مغز ناسای ایران را بیشتر بشناسید

باشگاه خبرنگاران/ پرفسور مظفر پرتوماه در سال ۱۳۲۰ در محله جورآباد سنندج در خانوادهاي متدين و زحمتکش ديده به جهان گشود و تحصيلات ابتدايي خويش را در زادگاهش و تحصيلات ششم ابتدايي و سيکل اول را با رتبه ممتازي از سرگذراند و بعد از آن نيز به دانشسراي مقدماتي وارد و بعد از دو سال به عنوان شاگردي نمونه ديپلم گرفت و سرانجام در دبيرستان هدايت سنندج، ديپلم رشته رياضي فيزيک را با رتبه اول کسب کرد، بعد از گرفتن ديپلم و شرکت در آزمون سراسري وارد دانشسراي عالي تهران ميشود و سه سال در آنجا به تحصيل پرداخت و جزء نفرات برتر دانشگاه شناخته شد.
به سبب زيرکي و ذکاوت فراواني که داشت و همچنين کسب مقام برتر در همه مقاطع تحصيلي خود زمينه اعزام خود به آمريکا توسط وزارت فرهنگ وقت را فراهم نمود.
بعد از يکسال و نيم تدريس در حوزه رياضي، فيزيک و ادبيات در شهر سقز سرانجام در سال ۱۹۶۴ ميلادي به منظور ادامه تحصيل راهي آمريکا ميشود و در ايالت سردسير وسکانسينا در شهر ماديسون اقامت ميگزيند و در دانشگاهي معتبر به نام وسکانسين در رشته فيزيک هستهاي تحصيلات خود را تا مقطع دکتري ادامه ميدهد.
دکتر پرتوماه در آنجا با تعدادي از دانشجويان مسلمان ديگر کشورهاي مقيم آمريکا آشنا و در انجمني تحت عنوان «انجمن اسلامي دانشجويان آمريکا» عضو و رسما فعاليتهاي ديني خود را در آمريکا از سر ميگيرد.
حضور و فعاليت در اين انجمن ديني سبب شد تا دکتر مظفرپرتوماه دوسال ديرتر دکترايش را اخذ کند و خود او نيز در اين باره ميگويد: " شکر خدا اگر چه بواسطه فعاليت در انجمن دانشجويان مسلمان يکي دو سال ديرتر توانستم دکترايم را بگيرم، امّا همين امر سبب پديدهاي مبارک شد و آن اين بود که بهواسطه آن کارها توانستم از ميان دانشجويان مسلمان مقيم آمريکا در اغلب کشورهاي اسلامي دوستاني بيابم که به واسطه وجود آنان است که امروز در آفريقا، آسيا، اروپا و تقريبا در تمام دنيا شناخته شدهام، پس صميمانه ميگويم: الحمد لله رب العالمين"
دکتر مظفرپرتو ماه، پس از کسب دکتراي فيزيک هستهاي، به فعاليت در سازمان فضايي "ناسا" در آمريکا پرداخت.
در سال در سال ۱۳۵۷ ه. ش به ايران باز ميگردد و به عنوان نماينده دولت در «هيأت حسن نيّت» و ناظر بر انتخابات شوراي شهر سنندج برگزيده شد اين انتخابات براي اولين بار در ايران و به پيشنهاد کاک احمد مفتي زاده برگزار شد.
وي پس از انتخابات و برگزيده شدن يازده نفر به عنوان شوراي شهر سنندج در سال ۱۳۵۸ از طرف رئيس جمهور وقت " بني صدر" جهت همکاري با دولت دعوت و به عنوان مشاور عالي رئيس جمهور در امور علمي و رئيس سازمان صنعتي پژوهشهاي ايران منصوب شد، اما مدتي بعد از سمت خود استعفا داد و مجددا راهي آمريکا ميشود تا فعاليت خود با ناسا را از سر بگيرد؛ اما متاسفانه به دليل ايراني بودن و همکاري با دولت و شوراي انقلاب، مورد بيمهري و تبعيض واقع و مانع همکاري وي با ناسا ميشوند.
به پيشنهاد دوستانش تحصيلات خود را در زمينه فيزيک پزشکي ادامه داد و پس از فارغالتحصيل شدن در مقطع فوق دکتراي تخصصي در موسسهاي وابسته به ناسا کار خود را در زمينه درمان بيماران سرطاني شروع ميکند و در اين زمينه نيز توانسته است به موفقيتهاي عظيمي دست يابد و از جمله دستاوردهاي مهم وي اختراع دستگاهي است در زمينه درمان بيماران سرطاني.
به مدت ۱۹ سال در بيمارستان ناسا در زمينه فيزيک پزشکي فعاليت داشت، اما در پي حملات صورت گرفته به برجهاي سازمان تجارت جهاني در ۱۱ سپتامبر که مسلمانان واقع در آمريکا و اروپا تحت فشار شديد قرار گرفتند ابتدا اخراج و بعدها به منظور جلوگيري از اقامه دعوي وي را از کار بازنشست کردند.
دکتر مظفر پرتو ماه علاوه بر موفقيتهاي کمنظير خود در عرصه علوم و تکنولوژي، به عنوان يک شخصيت برجسته اسلامي مطرح و برخلاف بسياري از خود باختگان همواره به مسلمان بودن خود افتخار کرده است و سرانجام در سال ۱۳۸۴ دار فاني را وداع و به ديار باقي شتافت.