گرفتگی رگها را با «چای سبز» باز کنید!

زندگي آنلاين/ چاي علاوه بر اينکه ميتواند در آب و هواي گرم رشد کند همچنين ميتواند در ارتفاعاتي به بلندي 2100 متر از سطح دريا نيز رشد نمايد. بهترين چايها را ميتوان در ارتفاعات يافت جايي که برگهاي آنها به آرامي رشد ميکنند و طعم بهتري دارند. با توجه به ارتفاعي که چاي در آنها ميرويد، برگهاي تازه چاي بين دو سال و نيم تا پنج سال طول ميکشد تا براي چيدن آماده شوند.
چاي برگهاي فراواني دارد و گلهاي آن بسيار شبيه گلهاي کاملياست اما تنها برگهاي جوان و کوچک آن براي مصرف چيده ميشوند. جوانه زدن چاي در مناظق کم ارتفاع هر هفته صورت ميگيرد ولي در ارتفاعات بالا، هفتهها طول ميکشد.
فوايد چاي
حدود 30٪ از وزن برگ چاي سبز از فلانوييد تشکيل شده است که براي سلامتي بسيار مفيد ميباشد.محققان مشاهده نموده اند که فوايد چاي سبز براي سلامتي بستگي به ميزان مصرف آن دارد که بيشترين مصرف آن در کشورهاي آسيايي حدود 3 فنجان در روز است. ( که حدود 240 ـ 320 ميلي گرم از پولي فنول بدن را تهيه مينمايد.)
در افرادي که بصورت روزانه چاي سبز مصرف مينمايند احتمال ابتلاء به انواع بيماريها اعم از بيماريهاي باکتريايي و يا عفونتهاي سخت و همچنين بيماريهايي نظير سرطان، سکته، بيماريهاي قلبي ـ عروقي و بيماريهاي استخواني را کاهش ميدهد.
يکي ديگر از فوايد مصرف چاي سبز، کاهش مرگ و مير به دليل هر نوع بيماري مخصوصاً بيماري قلبي ـ عروقي ميباشد. در مطالعهاي که در سال 2006 صورت گرفت محققان دريافتند که چاي از هر نوع نوشيدني ديگر حتي آب خالص ، براي سلامتي مفيدتر است زيرا چاي نه تنها بخوبي آب خالص ، بدن را هيدراته(آب رساني) مي کند بلکه منبعي غني از پلي هنولز ميباشد که از بيماريهاي قلبي جلوگيري ميکند.
در سال 1994 در ژاپن تحقيقي بر روي 40.530 فرد در سنين بين 40 تا 79 سال انجام گرفت که به مدت 11 سال به طول انجاميد. در اين گروه انتخاب شده 80٪ از افراد روزانه حدود 3 فنجان از چاي سبز مصرف مينمودند. در اين تحقيق مشاهده گرديد که در افرادي که 5 فنجان در روز چاي سبز مينوشيدند، در مقايسه با افرادي که 1 فنجان چاي مينوشيدند احتمال مرگ به دليل هر بيماري خصوصاً بوسيله بيماريهاي قلبي ـ عروقي بسيار کمتر بود حتي اين آمار نشان داد که تاثير چاي سبز بر روي زنان بيشتر از مردان ميباشد.
همچنين در مطالعهاي که بر روي زناني که از چاي سبز مصرف ميکردند و کسانيکه مصرف نميکردند صورت گرفت مشاهده شد که ريسک ابتلاء به سرطان سينه در زناني که چاي سبز مصرف مينمودند 22٪ کمتر از افراد ديگر است.
جلوگيري از بيماري گرفتگي رگها
در ژاپن طي مطالعاتي جداگانه بر روي چاي سبز به اين نتيجه رسيدند که افرادي که 5 فنجان و يا بيشتر از 5 فنجان در روز چاي سبز مينوشند 16٪ احتمال ريسک ابتلاء به گرفتگي رگها در آنها کمتر است. ميزان وجود راديکالهاي آزاد در رگها، کليد ابتلاء به بيماريهاي قلبي ـ عروقي ميباشد. آخرين تحقيقات نشان دادهاند که کتچينهاي موجود در چاي سبز مانع از درگير شدن آنزيمها در توليد راديکالهاي آزاد موجود در رگها ميگردد.
مشاهده شده است که چاي سبز بوسيله کاهش کلسترول بد(LDL)، تري گليسيريد،ليپيد پروکسايدLipid Proxides ( راديکالهاي آزادي که باعث تخريب کلسترول بد و چربيها ميشود) و فيبرينوژن( پروتئيني که در خون وجود دارد و باعث لخته شدن خون ميشود) ريسک ابتلاء به گرفتگي رگها را کاهش ميدهد و باعث ميشود ميزان کلسترول خوب بيشتر از کلسترول بد در بدن باشد.
تاثير چاي سبز روي افراد مبتلاء به تري گليسيريد
تحقيقات نشان دادهاند که مصرف چاي سبز براي سلامت قلب افرادي که داراي تري گليسيريد بالا هستند بسيار مفيد ميباشد. آزمايشات نشان دادهاند کتچينهاي موجود در چاي سبز که با ميزان مصرف نسبت مستقيم دارد(dose-dependently) مانع از فعاليت ليپاز پانکراس ميشود(آنزيمي که بوسيله پانکراس ترشح ميشود و چربيها را هضم مينمايد.) در نتيجه اين عمليات، سرعت شکستن چربيها و تبديل آنها به تري گليسيريد و همچنين افزايش تري گليسيريد در خوني که بعد از صرف غذا اندازه گيري ميشود بسيار آهسته صورت ميگيرند.
با توجه به اينکه افرايش تري گليسيريد بعد از خوردن غذا يکي از مشخصههاي بيماري گرفتگي رگها است، نوشيدن 2 فنجان چاي سبز همراه با غذا، بسيار مفيد ميباشد.
رقيق شدن خون و جلوگيري از لخته شدن آن
کتچينهاي موجود در چاي سبز بوسيله جلوگيري کردن از تشکيل مواد التهابي باعث رقيق شدن خون و مانع از ايجاد لختگي در خون ميشود که اين مواد التهابي از اسيدهاي امگا 6 بوجود آمده اند و در گوشت و سبزيجات روغني غير قابل اشباع نظير ذرت و روغن سويا يافت ميشوند.
به حداقل رساندن ميزان صدمات وارد شده به مغز و قلب
طبق بررسي هاي انجام شده، چاي سبز نه تنها تعداد سلولهاي مرده قلب و مغز را بعد از حمله قلبي و يا سکته مغزي کاهش ميدهد بلکه بوسيله (EGCG) که بنظر ميرسد عامل اصلي در ايجاد سلامتي ميباشد در تسريع بهبودي بعد از سکته و حمله قلبي کمک مينمايد.