نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
دیدنی-خواندنی

چای یا قهوه؛ کدام یک از پرطرفدارترین نوشیدنی های دنیا بهترند؟

منبع
روزياتو
بروزرسانی
روزياتو/ چاي و قهوه پرطرفدارترين نوشيدني هاي دنيا هستند. هر دوي آن ها مملوء از عناصري هستند که هر يک به تنهايي فوايدي براي بدن دارند اما ترکيب خاص آن ها در چاي و قهوه و فوايد ويژه ي همين ترکيب ها است که چاي و قهوه را به نوشيدني هايي ويژه و پرفايده تبديل کرده است. حالا سؤال اينجا است که چاي بهتر است يا قهوه و کدام يک از اين دو نوشيدني پرطرفدار فايده ي بيشتري براي سلامتي ما دارد. در ادامه ي مطلب به اين سؤال پاسخ خواهيم داد قهوه چه فوايدي دارد؟ تحقيقات نشان داده بين مصرف قهوه و کاهش ريسک ابتلا به بيماري هاي پارکينسون و ديابت نوع دو ارتباط وجود دارد. علاوه بر اين، به گفته ي محققان، مصرف اين نوشيدني ريسک ابتلا به بعضي سرطان ها از جمله سرطان مخاط رحم و سرطان پوست غير ملانومي را کم مي کند. تحقيق بر روي بيش از ۵۰۰ هزار نفر در سراسر دنيا، دانشمندان را به اين نتيجه رساند که نوشيدن قهوه باعث کاهش وقوع مرگ بر اثر عوامل مختلف شده بود. اين مسأله حتي در مورد کساني که روزانه هشت فنجان قهوه مصرف مي کردند هم صدق مي کرد. اگر عادت داريد قهوه ي خود را همراه با شکر يا خامه بنوشيد، بايد بدانيد که اين کار مي تواند همه ي فوايد قهوه را از بين ببرد و آن را به نوشيدني اي مضر تبديل کند. چاي چه فوايدي دارد؟ چاي هاي سياه و سبز، چه کافئين دار باشند و چه بدون کافئين، حاوي عناصري هستند که فوايد زيادي براي سلامتي ما دارند، از جمله کاهش ريسک ابتلا به سرطان، بيماري قلبي عروقي، پوکي استخوان و بيماري لثه. اين عناصر شامل انواع آنتي اکسيدان ها و پلي فنول ها مي شوند، موادي که احتمالاً به کاهش فشار خون، کم شدن روند افت شناختي، کاهش ريسک وقوع سکته ي مغزي و بهبود روند کاهش وزن کمک مي کنند. علاوه بر اين، تحقيقات نشان داده کساني که به طور منظم چاي مي نوشند، کمتر دچار التهابات بدني مي شوند که احتمالاً دليل آن وجود ماده اي به نام اپي گالوکاتچين گالات در چاي است. تحقيقات علمي ثابت کرده بين بروز التهاب و ابتلا به بسياري از مشکلات و بيماري ها، از آرتروز گرفته تا بيماري قلبي، ارتباط وجود دارد. ماده ي اپي گالوکاتچين گالات همچنين مي تواند ريسک شکل گيري پلاک در مغز را کم کند. نتايج تحقيقات علمي از وجود ارتباط ميان اين پلاک ها و ابتلا به بيماري آلزايمر حکايت دارد. کدام بهتر است؟ چاي يا قهوه؟ چاي تنها به يک دليل به قهوه برتري دارد که آن وجود آنتي اکسيدان ها و پلي فنول هاي فراوان در چاي است. البته قهوه هم از اين مواد برخوردار است، اما در اغلب موارد، مقدار بيشتري از اين مواد در چاي وجود دارد. چاي و قهوه، هر دو فوايد خودشان را دارند، اما چاي به دليل وجود آنتي اکسيدان ها و پلي فنول ها، از خواص ضد باکتري، ضد التهاب و ضد ويروس برخوردار است. علاوه بر اين، هر يک از انواع چاي، فوايد منحصر به فرد خودشان را دارند. البته اگر به کافئين حساسيت داريد، احتمالاً بايد از مصرف هر دوي اين نوشيدني ها خودداري کنيد. قهوه در مقايسه با چاي، کافئين بيشتري دارد، يعني در هر فنجان قهوه حدود ۹۲ ميلي گرم کافئين وجود دارد، در حالي کافئين موجود در يک فنجان چاي حداکثر ۵۰ ميلي گرم است. کافئين موجود در چاي و قهوه ممکن است افراد حساس به اين ماده را دچار مشکلاتي مثل لرزش بدن، افزايش اضطراب يا اختلال در خواب کند. اما چه بهتر اگر از آن دست کساني باشيد که هم چاي و هم قهوه مي نوشند. تحقيقات نشان داده کساني که هر دو نوشيدني چاي و قهوه را به صورت روزانه مصرف مي کنند، در مقايسه با کساني که فقط قهوه مي نوشند، خطر مرگ در آن ها کمتر است. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره