از دفع سنگ کلیه تا رفع عطش با این خوراکی شیرین

بهداشت نيوز/ محمد رضا حاجي حيدري متخصص طب سنتي اظهار کرد: خربزه معمولا فصل تابستان در مناطق معتدل کشور ميرويد و داراي انواع مختلفي است.
او افزود: بعضي از خربزهها بسته به منطقه رويش نامگذاري شدهاند مانند خربزه مشهدي که در استان خراسان و خربزه گرمسار که در منطقه گرمسار و يا خربزه گرگاب که در منطقهاي به همين نام در استان اصفهان، کشت ميشوند.
حاجي حيدري تصريح کرد: مزاج خربزه سرد و تر است، اما مزاج خربزهاي که شيرين و رسيده باشد به سمت گرمي ميرود. از ديدگاه طب سنتي بهترين زمان مصرف خربزه در فاصله بين دو وعده غذايي است و مصرف آن با معده خالي و بلافاصله پس از صرف غذا توصيه نميشود.
فوايد درماني خربزه
او درباره فوايد درماني خربزه گفت: خربزه داراي ويتامينهاي مختلفي مانند ويتامين A و C و مواد معدني مانند کلسيم، پتاسيم، فسفر و فيبر بوده که خواص ضد التهابي و ضد تجمع پلاکتي آن در برخي مطالعات تاييد شده است.
اين متخصص طب سنتي ادامه داد: خربزه داراي خواص دارويي است که از جمله آن ميتوان به دفع سنگ کليه، ادرار آوري، عرق آوري و شير افزايي اشاره کرد. همچنين خربزه يک رطوبت بخش طبيعي است که براي برطرف کردن خشکي بدن، درمان خراشها و زخمهاي مجاري ادراري خصوصا براي افرادي که در هنگام دفع سنگ دچار سوزش مجاري ادرار هستند مناسب است.
درمان يبوست با مصرف خربزه
حاجي حيدري گفت: براي افرادي که به يبوست و اختلال اجابت مزاج به خصوص اختلال ناشي از خشکي مبتلا هستند مصرف خربزه توصيه ميشود، همچنين با توجه به خصوصيت رطوبت بخشي آن براي برطرف کردن خشکي پوست و تيرگيهاي پوستي ناشي از خشکي مفيد است.
او با بيان اينکه مصرف خربزه بلافاصله بعد از غذا باعث فساد هضم در معده ميشود و خوردن آن در هنگام ناشتا از ديدگاه طب سنتي توصيه نميشود، گفت: مصرف خربزه شيرين براي مزاجهاي سرد و خشک مناسب بوده و افراد گرم مزاج در مصرف آن نبايد زياده روي کنند.
اين متخصص طب سنتي تصريح کرد: گرمک نيز که از نظر علمي با خربزه در يک خانواده قرار دارد و از ديدگاه طب ايراني نيز تا حدود زيادي خواص خربزه را دارد، نسبت به خربزه طبع سردتري دارد و براي افراد گرم مزاج و رفع عطش مناسب است.
حاجي حيدري در پايان يادآوري کرد: خربزه با توجه به آب، رطوبت زياد و مواد مغذي که در آن وجود دارد براي رفع عطش و جبران کمبود مايعات بدن ميوه مناسبي در فصول گرم سال است.