ايرنا/مديرکل امور اجتماعي استانداري خوزستان با بيان اينکه آمار غرق شدگي در خوزستان بيشتر از استان هاي شمال کشور است گفت: شوراي سلامت و امنيت غذايي استان براي کاهش آمار غرق شدگي ورود کند.
محمد صادق کريمي کيا روز چهارشنبه در شوراي سلامت و امنيت غذايي خوزستان در سرسراي شهيد رجايي استانداري بيان کرد: تعداد رودخانه ها، کانال هاي آب و درياچه هاي پشت سدها در خوزستان بيش از استان هاي ديگر است و اين موضوع بر افزايش تعداد غرق شدگان در خوزستان تاثير گذاشته است.
وي گفت: از سال 93 تا 95 سالانه بيش از 140 نفر در خوزستان غرق شدند که با برنامه ريزي انجام شده آمار غرق شدگي در سال 96 به يکصد نفر کاهش يافت.
مديرکل امور اجتماعي استانداري خوزستان افزود: با برنامه هاي فرهنگي و نصب تابلوهاي هشدار و آشنايي مردم با خطرات رودخانه ها مي توان آمار غرق شدگان خوزستان کاهش داد.
کريمي کيا بيان کرد: بارش خوب باران در پاييز و زمستان امسال و پرآب شدن رودخانه ها باعث مي شود تا تابستان آينده رغبت مردم براي شنا در رودخانه ها بيشتر شود به همين منظور لازم است براي کنترل آمار غرق شدگي در استان تمامي دستگاه هاي مربوطه ورود کنند.
وي ادامه داد: برخي مناطق در خوزستان براي شنا بسيار خطرناک هستند مثل بخشي از رودخانه کارون در شوشتر در محدوده پل کابلي ،که از زمان احداث در 15 سال پيش تاکنون 15 نفر در اين منطقه غرق شدند.
مديرکل امور اجتماعي استانداري خوزستان گفت:همچنين مسافران زيادي در ايام نوروز وارد خوزستان مي شوند که اطلاعي از ميزان خطر رودخانه ها ندارند که بايد اطلاع رساني انجام شود.
وي افزود: کانال هاي کشاورزي در بسياري از شهرستان هاي استان از شهرها عبور مي کنند و افراد زيادي در اين کانال ها غرق مي شوند که براي جلوگيري از غرق شدن در اين کانال ها بايد اقدامات ايمن سازي انجام و دستگاه هاي مربوطه بايد به اين موضوع رسيدگي کنند.
کريمي کيا ادامه داد:برخي مناطق خطرناک در اطراف رودخانه ها بايد براي شنا کردن مسدود شود و امکانات ايمني در اطراف رودخانه ها براي نجات افراد در معرض خطر غرق شدن، مستقر شود.
وي گفت: مسئولان و مديران بايد پيش از وقوع حادثه پيشگيري کنند و نبايد پس از رخ دادن حادثه به فکر حل مشکل شد.
** ترويج نشاط اجتماعي در خوزستان
مديرکل امور اجتماعي استانداري خوزستان بيان کرد: وزير کشور ابلاغيه اي را در خصوص اجراي طرح نشاط اجتماعي در خوزستان و تشکيل کارگروه دراين خصوص صادر کرده است.
وي گفت: از ابتداي سال 97 تاکنون برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي باهدف ايجاد نشاط درخوزستان
برگزار، و مقرر شده که برنامه هاي استاني اين طرح در اهواز برگزار شود.
کريمي کيا با اشاره به اينکه اين طرح با هدف ايجاد شادي بيشتر در جامعه و کاهش آسيب هاي اجتماعي اجرا مي شود ادامه داد: بايد بر اساس تمامي سليقه ها در سطح جامعه برنامه هاي اجتماعي و فرهنگي برگزار شود.
وي گفت: در بسياري از شهرستان ها فضا براي برگزاري برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي براي قشر بانوان و کودکان وجود ندارد.
** اعلام بيش از هشت هزار گزيدگي سگ هاي ولگرد درخوزستان
سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز در ادامه اين نشست با اشاره به اينکه بيش از هشت هزار گزيدگي سگ ولگرد در خوزستان گزارش شده افزود: درمان هر گزيدگي سگ بالغ بر 30 ميليون ريال براي بهداشت و درمان هزينه در بردارد ضمن اينکه اين موضوع سلامتي مردم را به خطر انداخته است به همين منظور بايد هر چه زودتر ساماندهي و جمع آوري سگ هاي ولگرد انجام شود.
سيد مهدي حسيني زاده درادامه با اشاره به طرح سلامت نوروزي امسال بيان کرد: طرح سلامت نوروزي سال 98 از 20 اسفند تا 20 فروردين آينده اجرا مي شود که تمامي دانشگاه ها و دانشکده هاي علوم پزشکي خوزستان در اين طرح مشارکت دارند.
وي گفت:430 کارشناس و مهندس بهداشت محيط در قالب 90 گروه وضعيت بهداشت و سلامت خوزستان را در ايام نوروز رصد مي کنند.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان بيان کرد: نظارت بر اماکن عمومي، رستوران ها و هتل ها، جمع آوري پسماندها و کشتار غير مجاز دام در معابر عمومي از جمله برنامه هاي طرح سلامت نوروزي است.
بازار