ستاره ها/مراسم اولين سالگرد جانباختگان سانحه پرواز "تهران ياسوج" صبح امروز، دوشنبه، ۲۹ بهمن ماه در محوطه فرودگاه ياسوج با حضور خانواده قربانيان و بدون حضور مسئولان استاني و شهرستاني برگزار شد.
احمد نشاطي فر، برادر مرحوم سيد نقي نشاطي فر از جانباختگان پرواز تهران- ياسوج به خبرنگار ايسنا گفت: روزي سقوط پرواز تهران- ياسوج سختترين روز زندگي ما بود و در روز که منتظر بازگشت عزيزانمان بوديم اين حادثه اتفاق افتاد.
وي افزود: ضمن تشکر از همه کساني که زحمت کشيدند از مسئولان کشوري که به وظايف خود خوب عمل نکردند، گله مند هستيم چراکه ميتوانستند بهتر عمل کنند و امکانات بيشتري را به محل حادثه ارسال کنند، ميتوانستند به جاي پروازهاي نابجا و عکسهاي سلفي با اعزام نيروهاي خبره و امکانات بيشتر و پيشرفتهتر، نگذارند عزيزان ما چهار ماه زير برف باشند. از مسئولان استاني و نيروهاي مردمي، مردم شهرستان دنا و همه نيروهاي مردمي و امدادي که از سراسر کشور که با امکانات کم و شبانه روز تلاش کردند سپاسگزاريم.
برادر سيد نقي نشاطي فر از جانباختگان پرواز تهران- ياسوج اظهار کرد: اگر در روزهاي اوليه امکانات لازم ارسال ميشد و به نيروهاي مردمي جهت جستجو اجازه داده ميشد حداکثر دو هفته زمان طول ميکشيد چطور بود که جعبه سياه پيدا شد اما جسد عزيزان ما پيدا نشد؟
وي بيان کرد: مسئولان کشوري هيچ گونه همدردي با خانواده جانباختگان نداشتند، تاکنون حتي يک مسئول کشوري نه تماسي با ما داشته و نه در خانه ما حضور پيدا کرد، ما انتظار از آنها نداشتيم اما انتظار احترام و تسليت را داشتيم.
نشاطي ادامه داد: برادران، مادران و خواهران ما در پي سقوط پرواز تهران- ياسوج کمرشان شکست و در انتظار برگشت عزيزان خود بودند اما پس از چهار ماه جسد آنها تحويلمان شد.
وي ضمن تشکر از رسانهها که قلم اصحاب رسانه از صداي ما نافذتر است، تصريح کرد: صداي ما به جايي نميرسد و يک سال هر چه داد زديم کسي به دادمان نرسيد از رسانهها انتظار داريم که نگرانيها و مشکلات ما خانوادههاي جانباختگان را به مسئولان کشوري انعکاس دهيد شايد به خود بيايند و به وظايف خود عمل کنند تا ديگر شاهد چنين واقعه دردناکي در هيچ جاي کشور نباشيم.
برادر سيد نقي نشاطي فر از جانباختگان پرواز تهران- ياسوج تاکيد کرد: شايد بيش از ۲۰ بار با هواپيماي سانحه ديده مأموريت اداري رفتم اما هر بار بدليل شرايط مسير پرواز و کوه دنا و ايمن و مناسب نبودن پرواز دغدغه و استرس مرگ را داشتم. هر بار که با اين پرواز از کوه سفيدپوش دنا عبور ميکردم زندگي تازهاي پيدا ميکردم. نتيجه مناسب نبودن هواپيما خانوادههاي داغدار است.
همچنين فتانه ارجمند، همسر مرحوم اردشير راد از جانباختگان پرواز تهران- ياسوج نيز به خبرنگار ايسنا گفت: پس از باز کردن جعبه سياه مقصر سانحه هوايي تهران- ياسوج را خلبان که دستش از اين دنيا کوتاه است، اعلام کردند. مگر ميشود خلبان مقصر باشد؟ يعني خلبان خودش به کوه زد؟
وي افزود: همه مردم ايران ميدانند که خلبان مقصر نيست و مسئولان به جاي اينکه آلام درد خانوادههاي جانباختگان پرواز تهران- ياسوج باشند متأسفانه نمک بر زخم ميپاشند.
همسر مرحوم اردشير راد اظهار کرد: از مسئولان و متوليان امر کشور خواهش دارم که مسببين و مقصرين سانحه هوايي تهران- ياسوج را مشخص کنند و با آنها برخورد قانوني شود و اين مساله حق مسلم ماست.
وي افزود: برخي حوادث مشابه که اتفاق ميافتد مسئولان اعلام ميکنند که قطعاً مسببين شناسايي و با آنها برخورد ميشود، آيا ۶۶ نفري که کشته شدند نبايد با مسببين حادثه آنها برخورد شود؟ بي عدالتي ما را اذيت ميکند. همه وجود ما خانوادههاي جانباختگان اين پرواز را خشم گرفته و زماني اين خشم تخليه ميشود که با مسببين و مقصرين برخورد شود.
دکتر محمدحسين نظري پزشک متخصص گوش و حلق و بيني، پدر مرحومه مژگان نظري از جانباختگان سانحه سقوط هواپيمايي تهران- ياسوج در گفت وگو با خبرنگار ايسنا گفت: ۲۹ بهمن ماه يادآور سانحه هوايي تهران- ياسوج بر ما دردناک است.
وي افزود: از مسئولان بخصوص شرکت هواپيمايي آسمان انتظارات بيشتري بود که تدبير داشته باشند تا شاهد چنين اتفاقاتي نباشيم.
دکتر نظري اظهار کرد: بعد از يک سال همه خانوادههاي خانباختگان پرواز تهران- ياسوج به اين نتيجه رسيدهاند که اين پرواز ايراداتي داشت و نبايد اين پرواز با اين هواپيما که براي اين اقليم و آب و هوا و ارتفاع نبود، انجام ميشد.
وي خاطرنشان کرد: اميدوار بوديم بعد از اينکه اين ۶۶ عزيز متخصص که به درد ممکلت ميخوردند را از دست داديم حداقل پس از سانحه تمهيداتي از سوي مسئولان انديشيده ميشد که تغييراتي در سيستمهاي هوايي و حتي زميني ما صورت گيرد که خانوادههاي ديگر داغدار نشوند اما پس از گذشت يک سال از اين سانحه انتظار ما برآورده نشده است.
نظري تصريح کرد: چند بار با اين پرواز سفر کرده بودم اما کساني که اطلاع داشتند بيان ميکنند که فرودگاه ياسوج امکانات لازم را نداشته که اين اتفاق نيفتد.
وي ادامه داد: متأسفانه بايد منتظر وقوع چنين حوادثي باشيم. ما منتظر مسافرمان بوديم و وقتي مسافرتشان در کوه دنا قطع شد عزيزاني را در اين سانحه از دست داديم که داغش تا ابد بر دل ما خواهد ماند.
پدر مژگان نظري از جانباختگان سانحه سقوط هواپيمايي تهران- ياسوج عنوان کرد: از دلسوزيهاي مردم ايران و حتي برخي مسئولان که هر کاري از دستشان برآمد انجام دادند ممنون هستيم اما به نظر ميرسد کارها و اقداماتي که لازم بود آنطور که بايد و شايد انجام نشد چرا که مسئولان آمادگي همچون سانحهاي را نداشتند.
نظري بيان کرد: روزهاي اول تا دو روز هوا برف و باراني نبود و با استفاده از امکانات لازم و تکنولوژي ميتوانستند حداکثر ظرف ۸ ساعت اجساد را به پايين کوه انتقال دهند و خانوادهها را منتظر نميگذاشتند.
وي اضافه کرد: خانوادههاي جانباختگان از شرکت هواپيمايي آسمان دلخورند و آنطور که بايد در شأن خانوادهها عمل نکردند.
اميدي پور، پدر مرحوم جلال اميدي پور يکي ديگر از جانباختگان پرواز تهران- ياسوج به خبرنگار ايسنا گفت: همه پاي کار آمدند اما بعضي وقتها سليقهاي عمل ميشد اي کاش روز حادثه از تمام کساني که ميتوانستند کمک کنند مشورت ميگرفتند.
وي افزود: نميتوان تلاشهاي امدادگران هلال احمر را ناديده گرفت اما برخي کوهنوردان بکار گرفته شده صرفاً صعود به کوه را بلد بودند و در کار بيل و کلنگ نميتوانستند کاري کنند و تحت تأثير روحي و رواني وضعيت محل قرار ميگرفتند.
اميدي پور در خصوص وضعيت ديه و بيمه جانباختگان پرواز تهران- ياسوج با بيان اينکه پرونده سانحه هوايي تهران- ياسوج در شعبه ۱۳ بازپرسي دادستاني استان تهران در حال پيگيري است، بيان کرد: هواپيما سانحه ديده بيمه نبود اما از طريق بيمه ايران بحث بيمه مطرح شد که برخي از خانوادهها بخاطر مشکلات مالي ديه گرفتند اما همراه با ساير خانوادهها پيگير مشخص شدن مقصرين و مسببين حادثه و برخورد با آنها هستند. اکثر خانوادهها با وجود اينکه حق آنهاست، پيگير گرفتن ديه نبودند.
به گزارش ايسنا، اين مراسم با قرائت بيانيه خانوادههاي جانباختگان پرواز "تهران- ياسوج" به مناسبت اولين سالگرد جانباختگان اين پرواز پايان يافت.
در اين مراسم که بصورت خودجوش از سوي خانوادههاي جانباختگان پرواز تهران – ياسوج برگزار شد، خانوادههاي جانباختگان از همکاري نکردن مسئولان بخصوص فرودگاه ياسوج بابت برگزاري مراسم در شأن گلايه مند بودند.
لازم به ذکر است که خانوادههاي جانباختگان و مهمانان حاضر در اين مراسم يا سر پا ايستاده بودند و يا زيرانداز خودرو خود را پهن و روي آن نشستند. مسئولان استاني و کشوري در اين مراسم حضور نداشتند.
بازار