نماد آخرین خبر

۴ باور اشتباه درباره کووید ۱۹

منبع
ايسنا
بروزرسانی
۴ باور اشتباه درباره کووید ۱۹

ايسنا/ بسياري از کشورها در سراسر جهان اين روزها شاهد مواردي از شيوع بيماري کوويد ۱۹ ناشي از کروناويروس جديد هستند و تعدادي از آنها نيز همه‌گيري‌هاي گسترده‌اي را تجربه مي‌کنند.
هرچند مقامات در برخي کشورها از جمله چين روند همه‌گيري را تحت کنترل درآورده‌اند اما به دليل غيرقابل پيش‌بيني بودنِ شرايط، کارشناسان و مسئولان بهداشتي به مردم توصيه مي‌کنند که همواره جديدترين اخبار و يافته‌هاي پزشکي را از منابع معتبر و سازمان‌هاي رسمي دنبال نمايند تا به اطلاعات صحيح و مفيد براي مهار هرچه بيشتر بيماري و حفظ سلامت خود و ديگران دست پيدا کنند.

از ابتداي آغاز اين همه‌گيري سازمان جهاني بهداشت (WHO) همواره داده‌ها و نتايج تحقيقات پزشکي و علمي را به طور گسترده و فراگير اطلاع‌رساني کرده و تاکيد بر تشخيص صحيح اطلاعات درست از باورهاي غلط و رايج عمومي دارد.

به همين منظور در ميان دستورالعمل‌هاي بهداشتي مرتبط با کوويد ۱۹ به نقل از سايت اين سازمان چهار نکته مهم در مورد اين بيماري يادآوري شده تا هرچه بيشتر به افراد در اقدامات پيشگيرانه صحيح و مناسب کمک کند:


۱. شست و شوي بيني با آب‌نمک از ابتلا به کوويد ۱۹ پيشگيري نمي‌کند
هيچ مدرک پزشکي دال بر اينکه شستن منظم بيني با آب‌نمک از افراد در برابر کروناويروس جديد محافظت مي‌کند، وجود ندارد. هرچند برخي مطالعات محدود نشان مي دهد که اين کار مي تواند به بهبود سريع‌ترِ سرماخوردگي معمولي کمک کند اما هيچ مطالعه‌اي نشان نداده است که روش فوق در پيشگيري از عفونت‌هاي دستگاه تنفسي موثر باشد.

۲. کروناويروسِ عامل کوويد ۱۹ از طريق نيش پشه منتقل نمي‌شود
در مورد انتقال کروناويروس از طريق نيش پشه تا به امروز هيچ مدرک و دليل پزشکي به دست نيامده است.

۳- مگس خانگي عامل انتقال ويروس کرونا نيست
همچنين هيچ شواهد يا اطلاعات پزشکي مبني بر اينکه ويروس کرونا از طريق مگس خانگي منتقل مي‌شود، وجود ندارد.

۴. همه افراد در همه سنين مي توانند به ويروس کرونا آلوده شوند
هم افراد سالمند و هم جوانان به اين ويروس آلوده مي‌شوند. در هر دو گروه سني، اشخاصي که بيماري مزمن و زمينه‌اي نظير آسم، ديابت و بيماري قلبي دارند (که البته اغلبِ جوانان از وجود فاکتورهاي خطرزاي اين امراض در خود بي‌خبر هستند) بيشتر با خطر تشديد بيماري مواجه مي‌شوند.

بنابراين سازمان جهاني بهداشت توصيه مي‌کند همه گروه‌هاي سني براي حفاظت از خود در برابر کرونا بايد تمام نکات و پروتکل‌هاي بهداشت فردي نظير شست و شوي منظم دست‌ها و بهداشت تنفسي را رعايت کنند.

مهمترين راه انتقال اين ويروس تاجدار ترشحات بزاق و بينيِ فرد آلوده است که از طريق عطسه،‌ سرفه و حتي صحبت کردن در فضاي اطراف او پراکنده مي‌شود.

همچنين فردِ سالم ممکن است با لمس سطوح آلوده و سپس لمس چشم‌ها، بيني يا دهان با دست‌هاي آلوده و پيش از شستن آنها، ويروس را به بدن خود راه دهد. بنابراين براي محافظت از خود به عنوان نخستين و مهم‌ترين دستورالعمل‌هاي بهداشتي حتما فاصله اجتماعي از ديگران را حفظ کنيد، ماسک بزنيد، سطوحي که زياد با آنها در تماس هستيد ضدعفوني کنيد، دست‌هاي خود را به طور منظم بشوئيد و از لمس چشم و بيني و دهان با دست‌ها جدا پرهيز کنيد.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar