قند خون يا گلوکز به عنوان قند اصلي موجود در خون شناخته ميشود. بدن از طريق غذا خوردن که براي انرژي و مواد مغذي لازم است قند خون دريافت ميکند.
قند خون بالا ميتواند به عروق خوني که اندامهاي حياتي را تأمين ميکنند، آسيب رساند. پانکراس، يکي از اعضاي موجود در ناحيه شکم، معمولاً موظف به ترشح انسولين براي تنظيم سطح قند خون است. در صورت ابتلا به ديابت نوع ۲، پانکراس نميتواند انسولين کافي را براي تنظيم قند خون تامين کند. افراد ديابتي هم به طور نامتناسب در معرض خطر افزايش سطح قند خون قرار دارند.
اين سايت بر وجود روشهايي تاکيد کرد که ميتوان از طريق آنها با تصميم گيري هاي غذايي سالم، سطح قند خون را کاهش داد.
بلوبري، داروي شفابخش بيماران ديابتي
شواهد نشان ميدهد که برخي از مواد مغذي داراي خاصيت کاهش قند خون هستند که مهمترين آنها ميوه بلوبري است؛ تحقيقات نشان ميدهد که بلوبري يک داروي گياهي رايج است که براي کاهش سطح قند خون در افراد ديابتي نوع ۲ استفاده ميشود.
براساس يک مطالعه عصاره بلوبري(حاوي معادل ۵۰ گرم ميوه تازه است) ميزان قند خون را در بزرگسالان مبتلا به ديابت نوع ۲ به طور موثرتري نسبت به داروهاي مسکن کاهش ميدهد.
مطالعه ديگري که طي مدت هشت هفته انجام شد، نشان داد که يک رژيم غذايي غني از بلوبري تازه ترشح انسولين را در بزرگسالان مبتلا به سندرم متابوليک (گروهي از شرايط که خطر ابتلا به ديابت نوع ۲، سکته مغزي و بيماريهاي قلبي را افزايش ميدهد) بالا ميبرد.
کارشناسان معتقد هستند که بلوبري مشابه برخي از داروهاي کاهش دهنده قند خون از اختلال و جذب کربوهيدرات در روده جلوگيري ميکند و ميتواند باعث افزايش قند خون شود، زيرا نسبتا سريع به گلوکز تجزيه ميشوند.
مطالعات انجام شده روي حيوانات نشان ميدهد که آنتوسيانين موجود در بلوبري نيز ميتواند ترشح انسولين را تحريک کند. علاوه بر کاهش مصرف کربوهيدرات و افزودن بلوبري به رژيم غذايي، بايد دست کم ۲ ساعت و نيم در هفته فعاليت داشته باشيد.