ترین ها/ اکالیپتوس رنگینکمانی عجیب ترین درخت جهان!



موبنا/ اين لايه بعدها دوباره تغيير رنگ ميدهد. اين پوستهريزي و تغيير رنگ بارها و در بخشهاي مختلف تنهي درخت اکاليپتوس اتفاق ميافتد. علاوه بر اين، چندين رنگ جديد نيز در اين چرخه توليد ميشوند. نتيجهي نهايي اين چرخه درختي شگفتانگيز با تنهي رنگارنگ است.
وجود رنگهاي مختلف در گلها، ميوهها و حتي برگهاي درختان در فصل پاييز پديدهاي بسيار عادي است، اما وجود رنگهاي متفاوت در تنهي يک درخت پديدهاي منحصربفرد و شگفتآور است. اکاليپتوس رنگينکماني بومي پاپوآ گينهنو، اندونزي و فيليپين هستند.
مطالعات زيادي براي پي بردن به علت دقيق وجود رنگهاي متفاوت روي تنهي اين نوع درختان صورت نگرفته، اما پرفسور ديويد لي از دانشگاه بينالمللي فلوريدا يک تئوري تجربي براي توضيح اين پديده ارائه کرده است. به گفتهي او، هر تنه يک توالي از پوستههاي نازک و صيقلي توليد ميکند. هر پوسته با لايهاي از سلولهاي شفاف و نازک پوشيده شده که به ما امکان ديدن کلروفيلهاي ذخيرهشده در سلولهاي زيرين را ميدهد.
با افزايش عمر سطح تنهي درخت، سلولهاي شفاف روي سطح بيرونيترين پوسته با رنگدانههايي به نام تَنينز (Tannins) پر ميشوند. اين رنگدانهها ممکن است قرمز، زرد يا قهوهاي باشند. ترکيب مقادير مختلف از اين رنگدانهها و همچنين، کاهش مقدار کلروفيل ميتوانند در ايجاد رنگهاي مختلف روي تنهي اکاليپتوس رنگينکماني نقش داشته باشند.
سبز، نارنجي، زرد، قرمز، خرمايي، قهوهاي، بنفش و آبي از جمله رنگهايي هستند که روي تنهي اين درخت ديده ميشوند. گاهي اين رنگها به قدري درخشان و غني هستند که به نظر تصنعي ميآيند.
اکاليپتوس رنگينکماني در بسياري از نقاط زمين کاشته و پرورش داده ميشود، اما رنگهاي تنهي اين درختان خارج از زيستگاه بومي خود کمرنگتر است. از آنجا که چرخهي پوستهريزي و تشکيل لايهي سبز و تغيير رنگ سبز به رنگهاي ديگر در نقاط مختلف يک درخت اتفاق ميافتد، همه درختان اکاليپتوس رنگينکماني ظاهري متفاوت با يکديگر دارند و هيچ دو درختي را نميتوان يافت که ظاهر کاملا مشابه با يکديگر داشته باشند.
اين درختان رشد بسيار سريعي دارند و ممکن است در زيستگاه خود بين 30 تا 46 متر ارتفاع داشته باشند.
اکاليپتوس رنگينکماني گلهاي عجيبي دارد. گلهاي آن فاقد اندامهاي گلبرگ و کاسبرگ بوده و فقط پرچم و مادگي دارند.