آخرين خبر/ يادداشت احمد حسين زادگان استاندار مازندران در رابطه با همايش فرصت هاي تجاري و سرمايه گذاري و اجلاس بين المللي همکاري هاي تجاري اتاق هاي بازرگاني ICB در مازندران را ميخوانيد ؛
بنام خداوند جان و خرد
کزين برتر انديشه برنگذرد
مازندران نه يک استان؛ بلکه مجموعه بهم پيوسته اي از ظرفيت ها و توانمندي هاي اقتصادي، توليدي، فرهنگي، انساني و ... و درواقع يک کشور بالقوه سبز و آباد و مقصد بسياري از گردشگران و مسافران از سراسر ايران و جهان است که برغم برخي عقب ماندگي هاي تاريخي اش؛ در سايه توجه همه جانبه مي تواند ضمن شکوفايي کامل همه مزيت ها و فرصت هاي خود؛ به نقطه اتکايي براي اقتصاد ملي تبديل شود.
وجود سه بندر و سه فرودگاه در مازندران؛ دارابودن سه محور ارتباطي با مرکز کشور، همسايگي با 6 استان، اتصال به راهآهن سراسري ايران، دارابودن رتبه نخست در توليد 14 محصول کشاورزي و نقش موثر آن در تامين سلامت و امنيت غذايي کشور، قرار گرفتن آن در ساحل جنوبي بزرگترين درياچه جهان و همسايگي با 4 کشور در حوزه درياي خزر (ترکمنستان، قزاقستان، روسيه و جمهوري آذربايجان) و امتياز حمل و نقل دريايي با اين کشورها، واقع شدن در کريدور بين المللي شمال – جنوب، برخورداري از دو جاده بينالمللي هراز و سوادکوه، دارابودن بيش از 338 کيلومرت نوار ساحلي و وسعتي معادل ۱.۴۶ درصد ايران و مزيت ها و توانمندي هايي که فرصت طرح و بسطش در اين مقال نيست؛ همه و همه به اين استان موقعيتي ممتاز در فلات ايران بخشيده است.
از سوي ديگر مازندران با دسترسي به زير ساختهاي مناسب ارتباطي، از جمله زيرساخت هاي ICT و IT و ضريب بالاي نفوذ اينترنت به همراه تسهيلات ويژه زير بنايي آب، برق، فاضلاب و گاز همراه با شرايط آب و هوايي معتدل، اراضي بسيار حاصلخيز، طبيعت گوناگون و مفرح ساحلي، دشتي، جنگلي و کوهستاني مساعد براي توسعه صنعت گردشگري و دسترسي به بازارهاي هدف داخلي و خارجي، امکان توسعه سريع را در قالب بخشهاي محوري گردشگري، کشاورزي، صنعتي و تجاري، فناوري اطلاعات و ارتباطات را يکجا در خود گرد آوردهاست.
همچنين برخورداري از ميراث فرهنگي غني و بيشترين نرخ دانش آموختگان با تحصيلات دانشگاهي مازندران در ميان استانهاي کشور، شرايط مناسبي براي گسترش سرمايهگذاري داخلي و خارجي استان در سطح منطقه شمال و ايران فراهم آوردهاست. مازندران باسوادترين استان کشور است و سهم اين استان در توليد علم و کسب مدال هاي رنگارنگ ورزشي در ميدان هاي کلان و بين المللي ويژه و بي بيل است.
بي گمان همه اين ظرفيت ها بويژه توانمندي هاي توليدي کشاورزي، دامي، باغي، شيلاتي و ... زماني مي تواند به پويايي اقتصاد استان بيش از پيش کمک کند که بين مبدا توليد و مقصد مصرف و بازارهاي هدف صادراتي ارتباطي موثر و بهنگام برقرار باشد. آن چه که در مازندران در حوزه هاي مختلف توليد مي شود بيش از مصرف داخل است و مي طلبد تا با تمهيد زيرساخت ها، رفع موانع صادراتي و ايجاد ارتباط مستمر و موثر با کشورهاي خريدار محصول؛ توسعه صادرات محصولات استان بطور جدي در دستور کار بخش خصوصي قرار گيرد و مديران ذي ربط استان با اخذ کمک هاي ملي؛ زمينه را براي تحقق اين هدف بزرگ در جهت شکوفايي استان فراهم کنند.
ايجاد چنين ارتباطي بين کشورهاي داراي تعامل تجاري و اقتصادي، بيش از هر چيز در وهله نخست نيازمند شناخت صحيح دو طرف از ظرفيت ها و توانمندي هاي هم است و بي شک برگزاري سه رويداد مهم نمايشگاه توانمندي هاي صادراتي، همايش فرصت هاي تجاري و سرمايه گذاري و اجلاس بين المللي همکاري هاي تجاري اتاق هاي بازرگاني ICBCيک فرصت مهم و بسيار کارآمد براي به تحقق پيوستن چنين رويايي است.
آرزو مي کنم اين رويدادها، بيش از پيش زمينه آشنايي و تبادلات محصولات تجاري – اقتصادي و گسترش رابطه همه کشورهاي صاحب کالا و بازرگاني را فراهم آورد و پس از اين رخدادها؛ شاهد دوراني شکوفا از روابط في مابين تجاري بين کشورهاي همسايه باشيم.
احمد حسين زادگان
استاندار مازندران
و رئيس کارگروه توسعه صادرات استان
بازار