نماد آخرین خبر

ترک نماز چه اثرات هولناکی دارد؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
ترک نماز چه اثرات هولناکی دارد؟

باشگاه خبرنگاران/ در قرآن مجيد که مجموعه راهنمايي‌ها و دستور العمل‌هاي زندگي سعادتمندانه بشريت آمده است، در مورد خمس ۱ آيه، در رابطه با روزه ۱۳ آيه، در رابطه با حج ۱۸ آيه، درباره زکات ۲۳ آيه آمده است، ولي در مورد نماز بيش از ۱۲۲ آيه، نازل شده که طي آن اهميت، احکام و مسايل مهم نماز مطرح گرديده است.

در برخي از روايات تارک نماز را در حکم کافر معرفي کرده اند، مَنْ تَرَکَ‏ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ کَفَرَ…؛ علامه مجلسي، بحار، ج ۳۰، ص ۶۷۳. دو صورت دارد گاهي کاهل نماز است، يعني از روي جهل و تنبلي و يا بي مبالاتي در انجام نماز کوتاهي مي‌کند، چنين شخصي کافر فقهي و عقيدتي نيست بلکه، چون معرفت لازم را ندارد، نعمت الهي را کفر ورزيده است و مستحق عذاب الهي هست، اما حکم ساير مسلمانان را دارد! اما گاهي اصل نماز را قبول ندارد به گونه‌اي که منکر دين و ضروريات مي‌شود در اين صورت چنين شخصي کافر فقهي محسوب مي‌شود و آثار کافر را دارد يعني نمي‌توان با او ازدواج کرد و نجس مي‌باشد!

مطابق نظر آيت الله خامنه اي:
س ۳۱۵: با جمعي از دوستان خانه‏اي را اجاره کرديم و متوجه شديم که يکي از آن‌ها نماز نمي ‏خواند. بعد از سؤال از وي، پاسخ داد که قلباً به خداوند تبارک و تعالي ايمان دارد، ولي نماز نمي خواند. با توجه به هم غذا بودن و ارتباط زياد با وي، آيا بايد او را نجس بدانيم؟
ج: مجرد ترک نماز و روزه و ساير واجبات شرعى باعث ارتداد مسلمان و کافر شدن و نجاست وى نمى‏گردد و تا زمانى که ارتداد وى احراز نشده است، حکم ساير مسلمانان را دارد. (سايت هدانا برگرفته از استفتائات آيت الله العظمي خامنه اي)

    مطابق نظر آيت الله سيستاني:
    پرسش: تارک الصلاة در چه صورت کافر است و آيا نجس هم مي‌باشد؟
    پاسخ: مجرد ترک نماز موجب کفر نمي‌شود اگر چه ترک آن از گناهان بزرگ است.

    عاقبت و سرنوشت بي نماز
    حرمت ترک نماز، از انجام بسياري از اعمال حرام سنگين‌تر است. زيرا انسان در ارتکاب برخي از اعمال حرام، نيت بي حرمتي به خداي متعال و دين را ندارد، بلکه جنبه حيواني انسان بر او غلبه نموده و چه بسا پس از مبتلا شدن به فعل حرام، به شدت از خداي متعال مي‌ترسد و توبه مي‌کند. در حاليکه رها کردن نماز، موثر از غلبه شهوات بر انسان نيست. بلکه ناشي از ضعف ايمان و بي توجهي به فرمان الهي است.

    نمازي که از سر بي ميلي و بي رغبتي و به چشم يک کار دست و پا گير و بيهوده ديده شود چه لذتي مي‌تواند داشته باشد. اين‌ها که از تمام اين مجموعه هستي فقط طالب ماديات و لذات زودگذرشان هستند ميدانند و باز هم بدانند که لحظات عمر در شتابند و دير يا زود همه مهمان خانه خاک خواهيم شد و وقت پاسخگويي. الان که وقت نماز خواندن نداريد دقايقي چند به اين فکر کنيد که در پاسخ اين که چرا نماز نخوانده ايد چه خواهيد گفت؟ آيا زمان مضحکه است و باز ميتوانيد بگوييد:" ما قرصش را خورده ايم و يا به سن تکليف نرسيده ايم"

    چند نمونه از آثار ترک نماز اشاره مي‌کنيم:

    دور ماندن از امان خدا و رسولش: رسول خدا صلي الله عليه وآله: «من ترک الصلوة متعمدا من غير علة فقد برء من ذمة الله و ذمة رسوله؛ کسي که نماز را عمدا و بدون دليل ترک کند از امان خدا و رسولش دور خواهد بود.» (عيون‏أخبارالرضا (عليه السلام) ج:۱ ص:۲۸۵)

    محروم از ياري: کسي که نماز مي‌خواند در هر نمازي با گفتن «اياک نعبد و اياک نستعين؛ پروردگارا تنها تو را مي‌پرستيم و تنها از تو ياري مي‌جوييم» از خداوند طلب ياري مي‌جويد، ولي بي نماز خود را از اين ياري محروم مي‌نمايد. ياري کسي که داراي قدرت و رحمت، علم و حکمت است.

    سبب تسلط شيطان: امام صادق (ع) از پدرش نقل کرده است که رسول خدا (ص) فرمود: «شيطان همواره از پسر آدم وحشت دارد و فاصله مي‌گيرد تا هنگامي که نماز‌هاي پنج گانه اش را در وقتش به جا مي‌آورد. پس هرگاه آن‌ها را ضايع کرد بر او جرأت پيدا مي‌کند و او را بر گناهان بزرگ وارد مي‌سازد.» (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۲۳۰)

    به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
    instagram.com/akharinkhabar

    اخبار بیشتر درباره

    اخبار بیشتر درباره