باشگاه خبرنگاران/ ابراهيمي مقدم روانشناس در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان گفت: رنگهاي گرم مانند قهوهاي، خاکستري و سبز تيره باعث احساس گرماي مطبوع و رنگهاي سرد چون کرم، ياسي، صورتي کم رنگ و آبي منجر به احساس سرما در افراد ميشوند.
در روانشناسي رنگها، يکسري از آنها به عنوان سنبل و نماد در نظر گرفته ميشوند چون القا کننده بعضي احساسات هستند به عنوان مثال در فرهنگ ما مشکي سنبل عزاداري است در حالي که در هند سفيد نماد آن است.
ابراهيمي مقدم تأکيد کرد: رنگها اثر درماني ندارند بلکه فقط ميتوانند روي انرژي، حالات روحي و رواني و نيز روي خلق خوي افراد تأثيراتي داشته باشند. مانند قرمز که ميتواند منجر به افزايش هيجان و اضطراب، خاکستري حالت بيحالي و احساس بيهويتي، رنگ آبي آرامش و آسودگي رنگ سبز افزايش شوق زندگي و رنگهاي قهوهاي سوخته و مشکي موجب دل مردگي در افراد شود.
وي با بيان اينکه استفاده از رنگها بيشتر از خود فرد بر اطرافيان فرد مؤثر واقع ميشوند چون رنگها ميتوانند به روح انسان طراوت ببخشند؛ ادامه داد: بررسيها نشان ميدهد سلامت رواني افرادي مانند ترکمنها که از رنگهاي شاد و روشن استفاده ميکنند بيشتر است.
ابراهيمي مقدم خاطرنشان کرد: رنگهاي مختلف با سن و سال افراد ارتباطي ندارد و در هر سني افراد با توجه به سليقه و علاقهي خود ميتوانند رنگهاي مختلف را به کار گيرند.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar