نماد آخرین خبر

در سنین مختلف مصرف چه میزان ویتامین D نیاز است؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
در سنین مختلف مصرف چه میزان ویتامین D نیاز است؟

ايسنا/ ويتامين D به عنوان ويتامين محلول در چربي داراي نقش‌هاي متعددي در بدن است؛ از جمله شرکت در متابوليسم کلسيم و فسفر در سلامت استخوان و تقويت سيستم ايمني بدن در مقابل بيماري‌ها از جمله بيماري‌هاي تنفسي.

به گزارش ايسنا،  کمبود ويتامين D در بروز بيماري‌هاي غيرواگير، از جمله سرطان، بيماري‌هاي قلبي-عروقي، ديابت و بيماري‌هاي خودايمني ديده شده است.

از جمله راهکارهاي پيشگيري و کنترل کمبود ريز مغذي‌ها در سيستم بهداشتي درماني کشور، مکمل‌ياري، غني‌سازي مواد غذايي و آموزش و اصلاح الگوي غذايي جامعه است. بايد توجه کرد که ويتامين D را مي‌توان از سه منبع دريافت کرد؛ توليد در داخل بدن از طريق قرار گرفتن در معرض نور مستقيم خورشيد، مصرف مواد غذايي و نوشيدني‌هاي حاوي ويتامين D و مصرف مکمل.

در حال حاضر کمبود ويتامين D از مشکلات شايع در کشور به شمار مي‌رود؛ به طوري که شيوع کمبود ويتامين D از حدود ۲۴ درصد در کودکان ۲۳-۱۵ ماهه تا ۸۶ درصد در مادران باردار متغير است و اين کمبود در شهرها بيشتر از مناطق روستايي در همه گروه‌هاي سني ديده مي‌شود. بنابراين برنامه مکمل ياري مطابق جدول زير در کشور در حال اجراست:

- بايد توجه کرد که در حال حاضر برنامه کشوري براي مکمل ياري کودکان ۲ تا ۸ سال درنظر گرفته نشده است. با توجه به توصيه‌هاي کميته کشوري پيشگيري و کنترل کمبود ويتامين D، به مادران آموزش داده مي‌شود که هر دو ماه يکبار يک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدي ويتامين D تهيه و به کودک خود بدهند.

- البته مکمل‌هاي تجويز شده از طريق سيستم بهداشتي و درماني، تامين کننده بخشي از نيازها هستند و مابقي بايد از طريق منابع غذايي حاوي کلسيم مانند شير و لبنيات، انواع کلم، حبوبات و ... و مواد غذايي حاوي ويتامين D مانند ماهي‌هاي چرب، لبنيات، زرده تخم مرغ و ... تامين شود.

- مصرف همزمان مکمل ۵۰ هزار واحدي ويتامين D با قرص کلسيم D بدون اشکال بوده و در محدوده ايمن از نظر دريافت ويتامين D قرار دارد. مکمل کلسيم همراه يا بعد از غذا ميل شود.

- براي پيشگيري از کمبود ويتامين "D" در زنان باردار، لازم است مطابق با دستورالعمل مکمل ياري روزانه مادران باردار (۱۰۰۰ واحد در روز) اقدام شود.

- با توجه به اين که نوع تزريقي ويتامين "D"، زيست دسترسي خوبي ندارد، بنابراين در سطح پيشگيري از کمبود اين ويتامين، شکل تزريقي آن توصيه نمي‌شود.

مصرف مکمل ويتامين D در ارتباط با بيماري ويروس کرونا 
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، در حال حاضر سازمان جهاني بهداشت هيچ گونه توصيه جديدي مبني بر مصرف مکمل ويتامين D به منظور پيشگيري از بيماري هاي تنفسي و ويروس کرونا ارائه نکرده است. بنابراين برنامه مکمل ياري ويتامين D  مطابق با دستورالعمل‌هاي موجود براي گروه‌هاي سني مختلف بايد اجرا شود و مواردي که با تشخيص پزشک دچار کمبود ويتامين D  هستند، توسط پزشک معالج و با استفاده از پروتکل‌هاي درماني اقدام مي‌کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره