ميزان/ محمد تابش کارشناس علوم قرآني پيرامون بارزههاي شخصيتي حضرت «فاطمه زهرا (س)» گفت: حضرت «فاطمه زهرا (س)» از نظر اخلاقي، معنوي و سياسي تربيت شده «پيامبراکرم (ص)» بودند.
وي در همين راستا ادامه داد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» کاملا به وظايف خود آگاه بودند ايشان فردي مدبر و توانمند بودند و تلاش کردند تا اهدافي ارزشمند را در زندگي خود تعريف کنند.
تابش به اهداف حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و تاکيد کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» سه هدف مهم را در زندگي خود تعريف کردند که عبارتست از حفظ اسلام ناب محمدي، اداي حق ولايت و پا نگرفتن منافقين، ايشان براي به اجرا گذاشتن اين سه هدف تلاش فراواني کردند و در نهايت براي احقاق آن به شهادت رسيدند.
وي اداي دين به ولايت از سوي حضرت «فاطمه زهرا (س)» را مورد بررسي قرار داد و اظهار کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» از ولايت تا پاي جان خود دفاع کرد و براي اين منظور حاضر به پذيرش پيشنهاد و بيعت با شوراي سقيفه نشد، زيرا آن را برخلافت اصول اسلامي و حقيقت اسلام دانست.
تابش به خطبههاي حضرت «فاطمه زهرا (س)» اشاره و بيان کرد: اين بانوي بزرگوار اسلامي خطبههاي فراواني را در رساي دفاع از ولايت خواندند و تلاش کردند تا به فضاي مسموم ايجاد شده در برابر ولايت پايان دهند، اما رقابت بر سر تصاحب قدرت تب و تاب فراواني را ايجاد کرده بود و بسياري از افراد همانند انصار را که روزي ياران خوب «پيامبر (ص)» بودند را با خود درگير کرده بود.
وي پيرامون چگونگي شکل گيري شوراي سقيفه بيان کرد: شوراي سقفه افرادي بودند که در شهر مکه زندگي ميکردند آنها مسلمان شده بودند و پس از رحلت «پيامبراکرم (ص)» در مدينه جمع شدند و همراه با انصار به شور نشستند، اين در حالي بود که حضرت «علي (ع)» مشغول به خاک سپاري «پيامبراکرم (ص)» بودند.
تابش در همين راستا اظهار کرد: شوراي سقيفه با تحريک قريش به منظور دست يابي به قدرت شکل گرفت. آنان انصار مدينه را تحريک کردند و قدرت طلبي سبب شد. انصار و قريش براي تصاحب قدرت تلاش کنند.
اين کارشناس علوم قرآني تصريح کرد: آنان با خليفه اول بيعت کردند و عدهاي ديگر از مردم و مسلمانان را مجبور به پذيرش اين بيعت کردند. اين رويدادها نشان دهنده تضادهايي است که در جامعه بعد از رحلت «پيامبراکرم (ص)» شيوع پيدا کرده بود، همچنين رقابت بر سر قدرت که انصار را نيز با خود همراه کرده بود.
تابش با اشاره به حضور بزرگان مدينه در روز غدير خم تاکيد کرد: بيشتر افرادي که شوراي سقيفه را تشکيل ميدادند، کساني بودند که در غدير خم نيز حضور داشتند و معرفي حضرت «علي (ع)» را به عنوان جانشين «پيامبراکرم (ص)» از نزديک ديده بودند و با «پيامبراکرم (ص)» و «اميرالمومنين (ع)» بيعت کرده بودند.
تابش با اشاره به بارزههاي شخصيتي حضرت «فاطمه زهرا (س)» و نزول آيه تطهير در مورد ايشان خاطرنشان کرد: حضرت «فاطمه زهرا (س)» بانوي بزرگ و ارزشمندي بودند، خداوند در آيه ۳۳ سوره احزاب قرآن کريم ميفرمايد: «انَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَکُمْ تَطْهِيرًا، و در خانههايتان بنشينيد و آرام گيريد و بيحاجت و ضرورت از منزل بيرون نرويد و مانند دوره جاهليت پيشين با آرايش و خود آرايي بيرون نياييد، و نماز به پا داريد و زکات مال به فقيران بدهيد و از امر خدا و رسول اطاعت کنيد»، اين آيه تأکيدى بر طهارت و پاکيزگى به دنبال دور شدن پليدىها از اهل بيت «پيامبر (ص)» خصوصا پنج تن آل عبا و حضرت فاطمه زهرا (س) دارد.
بازار