فراديد/ بسياري از خلافکاران ليست ما ثروت هنگفت خود را با قاچاق مواد مخدر کسب کردند؛ مانند قاچاقچي کوکائين اهل پورتوريکو "خوزه فيگورا آگوستو"، سرکرده کارتل مدلين "کارلوي لهدر" و "پابلو اسکوبار" معروف. آنها امپراتوري عظيمي براي خود ساخته بودند و ميتوانستند در تکتک تمايلات و هوي هوسهايشان زيادهروي کنند. گفته ميشود اسکوبار پيشنهاد داد درازاي جلوگيري از استرداد به آمريکا 10 ميليارد دلار بدهي کلمبيا را پرداخت کند. (دولت پيشنهاد او را رد کرد.)
البته دارايي خالص خلافکاران هيچوقت مشخص نيست و تنها تخمين زده ميشود. مثلاً دارايي "گريزلدا بلانکو" از کلمبيا که به "مادرخوانده کوکائين" معروف بود در اوج خود نزديک به دو ميليارد دلار تخمين زده ميشود. اما او تلاش زيادي ميکرد تا ميزان داراييهايش را مخفي نگاه دارد. او در سال 2012 در شهر مدلين به ضرب گلوله کشته شد.
رتبهبندي ما بر اساس گزارشهاي پيشين از ارزش خالص داراييهاي اين خلافکاران در اوج فعاليتشان است.
فرانک لوکاس: 52 ميليون دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر

او از اواخر دهه 1960 تا 1980 يکي از بزرگترين توزيعکنندههاي کوکائين بود. او با جاسازي مواد مخدر تابوت سربازان کشتهشده در جنگ ويتنام آمار قاچاق را افزايش داد. در سال 1976 دستگير شد و به مجموعهاي از جرائم مرتبط با حلقه گسترده توزيع مواد مخدرش متهم شد. اما پس از همکاري با دولت فدرال از محکوميتش کاسته شد.
"دنزل واشنگتن" در سال 2007 نقش او را در فيلم "گانگستر آمريکايي" بازي کرد.
کنت لي: 90 ميليون دلار
جرم: کلاهبرداري

کنت لي بنيانگذار و مدير شرکت "انرون" به فريب دادن سهامداران و اختلاس ميليونها دلار متهم شد. اين کار او سبب شد شرکت انرون در سال 2001 بزرگترين ورشکستي تاريخ آمريکا را اعلام کند. او در سال 2006 به تقلب در اوراق بهادار محکوم شد، اما سه ماه قبل از محکوميت به دليل سکته قلبي درگذشت.
ال کاپون: 100 ميليون دلار
جرم: فرار از ماليات، اخاذي
کاپون در دهه 1920 و 1930 يکي از بزرگترين روساي خلافکار در آمريکا بود که به ترتيب دادن "کشتار روز ولنتاين" متهم شد. در اين کشتار هفت نفر از اعضاي يکي از باندهاي رقيب کشته شدند. هدف اين کشتار ترساندن باندهاي رقيب براي کنترل جرائم سازمانيافته در شيکاگو بود. او جرائم زيادي در سالهاي آتي مرتکب شد، اما درنهايت به جرم فرار از ماليات به زندان رفت.
خوزه فيگورا آگوستو: 100 ميليون دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر و قتل
کارتل مواد مخدر آگوستو در اوج شکوفايي عامل ورود نود درصد کوکائين در پورتوريکو و جمهوري دومينيکن بود. زماني که تحت تعقيب بود از هويتهاي جعلي استفاده ميکرد و براي تغيير چهرهاش چندين عمل جراحي انجام داد. در لحظه دستگيري در سال 2010 کلاهگيس به سر داشت. به او لقب "پابلو اسکوبارِ منطقه کارابين" را داده بودند. او در سال 2017 به سي سال زندان در آمريکا محکوم شد.
جورج جونگ: 100 ميليون دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر
اين خلافکار اهل بوستون يکي از مهرههاي اصلي در تبادل کوکائين در دهههاي 1970 و 80 بود. گفته ميشود او مسئول ورود 85 درصد ازکوکائيني بود که به آمريکا وارد ميشد. او در سال 1987 دستگير شد. با وثيقه آزاد شد، اما قبل از رسيدن وقت محاکمه به همراه خانوادهاش فرار کرد. در سال 1994 با بيش از 1700 پوند کوکائين در کانزاس دستگير شد. او به جرم دست داشتن در سه توطئه به 60 سال زندان محکوم شد. اما پس از 20 سال حبس در سال 2014 آزاد شد. "جاني دپ" در فيلم “Blow” نقش جونگ را ايفا کرد.
مير لانسکي: 100 ميليون دلار
جرم: قمار غيرقانوني، قاچاق الکل، رشوه و اخاذي، فرار از ماليات
در دهه 1940 امپراتوري قمار لانسکي در سراسر جهان گسترش يافت. او در کازينوهاي لاسوگاس، لندن، کوبا، باهاماس و مناطق دور نفوذ داشت. بااينکه نزديک به پنجاه سال يکي از برترين روساي خلافکار بود، اما تنها به جرائم کوچک مرتبط با قمار محکوم شد و دو ماه را در زندان سپري کرد. لانسکي در سال 1970 به فرار از ماليات متهم شد، اما از اين اتهام تبرئه شد. گفته ميشود قبل از اينکه در اواخر دهه 1940 به کوبا فرار کند، نزديک به 20 ميليون دلار ثروت داشته است (نزديک به 184 ميليون امروز). اما اين رقم در زمان مرگش در سال 1983 به 57 هزار دلار رسيده است. لانسکي از سرطان ريه درگذشت.
"بن کينزلي" در سال 1991 در فيلمي به نام “Bugsy” در نقش لانسکي حاضر و نامزد دريافت جايزه اسکار شد.
لوکي لوچيانو: 1056 ميليون دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر، فحشا، اخاذي به تهديد
لوچيانو پدر جرائم سازمانيافته مدرن در نظر گرفته ميشود. او بعدها به داشتن يک باند فحشا و قاچاق مواد مخدر محکوم شد و پسازآنکه يکي ديگر از سران خلافکار "مير لانسکي" با پليس فدرال وارد همکاري شد (براي محافظت از بنادر نيويورک در طي جنگ جهاني دوم)، او به 30 تا 50 سال زندان محکوم شد و ده سال از محکوميتش را سپري کرد. سپس به کشور بومياش ايتاليا منتقل شد و در آنجا به فعاليتهاي غيرقانونياش ادامه داد. اما هرگز به هيچ جرمي متهم نشد.
نيکي بارنس: 105 ميليون دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر
او با نام مستعار "مرد دستنيافتني" اعتبار تشکيل "شورا" را از آن خود کرد: هفت عضو آمريکايي- آفريقايي که با همکاري مافياي ايتاليا فعاليت ميکردند. او در سال 1978 دستگير و به حبس ابد محکوم شد.
ساالواتور "توتو" رينا: 125 ميليون دلار
جرم: چندين قتل
رينا يکي از فعالترين خلافکاران بينالمللي بود. او يک کمپين تروريستي داشت که ساليان سال فعاليت کرد و درنهايت در اوايل دهه 1990 با دستگيري رينا در ايتاليا افول کرد. او به ارتکاب و يا صدور دستور صدها قتل محکوم و به حبس ابد متهم شد. او در سال 2017 در زندان درگذشت.
آنتوني سالرنو: 600 ميليون دلار
جرم: قمار غيرقانوني، فرار از ماليات
او که به دليل هيکلش "توني چاقه" لقب گرفت، يکي از روساي اصلي در "خانواده جرائم جنووزه" بود. او تا دهه 1960 رهبري بيشترين تعداد از عمليات خلافکارانه را برعهده داشت و سالانه بيش از 50 ميليون دلار سود کسب ميکرد. در سال 1981 به قمار غيرقانوني متهم شد و بعدها نيز به نفوذ به ساختار برخي شرکتها و بهرهجويي از پروژههاي مختلف ساختماني متهم شد.
سالرنو به 70 سال زندان محکوم شد و در سال 1986 در زندان درگذشت.
دنيس کوزلوفسکي: 600 ميليون دلار
جرم: جنايات عمده، کلاهبرداري، توطئه
او در سمت مديرعامل شرکت "تايکو اينترنشنال" در دهه 1990 سبب رشد سريع اين شرکت شد. او يک ولخرج تمام عيار بود و چکهاي آپارتمان سي ميليون دلارياش در منهتن و تولد يک ميليون دلاري همسرش را به پاي شرکت تايکو مينوشت.
در سال 2002 (سه سال پس از خروج از شرکت تايکو) به دريافت 81 ميليون دلار پاداش غيرمجاز، خريد 14 ميليون دلار آثار هنري به خرج شرکت و تخصيص 20 ميليون دلار به يکي از مديران سابق تايکو متهم شد. او در سال 2005 محکوم شد و 6 سال و نيم محکوميت را سپري کرد تا اينکه در سال 2014 آزاد شد. همچنين وادار شد مبلغ 70 ميليون دلار جريمه پرداخت کند.
برنارد مادوف: 820 ميليون دلار
جرم: کلاهبرداري، پولشويي
مادوف مغزمتفکر بزرگترين ترفند پانزي در تاريخ است. او هزاران مشتري را فريب داد که برخي از آنها چهرههاي معروف مانند استيون اسپيلبرگ، لري کينگ و کوين بيکن بودند. ميزان اين کلاهبرداري 64 ميليارد دلار تخمين زده شد. او در سال 2008 دستگير و به 150 سال زندان محکوم شد که حداکثر مجاز در قانون است.
مادوف در طي محاکمه اذعان کرد: "من ميراث ننگيني از خود براي خانواده و نوههايم برجاي گذاشتم. متأسفم."
ريک راس: 850 ميليون دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر
راس در طول دهه 1980 يک امپراتوري مواد مخدر لسآنجلس برپا کرد. آنقدر موفق شد که در دوران اوج به شهرهاي مختلف در سراسر آمريکا نيز سرايت کرد. او در سال 1996 به جرم قاچاق کوکائين دستگير و به حبس ابد محکوم شد
پس از محکوميتش مجموعهاي از مقالات در رسانهها چاپ شد که روابطي ميان منبع کوکائين راس "دانيلو بلاندون" و سازمان سيا را برملا کرد و به رسوايي "ايران- کنترا" معروف شد که در آن اعضاي ارشد دولت "رونالد ريگان" به ايران اسلحه ميفروختند. گفته ميشد پولي که آمريکا براي کمکهاي بشردوستانه اختصاص ميدهد، براي خريد اسلحه به گروه شورشي کنتراس داده ميشود.
راس در زندان حقوق خواند و يک راه فرار قانوني پيدا کرد که بيست سال از محکوميتش کم شد. او در سال 2009 آزاد شد.
خواکين گوزمن: يک ميليارد دلار
جرم: قتل، قاچاق مواد مخدر، پولشويي
اين قاچاقچي مکزيکي سالهاي متمادي در فرار بود و همزمان يکي از بزرگترين عمليات غيرقانوني مواد مخدر جهان را مديريت ميکرد. بااينکه مقامات قانوني او را فردي خطرناک اعلام کرده بودند، اما مردم زادگاهش در شهر "سينالوآ" او را همانند رابينهود ميپنداشتند. مردم معتقد بودند که گوزمن مخفيانه پروژههاي محلي را تأمين مالي ميکند و به افرادش دستور ميدهد تا صلح و امنيت شهر را حفظ کنند. اما تحقيقات فدرال اينها را تنها تبليغاتي از سوي عمليات گوزمن ميدانستند.
گوزمن دو بار از زندان مکزيک فرار کرد؛ تا اينکه در سال 2016 به آمريکا منتقل شد. "مارکو دو لائو" نقش او را در سريال "ال چاپو" بازي ميکند.
سوسومو ايشي: 1.5 ميليارد دلار
جرم: قمار غيرقانوني
در اوايل دهه 1930، اين رئيس ژاپني باند خلافکاران از گروه بدنام "اينگاوا کاي" خارج شد و گروه تبهکاران "ياکوزا" را از خلافهايي چون اخاذي و خشونت دور کرد. او فعاليتهاي اين گروه را بر معاملات املاک، بانکداري و ديگر تجارتهاي "قانوني" متمرکز کرد.
ايشي بيش از 4 ميليارد دلار درآمد کسب کرد و اين پول را در پروژههاي مختلف در سراسر جهان سرمايهگذاري کرد (او حتي برادر جورج اچ دبليو بوش را بهعنوان مشاور استخدام کرد). تا اواخر همان دهه و با ترکيدن حباب اقتصادي ژاپن، قدرت (و سلامتش) بهسرعت افول کرد. پس از مرگش در سال 1991، بيش از شش هزار نفر در مراسم خاکسپاري در توکيو شرکت کردند.
گريزلدا بلانکو: 2 ميليارد دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر، قتل
او با نام مستعار "مادرخوانده کوکائين" شناخته ميشد و از سالهاي 1950 تا اوايل 2000 يکي از بزرگترين مهرهها در تجارت کوکائين در ميامي بود. او در سال 1985 دستگير و به بيش از ده سال زندان محکوم شد. اما حتي از پشت ميلههاي زندان نيز به هدايت عملياتش ادامه ميداد. زماني که در زندان بود به سه قتل مرتبط با قبل از دستگيرياش متهم شد و دوران محکوميتش افزايش يافت.
او در سال 2004 از زندان آزاد و به کلمبيا بازگردانده شد. در سال 2012 توسط يک مهاجم ناشناس به ضرب گلوله کشته شد. "کاترين زتا جونز" نقش او را در فيلمي به نام "مادرخوانده کوکائين" بازي کرد.
آلن استنفورد: 2 ميليارد دلار
جرم: کلاهبرداري
اين تاجر اهل تگزاس در سمت مدير گروه مالي استنفورد، به طرح ريزي و اجراي يک ترفند پانزي به ارزش 89 ميليارد دلار متهم شد. دامنه اين کلاهبرداري تگزاس تا کارابين و ديگر نقاط را دربگرفت.
او در سال 2012 به کلاهبرداري متهم شد و در حال سپري کردن دوره محکوميت 110 ساله است.
لئونا هلمسلي: 2 ميليارد دلار
جرم: فرار از ماليات
هلمسلي يک تاجر آمريکايي بود که در پي تحقيقات قانوني در مورد عدم پرداخت مزد پيمانکاران، به فرار از ماليات متهم شد. او به 16 سال زندان محکوم شد، اما پس از 19 ماه آزاد شد. او در سال 2007 درگذشت و مبلغ 12 ميليون دلار براي سگش "ترابل" به ارث گذاشت.
کارلوس لهدر: 2.7 ميليارد دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر
لهدر يکي از بينانگذاران کارتل مدلين بود که حرفهاش را با ماشين دزدي آغاز کرد و در زندان با "جورج جونگ" همسلول بود. لهدر بهتدريج يک امپراتوري بزرگ کوکائين راهاندازي کرد که مقرش در خارج از جزيره شخصياش در باهاماس قرار داشت. گفته ميشود بيش از 650 پوند کوکائين وارد اين جزيره شد.
در اواخر دهه 70، ارزش داراييهاي لهدر به ميليارد دلار رسيد. او پيشنهاد داد اگز دولت به روند عمليات او کاري نداشته باشد، بدهي خارجي کلمبيا را پرداخت کند. او در سال 1987 به آمريکا بازگردانده شد و اکنون در حال سپري کردن دوران محکوميت 135 ساله ميباشد.
کان سا: 5 ميليارد دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر
به او لقب "پادشاه ترياک" داده بودند. کان سا در ميانمار متولد شد. او فعاليتش را در دهه 1960 آغاز کرد و به يکي از بزرگترين قاچاقچيان هروئين تبديل شد. او در اوج قدرتش ارتشي متشکل از بيست هزار نفر را تحت فرمان داشت که از ارتش برمه نيز مسلحتر بودند. کان سا در سال 1988 پيشنهاد داد تمام هروئين خود را به قيمت 37 ميليون دلار دولت استراليا بفروشد. اين کار تقريباً نيمي از تجارت هروئين جهان را متوقف ميکرد. اما دولت استراليا اين پيشنهاد را نپذيرفت.
کان سا هرگز در کشور خودش با اتهامات مرتبط با قاچاق مواد مخدر روبرو نشد. اما در سال 1990 در دادگاهي غيابي در آمريکا به قاچاق مواد محکوم شد. او طي چند سال آتي فعاليتهايش را متوقف کرد و در شهر يانگون مستقر شد. او در سال 2007 در ثروت و آسايش از جهان رفت.
ويکتور بوت: 6 ميليارد دلار
جرم: قاچاق اسلحه، تروريسم
بوت يک مترجم نظامي بود که پس از سقوط اتحاد جماهير شوروي به آفريقا و خاورميانه اسلحه قاچاق ميکرد. او را "بازرگان مرگ" لقب دادند. در سال 2008 به آمريکا منتقل شد و به جرم فروش اسلحه به شورشيهاي کلمبيا براي استفاده عليه نيروهاي آمريکا به 25 سال زندان محکوم شد.
داوود ابراهيم: 6.7 ميليارد دلار
جرم: قاچاق مواد، قتل و تروريسم
ابراهيم که فرزند يک مأمور پليس است از دهه 1970 رهبري سنديکاي جنايتکارانه "شرکت دي" بوده است. او متهم به قاچاق مواد و تروريسم است و گفته ميشود در بمبگذاريهاي سال 1993 در بمبئي که 257 کشته برجاي گذاشت، دست داشته است. همچنين ردپايش در فعاليتهاي مرتبط با املاک و مستغلات، قمار و صنعت فيلمسازي باليوود نيز ديده ميشود.
او در ليست ده فرد تحت تعقيب اف بي آي قرار داشت.
سيميون موگيلويچ: 10 ميليارد دلار
جرم: اخاذي به تهديد، قاچاق مواد، قتل، قاچاق اسلحه، کلاهبرداري، پولشويي، فحشا، اخاذي
او در مافياي روسيه به "رئيس روسا" معروف بود و با بسياري از مقامات سياسي روسيه از جمله ولاديمير پوتين در ارتباط بود. گمان ميرود که او هنوز در مسکو زندگي ميکند.
آمادو کاريلو فوينتس: 25 ميليارد دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر، قاچاق اسلحه و قتل
فوينتس در سال 1993 کنترل کارتل مواد مخدر "خوارز" را برعهده گرفت. او با تعداد قابلتوجهي جت موادش را جابهجا و از طريق کلمبيا پولشويي ميکرد. درآمد او در کل دوران فعاليت بيش از 25 ميليارد دلار تخمين زدهشده است.
او هم در آمريکا و هم در مکزيک تحت تعقيب بود. اما او در سال 1997 پس از هشت ساعت جراحي پلاستيک بهمنظور تغيير چهره درگذشت. او از عمل جان سالم به در برد، اما چندين ساعت بعد به دليل عوارض ناشي از عمل درگذشت.
پابلو اسکوبار: 30 ميليارد دلار
جرم: قاچاق مواد مخدر، آدمربايي، رشوه، قتل، تروريسم
او در سال 1949 در شهر ريونگرو، کلمبيا متولد شد. اسکوبار موفقترين خلافکار تاريخ مدرن در نظر گرفته ميشود: "پادشاه کوکائين" راههاي خلاق و هوشمندانهاي براي قاچاق کوکائين به آمريکا پيدا کرد، مثل غلتاندن شلوار جين در کوکائين مايع و رد شدن از گمرک. گفته ميشود در دوران رهبري او کارتل مدلين مسئول ورود 80 درصد کوکائين موجود در آمريکا بود و روزانه بيش از 70 ميليون دلار درآمد ايجاد ميکرد. کارتل او هفتهاي بيش از هزار دلار صرف بندهاي کشي ميکرد تا پولها را دستهبندي کنند.
او در سال 1993 درگيري مسلحانه با مقامات درگذشت. اما خويشاوندان و حاميانش اصرار دارند که او حاضر نبود تن به دستگيري دهد و به همين دليل خودکشي کرد.
"وينر مورا" بازيگر برزيلي در سريالي به نام "نارکس" نقش اسکوبار را بازي کرد.
بازار