خبرگزاري دانا/
موزه منطقهاي جنوب شرق ايران
موزه منطقهاي جنوب شرق ايران در ۵ طبقه يکي از بزرگترين موزههاي کشور در جنوب شرق ايران و در شهر زاهدان است که به موزهي منطقهاي جنوب شرق ايران شهرت يافته است. اين موزه، تاريخي، فرهنگي و هنري است که ميتوان آثار باستاني استان سيستان و بلوچستان، خوراکهاي سنتي اين منطقه از کشور، انواع جانواران استان و لباسهاي محلي آن را مشاهده کرد.
موزه پست و ارتباطات زاهدان
موزه پست و ارتباطات زاهدان در اوايل قرن ۱۴ هجري و در سال ۱۳۱۱، در شهر زاهدان، با استفاده از مصالحي همچون خشت خام و آجر ساخته شده است که طراحان و سازندگان آن، سبک معماري بومي کويري را مورد استفاده قرار دادهاند. اين بنا در بدو فعاليت خود، به عنوان اداره پست و تلگراف سيستان و بلوچستان استفاده ميشده است. امروزه اين ساختمان مورد بازسازي و مرمت قرار گرفته و اکنون به عنوان موزه پست و ارتباطات شناخته ميشود.
موزه قرآن و عترت ايرانشهر
بناي موزه قرآن و عترت ايرانشهر در سال ۱۳۷۰ توسط پرويز فاضلي به عنوان يادبودي از دوران تبعيد حضرت آيت الله خامنه اي به سازمان ميراث فرهنگي اهدا گرديد. اين ساختمان در سال ۱۳۵۶ به مدت يک سال ميزبان معظم له بوده و هم اکنون بعنوان موزه قرآن و عترت يادآور حضور ايشان مي باشد. اين بنا داراي ۴۳۱ متر وسعت است که با عمده مصالح بومي خشت و گل با معماري سنتي در خيابان ولايت ساخته شده است.
موزه مردم شناسي سيستان
ساختمان موزه مردم شناسي سيستان در آغاز قرن ۱۹ ميلادي توسط انگلستان به عنوان کنسولگري براي اهداف استعماري در منطقه احداث شد و در سال ۱۳۶۸ اين ساختمان به عنوان گنجينه موقت و نمايندگي ميراث فرهنگي شهرستان زابل عنوان يافت.
از سال ۶۸ به بعد اقدامات براي مرمت و بازسازي اين بنا آغاز شد به طوري که پس از 18 سال و از سال ۸۵، موزه مردمشناسي سيستان فعاليت خود را آغاز کرد.
موزه شهر سوخته
مجموعه پژوهشي، اداري، رفاهي (موزه شهر سوخته) مقابل شهر سوخته قرار دارد و در اين موزه يافتههاي شهر سوخته شامل، اشياي سفالي، سنگي، پيکرکها، مهرهها در ويترينهايي به نمايش گذاشته شدهاند. همچنين نمونههايي از قبرهاي به دست آمده از اين محوطه باستاني با استفاده از اسکلتهاي باقيمانده در آن بازسازي شده و به نمايش گذاشته شدهاند.
موزه محلي و مردم شناسي سراوان
موزه محلي و مردم شناسي سراوان که اولين ساختمان اداراي اين شهرستان محسوب مي شود، بخش هاي مختلفي همچون، سنگ نگاره، تاريخ بلوچستان، مشاهير، سياه چادر، زيور آلات، صنايع دستي و حيات وحش دارد که هر ساله در ايام نوروز پذيراي مسافرين نوروزي و گردشگران است.
موزه محلي چابهار
ساختمان قديمي فرمانداري چابهار که از دوران قاجار به جا مانده، اکنون موزه محلي چابهار است. اين موزه بخش هاي مختلفي نظير صنايع دستي، مردم شناسي، آثار و اشيا باستاني شامل کاسه ها و ظروف سفالي دارد که عمده آنها از بلوچستان مرکزي است. يکي از زيبايي هاي موزه محلي چابهار، فسيل ها و استخوان هاي به جاي مانده از حيوانات ماقبل تاريخ است.
بازار