نماد آخرین خبر

احکام/کاشت ناخن مصنوعى براى بانوان چه حکمى دارد؟

منبع
افکار خبر
بروزرسانی
احکام/کاشت ناخن مصنوعى براى بانوان چه حکمى دارد؟
افکار خبر/ کاشت ناخن در کشور رواج پيدا کرده است. کساني که به اين کار مبادرت مي ورزند هرکدام دلايلي براي انجام اين عمل دارند. نداشتن ناخن و زيباتر شدن آن، از جمله اين دليل است. براي عده اي از بانوان که در کاشتن ناخن ترديد دارند، سوالاتي نظير صحيح بودن غسل و وضو و هم چنين صحت انجام اين عمل از نظر فقهي وجود دارد. در زير، نظر 5 تن از مراجع عظام تقليد در اين باره را بخوانيد. آيت الله خامنه اي سوال: 1- کاشت ناخن مصنوعى براى بانوان چه حکمى دارد؟ 2-اگر کسى ناخن مصنوعى بکارد، براى وضو و غسلش چه بايد بکند؟ پاسخ: 1- کاشت ناخن فى نفسه اشکال ندارد و با فرض صدق زينت، بايد از نامحرم پوشانده شود. 2- در صورت کاشت ناخن، براى وضو و غسل بايد مانع ـ ولو با صرف هزينه ممکن ـ برطرف گردد و چنانچه مي‌داند امکان برطرف‌کردن آن نيست و يا رفع آن با مشقّت غير قابل تحمّل همراه بوده و يا ضرر قابل توجهى دارد، در وقت نماز بايد وضو يا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به اين کار کند و وضو و غسل‌هاى بعدى را بايد به‌صورت جبيره انجام دهد(يعنى با دست مرطوب مانع را مسح نمايد)؛ اما در صورتى که امکان برطرف کردن آن ـ ولو در روز‌هاي بعد ـ باشد و برطرف نکند، وضو و غسل جبيره باطل خواهد بود. آيت الله مکارم شيرازي سوال: - لطفا بفرماييد کاشت ناخن توسط بانوان چه حکمي دارد و آيا ميتوان با اين نوع ناخن وضو گرفت و غسل کرد و نماز خواند ؟ پاسخ: در صورتي که ضرورتي براي اين کار نباشد آن را ترک کنند، و چنانچه ضرورتي وجود داشته باشد و امکان جداسازي ناخن هاي مصنوعي به هنگام غسل و وضو نباشد، با آن وضو و غسل جبيره اي مي گيرند.
آيت الله صافي گلپايگاني سوال: -کاشتن ناخن براي زنان چه حکمي دارد؟ پاسخ: - کاشتن ناخن به صورتي که براي وضو و غسل نتوانند آن را بردارند اشکال دارد ولي چنانچه شخصي مرتکب اين عمل شده باشد، در صورت امکان، ناخن مصنوعي را بردارد و وضو و غسل به نحو معمول انجام شود و در صورت عدم امکان برداشتن ناخن، با همان حال وضو و غسل به عنوان جبيره انجام شود و احتياطاً تيمّم هم کند.
آيت الله سيستاني سوال: -برخي خانمها ناخنهايشان را به قصد آرايش از حد طبيعي بلندتر مي کنند و چون گاهي اوقات آنها مي شکنند طبيبان روکشي تجويز مي کنند که تا پاسي از روز روي ناخنها مي ماند و با علم به اين که آن روکش و يا لاک و "مانکور" مانع از رسيدن آب به هنگام غسل و وضو به ناخنهاست آيا استفاده خانمها از چنان روکش، لاک و يا مانکور جايز است و وضو و غسل با آن چطور است؟ پاسخ: -غسل و وضو با چنان چيزي که مانع از وصول آب مي شود صحيح نيست و ناگزير بايد آنها را براي انجام غسل و وضوي صحيح زايل و پاک کرد و قصد آرايش، مجوّز چنان کاري نمي شود. آيت الله بهجت سوال: 1- حکم شرعى کاشتن ناخن مصنوعى را بيان فرماييد. 2- در هر حال اگر کسى ناخن مصنوعى بکارد، وظيفه اش در وضو و غسل چيست؟ پاسخ: 1- شخصى که اصلاً ناخن ندارد و مى خواهد ناخن مصنوعى بکارد، آن ناخن جزو بدن او نمى شود، چون رشد و نموّ ندارد و از اوّل اين کاشتن جايز نيست، چون اضطرار ندارد. 2- در وضو و غسل اشکال پيدا مى شود و در داخل وقت نماز، ضايع نمودن امر واجب محسوب مى شود و قبل از وقت نماز هم خلاف احتياط است؛ ولى اگر اين کار را کرد و هنگام وضو يا غسل امکان بيرون آوردنِ آن نبود، بايد در مسح و غسل عمل به جبيره کند. با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد