نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دیدنی-خواندنی

عجیب‌ترین و جالب‌ترین اتفاقات در فضا

منبع
برترين ها
بروزرسانی
برترين ها/ وقتي به ستاره‌ها نگاه مي‌کنيم، از خودمان مي‌پرسيم چه مي‌شد اگر مي‌توانستم به فضا بروم؟ تنها کساني که مي‌توانند به سوال ما پاسخ دهند فضانورداني هستند که به آنجا سفر کرده و برگشته اند. در اين مطلب اتفاقات جالبي که در فضا براي انسان مي‌افتد را مشاهده مي‌کنيد. بينايي به شدت کاهش مي‌يابد سندرم فشار درون جمجمه‌اي (VIIP) يک اختلال بينايي است که بيشتر فضانوردان بعد از اينکه مدت زمان طولاني در فضا مي‌مانند تجربه مي‌کنند. ناسا در اين باره تحقيقاتي انجام داده است، اما تاکنون علت خاصي براي آن پيدا نشده است. چند سانتيمتر بلندتر مي‌شويد اگر به فکر اين هستيد که چند سانتيمتر بلندتر شويد، به فضا برويد شايد موقتا به شما کمک کند. فقدان نيروي جاذبه باعث کشيده شدن ستون فقرات انسان مي‌شود. قرار گرفتن در معرض تابش روي سلامتي تاثير مي‌گذارد دانشمندان ناسا در آمادگي براي ماموريت مريخ، در مورد اثرات بلندمدت پرتوها روي بدن انسان تحقيق کرده اند. جو مريخ بسيار رقيق‌تر از زمين است بنابراين اين سياره را کاملا از پرتوهاي فضايي حفظ نمي‌کند؛ بنابراين هرچه بيشتر درباره چگونگي اجتناب از اين ميزان تابش را بدانيم، راحت‌تر مي‌توانيم به مريخ برويم. ممکن است ناخن هايتان بيفتد ۲۲ فضانورد گزارش دادند که بعد از سفر به ايستگاه فضايي بين المللي ناخن‌هاي دستشان افتاده است. بررسي‌ها نشان داد که طراحي خاص دستکش‌هاي آن‌ها، فشاري به ناخن هايشان وارد مي‌کند که باعث مي‌شود بيفتند. اين مشکل احتمالا با طراحي دستکش‌هاي جديد حل شود. گوش مياني فعاليتش به عنوان شتاب‌سنج را متوقف مي‌کند گوش مياني به عنوان شتاب سنج کار مي‌کند و وقتي حرکت ما تغيير مي‌کند، کمک مي‌کند دچار اختلال و بيماري نشويم. اين دستگاه کوچک در فضا مختل مي‌شود و فضانوردان بعد از رسيدن به ايستگاه فضايي يکي دو روز بيمار مي‌شوند. مايعات بدن دچار مشکل مي‌شوند فقدان گرانش موجب تغييرات خاصي در جريان مايعات بدن انسان مي‌شوند. به طور مثال خون به جاي اينکه مثل زمين، به سمت اندام‌هاي پاييني برود، به سمت سر مي‌رود. به همين دليل برخي فضانوردان وقتي برمي‌گردند، گردتر به نظر مي‌رسند. قلب کوچک مي‌شود قلب هم در فضا دچار تغييرات زيادي مي‌شود. براي مثال خون کمتري پمپاژ مي‌کند و شکل آن کروي‌تر مي‌شود.
عضلات ضعيف مي‌شوند فضانوردان بايد در فضا مدام ورزش کنند.نوعي بيماري به نام آتروفي ممکن است استخوان‌ها و عضلات آن‌ها را در سفر طولاني به فضا ضعيف کند؛ بنابراين همه کساني که به فضا سفر مي‌کنند به ورزش روزانه تشويق مي‌شوند. ممکن است مشکلات رواني را تجربه کنيد فيلم‌هاي علمي تخيلي را ديده‌ايد که افراد در فضاپيما ديوانه مي‌شوند؟ ممکن است چنين چيزي واقعيت داشته باشد. براي اجتناب از چنين موقعيتي، ناسا و آژانس فضايي روسيه تحقيقات زيادي انجام داده و به آن ادامه مي‌دهند تا ببينند براي افراد در فضاپيما چه اتفاقي مي‌افتد. اگر لباس فضايي‌تان در فضا خراب شود چه اتفاقي مي‌افتد؟ هوشياري خود را در عرض ۱۵ ثانيه از دست مي‌دهيد. دچار بيماري ناشي از کاهش ناگهاني فشار يا خفگي مي‌شويد. ۱۰ ثانيه ماندن در فضاي باعث ايجاد حباب در خون مي‌شود. شش‌ها در ۳۰ ثانيه از کار مي‌افتند. به طور خلاصه در کمتر از يک دقيقه خواهيد مرد. 
گرانش روي بدن چه تاثيري مي‌گذارد؟ گرانش يا فقدان آن، اثرات عميقي روي بدن انسان در فضا دارد. به همين دليل دانشمندان هرچه شرايط بدون گرانش را بهتر براي فضانوردان بازسازي کنند، بعد‌ا عملکرد بهتري خواهند داشت. استيون هاوکينگ، فيزيکدان مشهور، آن را در سال ۲۰۰۷ تجربه کرد. بررسي دوقلو‌ها اطلاعات بيشتري درباره بدن انسان در فضا آشکار کرد دو قلوهاي همسان «اسکات» و «مارک کلي» سوژه تحقيقات فضايي شدند. اسکات به فضا فرستاده شد و مارک روي زمين ماند. آزمايش‌هاي پزشکي يکساني روي هر دو انجام و نتايج آن‌ها مقايسه شد. نتايج جالبي به دست آمد مثلا پروتئين واکنشي سي، که نشانگر التهاب است به علت استرسي که در فرود تجربه کرده بود، در اسکات بيشتر بود. افتادن در سياهچاله احتمالا بدن را منبسط کرده و به شکل يون تجزيه مي‌کند اگر فردي داخل سياهچاله بيفتد، انبساط شديدي را تجربه خواهد کرد. درک او از زمان هم تغيير خواهد کرد و مي‌تواند آينده و گذشته را همزمان ببيند. اما به احتمال زياد فورا مي‌ميرد و جسم و مغزش به شکل يون تجزيه مي‌شوند. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره