيوه هاي کاهش وزن را کاملا کنار نمي گذارد و مي گويد: کليه افراد، صرف نظر از اندازه يا ترکيب بدن از اتخاذ يک الگوي تغذيه متوازن و سالم و انجام فعاليت جسمي مرتب بهره‌مند شوند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره