تسنيم/ بهروز اکرمي ظهر امروز در جلسه کارگروه امنيت غذايي استان مرکزي با اشاره به ضرورت عاديسازي پسماندهاي عفوني اظهار داشت: پسماندهاي عفوني اعم از بيمارستانها و مطبها طبق ماده قانوني برعهده توليدکننده است، يعني بيمارستان اگر پسماند عفوني توليد کرد خود مسئوليت تبديل آن به پسماند عادي را دارد.
وي افزود: بنابراين قانون صراحتا اين را مشخص کرده، اما نظارت با علوم پزشکي و محيط زيست است و دستگاههاي نظارتي بسياري دخيل هستند و نگران نظارت آن نبايد بود.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار مرکزي تصريح کرد: همه بيمارستانها و مطبهاي پزشکان در سطح استان موظف به عاديسازي پسماندهاي عفوني هستند، چون در غير اينصورت دانشگاه علوم پزشکي ميتواند شاکي شود و فرد متخلف را به مراجع قضايي و تعزيرات ارجاع دهد.
اکرمي بيان کرد: در بيمارستانها مشکلي نداريم و پسماندهاي عفوني عمده بيمارستانها به شکل بهداشتي دفن ميشود، مشکل در بخش مطبها بوده که خود پزشک طبق قانون موظف است براي پسماند عفوني مطب خود اقدامات قانوني را انجام دهد.
وي ادامه داد: مطبها ميتوانند به اين منظور با شهرداري قرارداد ببندند، البته قرارداد نه به اين معنا که پسماند عفوني خود را به سطل زباله سر خيابان منتقل کند به هيچ وجه اين قرارداد قابل قبول نيست.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار مرکزي عنوان کرد: علوم پزشکي دقت کند اگر مطبها قرارداد دارند قوانين را رعايت کنند، طبق مهلت داده شده به مطبها، از هفته آينده دانشگاه علوم پزشکي موظف است که بر نحوه مديريت پسماندهاي عفوني مطبها نظارت داشته باشد تا اگر قرارداد دارند مورد تاييد دانشگاه علوم پزشکي باشد.
اکرمي اضافه کرد: قرارداد با هر مجموعهاي بايد با نظارت دانشگاه علوم پزشکي باشد و مورد تاييد دانشگاه قرار گيرد، مطبهايي هم که شامل قانون پسماندها ميشود 345 مورد است و اگر موردي بود که در ليست وجود نداشت به طور حتم اعلام شود.
وي افزود: در رابطه با کشتارگاه هم کشتارگاههايي که در سطح استان مشکل بهداشتي دارند بايد مشخص شوند و به شهرداري ذيربط اعلام شوند و مهلتي براي بهداشتي شدن آنها تعيين شود تا بعد از آن اقدامات قانوني را انجام دهيم.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار مرکزي تصريح کرد: در رابطه با کارخانه الکلسازي هم محيط زيست براي جلسه آينده بايد گزارش دقيق بياورد تا در اين کارگروه براي آن تصميم گرفته شود.
بازار