نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

مراقب مواد خطرناک ظروف غذا باشیم

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
مراقب مواد خطرناک ظروف غذا باشیم

بهداشت نيوز/  اگر از ظروف سمي استفاده کنيد حتي سالم ترين رژيم ها هم نمي توانند سلامت جسمتان را تضمين کنند. در اينجا با اين ظروف سمي و خطرناک آشنا شويد و براي هميشه آن ها را کنار بگذاريد.

ظروف تفلون

خيلي ها از ظروف تفلون استفاده مي کنند چون هم استفاده و هم دسترسي به آن ها راحت است اما اين ظروف بسيار خطرناک هستند. لايه نچسب ظروف تفلون از ماده اي به نام ” polytetrafluoroethylene” تشکيل شده است. اين ماده نوعي پليمر پلاستيک است که در حرارت ۵۷۲ درجه فارنهايت از خود سمومي به شکل بخار منتشر مي کند. اين بخارهاي سمي باعث نشانه هايي مشابه آنفلوانزا مي شود که به “تب بخار پليمر” معروف است و به آن آنفلوانزاي تفلون هم مي گويند. اين ماده سمي نه تنها براي انسان ها بلکه براي حيوانات خانگي نيز مضر و خطرناک است.
ماده شيميايي ديگري که در ظروف تفلون يافت مي شود ” perfluorooctanoic acid” اسيد پرفلووروکاتانيک است که با بيماري هاي سرطان سينه، پروستات و تخمدان در ارتباط است. درست است که مقدار اين ماده در ظروف تفلون بسيار کم و ناچيز است اما در خيلي چيزهاي ديگر در اطرافمان يافت مي شود و بايد تا جايي که مي توانيم خودمان را از آن ها دور کنيم.

ظروفي که استفاده مي کنيم بايد چنين موادي در ساختارش نداشته باشد. اگر لايه رويي اين ظروف تراشيده شده است آن ها را دور بريزيد و هرگز استفاده نکنيد. به جاي اين ظروف از ظروف چدن واقعي استفاده کنيد. اين ظروف ماندگاري بالايي دارند و هيچ ماده سمي از خود منتشر نمي کنند.

ماده شيميايي در ظروف تفلون با بيماري سرطان سينه، پروستات و تخمدان در ارتباط است

ظروف آلومينيوم
شيوع مصرف آلومينيوم چيز زياد عجيبي نيست چون اين ماده هم فراوان است و هم سبک و قابل بازيابي اما ناگفته نماند که خطرناک نيز هست. آلومينيوم نوعي ماده سمي مخدر اعصاب است که منجر به بيماري هاي سيستم عصبي مثل آلزايمر و اي ال اس مي شود. ظروف آلومينيوم معمولا داراي يک لايه پوشاننده هستند که خيلي زود تراشيده مي شوند و مواد سمي را به غذا منتقل مي کنند.
به جاي ظروف آلومينيوم از ظروف شيشه اي استفاده کنيد. اين ظروف هيچ ماده شيميايي ندارند و ماندگاري بالايي نيز دارند. تنها ايراد ظروف شيشه اي اين است که نچسب نيستند.

ماده سمي آلومينيوم باعث بيماري هاي سيستم عصبي مثل آلزايمر و اي ال اس مي شود

ظروف مسي
ظروف مسي هم زيبا هستند و هم فوايد زيادي درباره آن ها گفته مي شود اما آيا مي دانستيد اگر از اين ظروف براي غذا درست کردن استفاده شود خطرساز هستند؟ مس مثل همه فلزهاي سنگين ديگر در مقدار کم براي سلامت انسان لازم است اما مقدار زياد آن در بدن منجر به مسموميت فلز سنگين مي شود. ظروف مسي اگر لايه پوشاننده نداشته باشند هنگام درست کردن غذاهاي اسيدي مس منتشر مي کند و اگر لايه پوشاننده داشته باشد داراي نيکلاست که باز هم براي بدن مضر است.
به جاي ظروف مسي از ظروف فلزي ضد زنگ استفاده کنيد. اين ظروف هم سبک هستند هم به راحتي خراشيده نمي شوند و هم ماندگاري بالايي دارند. درصد نيکل و کروميوم اين ظروف صفر است.

مقدار زياد مس در بدن منجر به مسموميت فلز سنگين مي شود

ظروف با پوشش سراميک
ظروف آشپزخانه با لايه سراميک ظاهر خوبي دارند و در ابتدا به نظر سالم و بي خطر مي رسند. اما لايه سراميک اين ظروف مواد شيميايي خطرناکي را در خود پنهان کرده است. لايه سراميک اين ظروف زياد ماندگار نيستند و بعد از چند ماه مصرف به راحتي تراشيده مي شود. در نتيجه سرب و کادميوم وارد غذا و به دنبال آن وارد بدن مي شود. مسموميت سرب يکي از خطرناک ترين مسموميت فلزات است و منجر به درد شکم، سردرد، ناباروري و بيماري هاي خطرناک ديگر مي شود.

به جاي اين ظروف از ظروف ۱۰۰ درصد سراميک استفاده کنيد چون از مواد کاملا طبيعي ساخته شده اند سمي نيستند و به راحتي تراشيده نمي شوند. تنها ايراد اين ظروف گران بودن آن هاست اما ارزش هزينه کردن دارند چون ماندگاري بالايي دارند.

به جاي ظروف با پوشش سراميک از ظروف ۱۰۰ درصد سراميک استفاده کنيد

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar