باشگاه خبرنگاران/ زيباترين رفتار در خانواده مختص اهل بيت (ع) است که همه نشان از جايگاه ويژه پيامبر اکرم(ص)،حضرت زهرا (س) و اميرالمومنين (ع) دارد.
حضرت زهرا (س) در نگاه پيامبر اسلام جايگاه بلندى داشتند، درواقع همه اولياى خدا، داراى پاکيزهترين صفات انسانى بودهاند و يکى از آن صفات، عاطفه و مهرورزى است نسبت به همنوع خود است، از اين روي پيامبر اکرم (ص) نيز با داشتن چنين خصلتي، عاطفه و مهرورزى را در تمام دوران حيات خود بروز ميدادند و عميقترين احساسات پدرانه خويش را نثار فاطمه (س) ميکردند.
حجت الاسلام و المسلمين مرتضي وافي خطيب و کارشناس مسائل ديني درباره سيره رفتاري حضرت زهرا (س) و چگونگي رفتار اين حضرت با پيامبر اکرم (ص) اظهار کرد: بايد در نظر داشت که الگوي رفتاري حضرت زهرا (س) و پيامبر اکرم (ص) يا بالعکس به سيره رفتاري حضرت فاطمه (س) و ويژگيهايي است که در روايات به رفتار آن حضرت (س) اشاره شده بازميگردد. به عقيده من توجه به ويژگيها، مکارم و فضائل حضرت (س) از جمله مولفاتي است که ميتوان از زندگي بانو درس گرفت، چراکه جلوه احترامي که حضرت رسول (ص) به حضرت زهرا (س) داشتند مربوط به جايگاه ويژه بانوي دو عالم بود و جداي از رفتار پدر و دختري اين دو خورشيد بزرگوار قلمداد ميشود.
وي در ادامه بيان کرد: براساس همين فضائل و مکارم اخلاقي حضرت زهرا (س) است که در روايات امام صادق (ع) ميفرمايند: اگر حضرت فاطمه (س) و اميرالمونين (ع) نبودند هيچ همکفي براي اين دو معصوم (ع) وجود نداشت. همچنين در برخي از روايات نيز آمده؛ " درست است که حضرت زهرا (س) در قالب يک بشر روي زمين بودند، اما پيامبر اکرم (ص) خطاب به خطيب بغدادي ميگويند: «حضرت زهراي مرضيه (س) يک فرشته است و از اهالي آسماني هاست؛ هرگاه که من هواي بهشت ميکنم، خود را به خانه فاطمه (س) ميرسانم و او را ميبوسم و ميبويم. در روايتي ديگر امام باقر (ع) بيان ميکنند: فاطمه (س)، فاطمه ناميده شد براي اينکه اين بانو از هر آلودگي پاک است و اين فاطمه سواي هر بديها و زشتيهاست.
در نوع برخورد و رفتار حضرت زهرا (س) و پيامبر اکرم (ص) بايد در نظر داشته باشيم که حضرت فاطمه (س) سيده نسا عالمين و اهل جنة هستند. بخشي از اين نوع رفتارها به شخصيتهاي حقيقي و باطني حضرت زهرا (س) باز ميگردد، اما در بخش ديگر بايد توجه کرد که پيامبر اکرم (ص)، فاطمه (س) را هديهاي از جانب خدا ميدانستند که اختصاص به ايشان دارد، به همين دليل نيز ايشان در حفظ حرمت و حفظ هديه خداوند با حضرت زهرا (س) به نيکويي رفتار ميکردند.
وي ادامه داد: همچنين پيامبر خدا (ص)، حضرت فاطمه (س) را امانتي از جانب خدا ميدانستند، لذا در روايتي به حضرت اميرالمونين (ع) بيان کردند: «فاطمه (س) امانتي است دست من که به تو ميسپارم.» درواقع حضرت زهرا (س) هم معصومه بودند و هم پناهي براي پيامبر اکرم (ص) محسوب ميشدند، به همين سبب است که ايشان را با کنيه "اُم ابيها" خطاب ميکردند، البته حضرت زهرا (س) «اُم الائمه» نيز هستند و واژه «اُم» به معني ريشه و اصالت است.
حجت الاسلام و المسلمين وافي يادآور شد: خانه حضرت زهرا (س)، محل نزول وحي و خانه همه ائمه بود و پيامبر اکرم (ص) به خانه حضرت زهرا (س) پناه ميبرند. وقتي خداوند به حضرت محمد (ص) دختر داد همه او را ابتر خطاب کردند، اما پس از آن آيات نوراني سوره کوثر نازل شد.
يکي از مصداقهاي رفتاري پيامبر اکرم (ص) با حضرت زهرا (س)، بلند شدن پيامبر اکرم (ص) در مقابل ورود ايشان بود به اين نحو که هرگاه حضرت زهرا (س) وارد ميشدند. پيامبر اکرم (ص) از جاي خود بلند ميشدند و به استقبال دختر خود ميرفتند و او را جاي خودشان مينشاندند. پدران ما هم بايد به ويژگي و استعدادهاي دختران خود توجه کنند و بايد در نظر داشته باشند که دختر براي يک خانه و خانواده هديهاي الهي است.
بازار