لست سکند/ در روستاي زنگيآباد از شهرستان مرودشت و در حدود ۵ کيلومتري شهر پارسه يا همان تختجمشيد، در محدوده نقش رستم، بنايي به يادگار مانده است که بعد از گذران ساليان طولاني هنوز کاربرد آن بصورت دقيق مشخص نيست، بنايي که حدسهاي بسياري درمورد آن زده شده ولي تاکنون نتوانستهاند کاربرد آن را مشخص کنند. در بخش ايرانگردي امروز قصد داريم تا شما را به کعبه زرتشت ببريم و از راز آن پرده برداريم، پس همراهمان باشيد.
در محوطه نقش رستم بناهاي يادبودي از دوره عيلاميان، هخامنشيان و ساسانيان به چشم مي خورد که از سال ۱۲۰۰ پيش از ميلاد تا ۶۲۵ ميلادي هميشه مورد توجه بوده است. رو به روي کوه، بنايي سنگي وجود دارد که به کعبه زرتشت معروف است. جالب اينجاست که اين محل در هيچ يک از اسناد تاريخي بهعنوان مکاني جهت نيايش مردم شناخته نشده است.
نام محلي اين بنا، کُرناي خانه يا نقاره خانه است. بخاطر بخشي از داخل بنا که از دود پوشيده شده، مورخان آن را مکاني براي پرستش آتش ميدانند و از آنجايي که به اشتباه زرتشتيان را آتشپرست ميدانستند و محل عبادت مسلمانان نيز ساختار مکبي و نسبتا مشابهي دارد، اين بنا را کعبه زرتشت ناميدهاند. اما مسئله ديگري که باعث شده اين اسم را براي اين بنا در نظر بگيرند، سنگهاي سياهي است که در زمينه سفيد اين بنا قرار گرفته است و يادآور حجرالاسود در کعبه مسلمانان است. اميدواريم اگر اين بناي زيباي تاريخي را تا به امروز نديدهايد، حتما براي ديدنش به اين منطقه سفر کنيد.
بازار