درباره عفونت مجاری ادراری بیشتر بدانید

خراسان/ باکتريها ميتوانند روي هر قسمت از دستگاه ادراري از جمله مثانه و کليهها تأثير بگذارند
مردان هم ممکن است به عفونت ادراري مبتلا شوند، اما شيوع UTI در زنان بسيار بيشتر است. کوتاهتر بودن مجراي ادرار در خانمها و نزديک بودن اين مجرا به واژن و مقعد باعث ميشود ورود باکتريها به مثانه در خانمها راحتتر صورت بگيرد. بيش از نيمي از زنان در دورهاي از زندگي خود به عفونت ادراري مبتلا ميشوند.
افراد ديابتي و مرداني که از مشکل بزرگ شدن پروستات رنج ميبرند از گروههاي ديگري هستند که در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراري قرار دارند.
علايم شايع UTI شامل نياز فوري به ادرار کردن، احساس سوزش هنگام دفع ادرار، احساس درد، احساس فشار يا درد زير شکم، ادرار کدر يا وجود خون در ادرار و بوي شديد ادرار است.
در صورت درمان نکردن به موقع، عفونت ادراري ميتواند به کليهها گسترش يابد و مشکلات جديتري ايجاد کند.
براي جلوگيري از عفونت ادراري، بايد مايعات زيادي بنوشيد، از تعويق زياد زمان رفتن به سرويس بهداشتي خودداري و مثانه خود را قبل از خواب کاملاً تخليه کنيد.
مطالعات نشان ميدهد نوشيدن يک ليوان آب زغالاخته به طور روزانه ميتواند به جلوگيري از عفونتهاي ادراري مکرر کمک کند. تحقيقات جديد همچنين تأثير مفيد ساير محصولات زغال اخته، از جمله زغال اخته خشک و مکملهاي غذايي حاوي آن را ثابت کرده است. زغال اخته حاوي ترکيباتي است که ميتوانند مانع اتصال برخي از باکتريها به ديواره مجاري ادرار شوند.
براي تشخيص UTI، پزشک نمونه ادرار شما را از نظر باکتريها و سلولهاي خوني آزمايش ميکند. به اين عمل آزمايش ادرار گفته ميشود. آگاهي از دستورالعمل مناسب براي چگونگي جمع آوري نمونه ادرار به منظور جلوگيري از آلودگي باکتريايي بسيار مهم است.
UTI معمولا با مصرف آنتي بيوتيک درمان ميشود. اينکه آنتي بيوتيکها دقيقاً طبق دستورالعمل پزشک مصرف شوند اهميت زيادي دارد. همچنين نوشيدن مقدار زيادي آب و مايعات ديگر به منظور دفع ادرار زياد و تخليه مثانه، ميتواند به رفع مشکل کمک کند.