ايسنا/استاندار آذربايجان شرقي گفت: آذربايجان شرقي يکي از مهاجرفرست ترين استانهاي کشور است و اين روند تداوم نيز دارد که باعث ايجاد مناطق حاشيه نشين و کاهش سهم جمعيتي ما از شش درصد به پنج درصد در سطح کشور شده است. همچنين در اين فرآيند، نيروهاي کارآفرين و سرمايه از آذربايجان شرقي خارج شده و به همين دليل سهم اقتصادي ما به چهار درصد تقليل يافته است.
محمدرضا پورمحمدي در نشست خبري با اصحاب رسانه با اشاره به مرز مشترک آذربايجان شرقي با سه کشور نخجوان، ارمنستان و جمهوري آذربايجان، مطرح کرد: موقعيت اين استان به لحاظ اقتصادي بسيار مهم بوده و زماني تبريز پل ارتباطي شرق و غرب و دروازه ورود به اروپا بود که اتفاقات تاريخي باعث شده اين نقش کريدور ترانزيتي آذربايجان شرقي در طول زمان کاهش يابد و ما به دنبال احياي اين جايگاه هستيم؛ چرا که دسترسي به بازار 300 ميليون نفري کشورهاي CIS از طريق استان ما ميسر است.
پورمحمدي با بيان اينکه آذربايجان شرقي در چهار راه ارتباطي ايران با اروپا قرار دارد، ادامه داد: راه آهن باري و مسافري استان ما امکان اتصال به کشورهاي ترکيه، ارمنستان و نخجوان را دارد، از طرفي امکانات خوبي در زمينه بارگيري و تخليه کالاهاي صادراتي داريم. همچنين علاوه بر منطقه آزاد ارس، 52 شهرک يا منطقه اقتصادي در استان وجود دارد.
وي بخش معدن را يکي از پتانسيلهاي ويژه آذربايجان شرقي براي سرمايهگذاري دانست و افزود: معدن بخش مغفول مانده اقتصاد استان ماست؛ به طوري که 8.2 ميليارد تن ذخيره معدني شناسايي شده داريم و رتبه اول ذخاير نفلين سينيت، رتبه اول ذخاير طلا، رتبه اول ذخاير خاک صنعتي، رتبه دوم ذخاير دياتوميت، رتبه يک ذخاير کائولن، رتبه يک ذخاير پرليت، رتبه يک ذخاير زئوليت و رتبه دوم ذخاير مس متعلق به آذربايجان شرقي است.
بازار