نماد آخرین خبر

چگونه آنفلوآنزای کودکان را در خانه درمان کنیم؟

منبع
ايرنا
بروزرسانی
چگونه آنفلوآنزای کودکان را در خانه درمان کنیم؟

ايرنا/ گاهي اوقات هيچ گريزي از آنفولانزاي فصلي وجود ندارد؛ حتي اگر واکسن را نيز تزريق کرده باشيد. اين راهنمايي از پزشکان و کارشناسان مي‌تواند مراقبت و درمان آنفلوانزاي کودکان در خانه را راحت کند.

آنفولانزا هر سال نزديک به پاييز و زمستان شيوع پيدا مي‌کند؛ اما احتمالا بسياري از ما فکر نمي‌کنيم که امکان دارد خودمان يا يکي از خانواده‌مان به آنفولانزاي فصلي مبتلا شويم. در ادامه با نحوه درمان و مراقبت‌ از کودکاني که به آنفولانزا دچار شدند آشنا مي‌شويم.

۱. به موقع واکسن انفولانزا را تزريق کنيد

سازمان پيشگيري و درمان بيماري‌ها، توصيه مي‌کند که تقريبا هر ۶ ماه يکبار واکسن آنفولانزا را تزريق کنيد. اگر تاکنون به اين موضوع بي‌اهميت بوديد بايد در اسرع وقت براي واکسينه شدن اقدام کنيد. همچنين مي‌توانيد واکسن را در طول فصل آنفولانزا تزريق کنيد. به گزارش مرکز کنترل و پيشگيري بيماري‌ها (CDC) اثربخشي واکسن آنفولانزا در هر سال متفاوت خواهد بود؛ اما معمولاً خطر ابتلا به بيماري را ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش مي‌دهد. واکسن آنفولانزا شدت و مدت بيماري را مي‌کاهد.

۲. مواد غذايي و مايعات به مقدار زياد

آنفولانزا به سرعت گسترش مي‌يابد، بنابراين بهتر است بلد باشيم که آن را کنترل کنيم. تغذيه کودکان يکي از مهم‌ترين عوامل در کنترل آنفولانزا است. زيرا اثر مستقيم بر سيستم ايمني بدن دارد. در کودکاني که مبتلا به آنفولانزا هستند نبايد اجازه دهيم کم‌آبي اتفاق بيافتد. بنابراين تا مي‌توانيد آب ميوه (آب پرتقال، ليمو شيرين، هندوانه يا هويج) هم دما با درجه اتاق، يعني سرد و يخ نباشد را براي کودک آماده کنيد و غذاهاي مانند سوپ‌هاي رقيق براي او بپزيد.

۳. ايجاد فضاي راحت و آرام براي بيمار

کودکي که به آنفولانزا مبتلا است را از بقيه‌ي افراد خانواده جدا کنيد تا فرزندان و اعضاي ديگر خانواده به آنفولانزا دچار نشوند. وسايل شخصي مخصوص کودک بيمار را تنها براي او بگذاريد و به ديگر افراد خانواده ندهيد. براي پايين آوردن تب از دستمال و دما سنج شخصي او استفاده کنيد. پس از اتمام بيماري، تمام وسايل (پتو، اسباب بازي، کتاب، تبلت يا هر موارد ديگري که در دسترس کودک بيمار بوده) را ضد عفوني کنيد.

۴. درمان گلو درد و خشکي مخاط

از يک دستگاه بخور آب سرد در هواي گرم خانه استفاده کنيد تا تنفس را براي بيمار راحت کند و به خشکي مخاط دچار نشود. اين کار اثر مستقيمي بر درمان گلو درد دارد. نوشيدني‌هاي گرم مانند دم کرده‌هاي آويشن، چاي کوهي و پونه مي‌تواند در بهبود حال عمومي کمک بسزايي مي‌کند. براي شيرين شدن اين نوشيدني‌ها از عسل استفاده کنيد. دقت کنيد هيچ نوشيدني و غذاي سرد را به بيمار ندهيد.

۵. بيش از حد دارو مصرف نکنيد

مي‌توانيد از استمينوفن يا ايبوپروفن براي گلو درد يا تب استفاده کنيد؛ اما اگر فرزندتان از داروي خاصي استفاده مي‌کند يا حساسيت دارويي دارد، اول از پزشک خود در اين‌باره بپرسيد. استفاده‌ي داروي آسپيرين را سر خود انجام ندهيد؛ زيرا ممکن است کودک به يک وضعيت نادر اما جدي (سندرم ري) دچار شود و جان او به خطر بيافتد.

۶. درباره نوع دارو آنفولانزا سوال کنيد

يک داروي ضد ويروسي مانند تاميفلو مي‌تواند علائم را کاهش دهد و مدت بيماري را کوتاه کند؛ اما بايد ظرف ۴۸ ساعت پس از شروع علائم مصرف شود، بنابراين تشخيص زودهنگام خيلي مهم است. اگر گمان مي‌کنيد فرزندتان آنفلوانزا دارد، بهتر است ابتدا با اورژانس تماس بگيريد؛ زيرا ممکن است به علت وجود کرونا ويروس، مکان‌هاي خاصي را براي بيماران آنفولانزا تدارک ديده‌ باشند.

۷. از ديگران کمک بگيريد

هيچ کس نمي‌داند اين بيماري تا چه اندازه مي‌تواند شديد شود. اگر فرزندتان شرايط‌هاي خاص مانند مشکلات تنفسي (خس خس کردن)، افزايش سرعت ضربان قلب، مشکلات پوستي مانند کهير، خواب‌آلودگي بيش از حد، تب بالا و ديگر علائم نگران کننده دارد بدون فوت وقت با پزشک يا اورژانس تماس بگيريد.

منبع: پرنتس

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar